E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBayraktar Kızılelma bir testi daha başarıyla geçti---

Bayraktar Kızılelma bir testi daha başarıyla geçti

Bayraktar Kızılelma bir testi daha başarıyla geçti
15 Nisan 2023 - 23:23 borsagundem.com

Baykar'ın tamamen öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı, dördüncü uçuş ile Sistem Tanımlama Testi başarıyla tamamlandı.

Bayraktar KIZILELMA'nın uçuş test kampanyası devam ediyor. Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı bu kapsamda Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde dördüncü uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar KIZILELMA test uçuşunda planlandığı gibi Sistem Tanımlama Testini başarıyla tamamladı.

SERİ ÜRETİM 2024'TE BAŞLIYOR

Şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen Bayraktar KIZILELMA'nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Milli insansız savaş uçağının 2024 yılında seri üretimine geçilmesi planlanıyor.  

TCG ANADOLU'DAN İLK UÇUŞ 2025'TE

Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar TB3 SİHA, dünyanın ilk SİHA gemisi olacak TCG Anadolu'nun 10 Nisan'da gerçekleştirilen envantere kabul töreninde uçuş güvertesinde yerini aldı. Törende üretilen ikinci prototipi sergilenen Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağının 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor.

REKOR SÜREDE UÇTU

Baykar'ın %100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar KIZILELMA projesi 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar KIZILELMA, Çorlu'da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne intikal etti. Burada yer testlerini süratli bir şekilde başarıyla tamamladıktan sonra 14 Aralık 2022 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar KIZILELMA bir yıl gibi rekor bir sürede gökyüzü ile buluştu. 30 Mart 2023 tarihindeki üçüncü uçuşuyla Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testini başarıyla tamamladı.

AKILLI FİLO OTONOMİSİYLE GÖREV

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava-yer görevleriyle beraber yapay zekâ kabiliyetiyle hava-hava muharebesi icra edecek. Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı düşük radar kesiti sayesinde sahip olacağı düşük görünürlük ile Türkiye için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine ile muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak Bayraktar KIZILELMA, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenerek Mavi Vatan'ın korunmasında stratejik görevler yapacak. 8.5 ton kalkış ağırlığı, 1500 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olan Bayraktar KIZILELMA, milli AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak. Milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak olan Bayraktar KIZILELMA, akıllı filo otonomisi ile görev yapabilecek. 

BAYKAR 2023'E İHRACATLA BAŞLADI

Baykar, rekabete dayalı bir süreç sonucunda Amerika, Avrupa ve Çinli rakiplerini geride bırakarak Kuveyt Savunma Bakanlığı ile imzaladığı anlaşmayla birlikte 2023 yılına 370 milyon dolarlık Bayraktar TB2 için yapılan ihracat sözleşmesiyle başladı.

İHRACAT REKORU

Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılında İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin %75'ini ihracattan elde etti. 2021'de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2022'de imzalanan sözleşmelerde ihracat oranı %99.3 olan Baykar, 1.18 milyar dolarlık ihracat yaptı. Savunma ve havacılık sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren firması olan Baykar'ın 2022 cirosu 1.4 milyar dolara ulaştı. Bayraktar TB2 SİHA için şu ana kadar 28 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 6 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

Teknoloji devi, Bayraktar TB2 SİHA'yı gözüne kestirdi!

 

Haluk Bayraktar'dan Ali Babacan'ın iddialarına yanıt

 

Bayraktar Kızılelma ilk kez uçtu! 'Daha fazla yerde tutamadık'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (37)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran17 Nisan 2023 08:51

    Saçma sapan zırvalayıp soğan bilmem ne deyip te anlaşılmaz ve akil görünmeye çalışan dangal!  Bu kadar ahöak olmak için ne haltlar çevirmişsin kim bilir?  

  • astor 17 Nisan 2023 08:37

    bu tur yenilikler gizli tutulması gerekmiyormu. yeni araba bile yaparken kamufle ediliyor. bence bu kadar reklam yapılıyorsa  işin içinde bir ibnelik vardır.

  • baran17 Nisan 2023 09:38

    Sapık Türk uçağı görünce bir tarafları hareketlenmiş.

  • Mucise Reis : )17 Nisan 2023 07:54

    Umarız hep krounacak vatan toprağı ve tapusu bizlerde ve üzermize olur. bir sürü göçmeni, bir sürü dolar ve euro para babaları ülkemizde alıp alıp üzeirne konuyor ne varsa...

  • baran17 Nisan 2023 04:54

    Bu itlerin asıl zoruna giden fetoş itinin Türkiye nin zenginliklerine adeta konmak üzere iken elnden alınmasıdır.  Doğal Gaz petrol Altın vs. eğer  Amerikan şirketleri çıkarsa bu itlerin gıkı çıkmazdı.  Alçaklıkta hep bir numaradır bunlar asla ikinciliğe razı olmaz.

