E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBerlin'de Türk gecesi! Almanya'yı 3-2 mağlup ettik---

Berlin'de Türk gecesi! Almanya'yı 3-2 mağlup ettik

Berlin'de Türk gecesi! Almanya'yı 3-2 mağlup ettik
19 Kasım 2023 - 00:55 borsagundem.com

Euro 2024'e ev sahipliği yapacak Almanya'ya Berlin Olimpiyat Stadı'nda adeta kâbusu yaşattık. Tribünlerde taraftar üstünlüğü, sahada ay-yıldızlı futbolcuların başarılı oyunuyla perçinlendi, Almanya'nın başkentinde Türk gecesi yaşandı

Euro 2024 grup elemelerinde haftayı bay geçiren A Milli Futbol Takımımız ile 2024'e ev sahibi olarak direkt katılacak olan Almanya hazırlık maçında Berlin Olimpiyat Stadında karşılaştı. Yaklaşık 73 bin kişinin tribünleri doldurduğu karşılaşmada Türk taraftarların çokluğu dikkat çekti. Karşılaşmadan ay-yıldızlı takımımız 3-2 galip ayrıldı. 

İlk gol Almanlardan

5. dakikada Almanya öne geçti. Henrichs attığı pasla ceza sahasının sağ çaprazında Sane’yi topla buluşturdu. Sane’nin altı pasa içine gönderdiği topa Kai Havertz düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1-0

7. dakikada Alman Milli Takımı sağ kanattan çıktığı atakta Sane ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortayı kaleci Altay’a kaldı.

12. dakikada Türkiye'nin atağında topla buluşan Yusuf Yazıcı’nın şutu yandan auta çıktı.

16. dakikada Kimmich’in derinlemesine caza sahasına gönderdiği pası Sane kontrol etti. Daha sonra Sane’nin attığı şutunda top kaleci Altay’ı geçerek kalenin sağından auta çıktı.

Beraberlik golü Abdülkerim'den

38. dakikada Türkiye beraberliği yakaladı. Abdülkerim Bardakçı’nın savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Ferdi Kadıoğlu düzgün kontrolle ceza sahasının içine girdi, sol çaprazdan yerden sert vurduğu top ağlarla buluştu. 1-1

İlk yarının uzatmalarında galibiyet geldi

45+2. dakikada Türkiye öne geçti. Kaan Ayhan’ın ceza sahasına gönderdiği pasında topla buluşan Kenan Yıldız sert şutla topu filelere gönderdi. 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı Türkiye'nin 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda erken gol

49. dakikada Almanya beraberliği yakaladı. Florian Wirtz ceza sahasında bulunan Niklas Füllkrug pası aktardıktan sonra bu futbolcunun sert bir vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-2

VAR kararı ile penaltı

71. dakikada Türkiye bir kez daha önce geçti. Abdülkerim Bardakçı'nın pasında top Almanya’nın ceza sahasında Havertz’in koluna çarptı. Hakem VAR incelemesinden sonra penaltı verdi. Topun başına geçen Yusuf Sarı penaltıyı gole çevirdi. 2-3

74. dakikada Alman Milli Takımı sağ kanattan geliştirdiği atakta Brandt kaleci Altay Bayındır ile karşı kaşıya kaldı. Brandt’ın şutunda golü Altay ayağıyla önledi.

82. dakikada Kerem Aktürkoğlu sol kanattan ceza sahası çizgisine kadar taşıdığı topu Barış Alper Yılmaz’a aktardı. Barış Alper Yılmaz’ın kaleye gönderdiği topu kaleci Trapp zorlukla çıkardı.

Karşılaşma Türkiye'nin 3-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

İlkay Gündoğan ilk kez Türkiye’ye karşı forma giydi

Alman Milli Takımı formasıyla 72. kez sahaya çıkan Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan ilk kez Türk Milli Takımı’na karşı forma giydi. Alman ekibinin kaptanı da olan 33 yaşındaki İlkay Gündoğan, Alman Milli Takımı’nda 18 gol kaydetti.

Almanya’da yaşayan Türklerden maça yoğun ilgi

Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya futbolseverler yoğun ilgi gösterirken tribünlerin büyük bölümü doldu. Türkiye dışında en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Berlin’de Türk sporseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmada 2024 Avrupa Şampiyonası’nın resmi topu kullanıldı

Almanya-Türkiye karşılaşmasında 2024 Avrupa Şampiyonası’nın resmi futbol topu “Fussballliebe” (Futbol aşkı) kullanıldı. Dün ilk kez İtalya ile Kuzey Makedonya arasında oynanan EURO 2024 grup eleme karşılaşmasında kullanılan “Fussballliebe”, Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan maç topun kullanıldığı ikinci karşılaşma oldu.

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ19 Kasım 2023 15:51

    Şu almanlara yenilmedik ya kime yenilir ise yenilelim hiç üzülmem.çiğerlerini resmen söktük ve basit de iki gol yemesek ne süpriz olur imiş.Bizim paslanmış ve çağdışı futboldan anlayanlar yorumcular sunlar bunlar da Montalle yi beğenmiyorlar.

  • baran19 Kasım 2023 14:00

    Milli takımı tebrik ederim.  Demek ki milli yakım için çok fazla alternatif  ve seçenek varmış.  Montella bunu açıkça ispat etti Kalitesini de göstermiş oldu. Önceki teknik direktörlerin hatası ısrarla sabir  alternatifsiz şahıslara dayanan bir sistem  olmasından kaynaklanmıştır.  Bir de Burak Yılmaz ın oy birliği ile red edilmiş olması da sevindiridci.  Bu jenerasyonun iımarıklığı yetti de artttı zaten

  • ALİ KODUŞ19 Kasım 2023 10:50

    Almanlar dan iki tane basıt ve dandik  yedik.Bende kızgınlıktan Tv kapattım.Ama sabah güne başka kalktım ve mutlu oldum.Defansa bir çözüm bulunulmalı.