  • baran17 Nisan 2023 04:41

    Lağım embesillerinden karanlık mahzenlerden gelen pis su akıntılarını dikkate almayınız!  Nyetleri açık olan soysuz karakterlerin kendilerini o aşağılık kibirleri ile bu ülkeyi kötülemeleri ne amaçla olduğu da belli.  O rezil alçak karakterleri kankalarını pkk lı itler ile el ele selo fetoş finoları ile brlikte atıldıkları delkten çıkarmak bütün gayeleri  Sonra malum kaldığı yerden devam etmek isteyecekler!  Boşuna heveslenmeyin lağım fareleri hiç öyle bir şey olmaz. Pis lağımınızda gezmeye devam edeceksinzi.  Sonrasını zaten blyorsunuz.  Bilhassa Sinan denen lağım faresi temiz hava temiz şeyler zaten senin karakterine ters.  Ahlaksız karakter tam bir münafıklık abidesi.

  • Halk16 Nisan 2023 23:54

    Sn. troller yorumlarınızı ülkenizi düşünerek yazın, zira 14 Mayıs son viraj, ya çıkarız düzlüğe yada oluruz tekrar bir müstemleke. Bilgisayar çağında yiğidi soğana muhtaç edenleri desteklemeyin lütfen!

  • baran17 Nisan 2023 04:20

    Sen aklını kime kiraya verdiysen git ücretini ondan iste!  İnsanları  kıt aklınla tasnif ettiğini sanıp kendini akıllı sanan kibirli zavallı bir embeil olduğunu hiç unutma!  Aynaya baktığında vicdanın sana aynı şeyleri söyler.  Elinde kuru soğan hayatın yalan dolan.  Allah ın ahmağı 100 tl. olsa ne olacak ki olmasını çok isterdin.(deftersizler ancak 34 ti ye çıkarabldi.)Onun da fiyatı düştü 18 e!  Ama senin soğan kadar beynin yok. 

  • xyz17 Nisan 2023 00:40

    Bence de halkılısın kardeş biz bu silahları üretip abd nin elinden aldıkca abd bize düşman oldu ne gereği var abd bize ekonomik ve askeri silahları eskiden olduğu gibi satsın bizler ise o zaman soğanı 1 TL eti ise 50 TL den yememize izin verir idi.Paraları buralara harcamamızdan dolayı ülkede ne soğan kaldı ne de et kaldı döviz hortladı..Sanki pkk ypg yunanistan abd bizemi saldıracak nasıl olsa bizi nato korumuyor mu.

  • İMECE16 Nisan 2023 22:37

    Bence tüm silah sanayi , tiha siha silah sanayi otomototiv uzay sanayi TOGG ne gerek var hepsini dışarıdar milyar dolarlar verip satın alalım ve yeterki soğan ve eti eski günlerdeki gibi yiyelim abd ve ab ülkelerini lütfen kızdırmayalım.

  • xyz17 Nisan 2023 04:25

    Çok haklısın Deniz Gezmiş le övünüp Amerikan askerine köpeklik edelim.  Bizim karakterimiz bu!  Her türlü yalancılık ta ahlaksızlık ta kötüleme de hayrı engelleme de masonlar ve komünistler biizm elimize su dökemez. Biz hepsinden daha adiyiz ve aşağılıkız!  Bizler varken şeytan ble kafasını kaşır. Biz her yalana  iftiraya çanak tutarız.

  • İroni yapmaya çalışmışsın ama17 Nisan 2023 00:38

    İMECE yi yapan, TOGG u üreten, Karadeniz gazını bulma başarısını gösteren bir iktidar halkına soğanı 30 TL den yedirmez be Sn. İMECE. Yıllardır bu iktidara oy veren halkımızın yarısı bu gerçeği hala inkar ediyor maalesef. Ama kendileri için olmasa bile çocukları için gerçeği göreceklerine ve her şeyin çok güzel olacağına dair inancımı henüz kaybetmedim.                          

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA16 Nisan 2023 22:23

    https://www.youtube.com/watch?v=bN6UoXaBu8Q&t=12s ali babacan üç ay önce biz iktidara gelince baykar makinayı dokunup kapacağız demiş idi.yazıklar olsun.sizler iktidara gelincae ne yapacaksınız.

  • Güven16 Nisan 2023 20:06

    Soğan olmuş 30 TL, yandaşlara kazandırmaya devam. İMECE, Karadeniz gazı Kızılelma donsuz kalacağız yakında, tabi böyle devam edecek olursa.

  • Sinan17 Nisan 2023 00:01

    Çakma milliyetçi küfürbaz baran, sahte beton döken iktidarın kötülenecek halimi kalmış?

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM16 Nisan 2023 22:46

    seçimlerden sonra soğan ve et de maniplasyon yapanları canına okuyacaklar.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ16 Nisan 2023 22:38

    Bu cihazları üretmesek sanki soğanı yine ucuz yiyecekmiş gibi konuşuyorsun yazıklar olsun senin gibilerine.

  • xyz16 Nisan 2023 22:27

    Kardeş sen merak etme yakında iktidarız kemal kılıçtaroğlu iktidara gelince deterjanla yıkanmış ve tertemiz 300 milyar TL getirecek soğan ve eti beleş dağıtacak bu montaji TOGG ve BAYKAR MAKİNA ya silah sanayi dokunacağız ve Kürdistan özerkt bölgeyi kurduracağız.

  • Baran16 Nisan 2023 22:22

    Hükümeti kötü görtermek için yine hareket geçtiler.ulan dingil bütün bir ilin bırak on ilin tarım ürünlerini toplasan bu cihazdan bir tane dahi alamazsın senin gibi hainlekr oldukca malesef batacaktır.

  • Vatandaş 16 Nisan 2023 19:41

    Boş konuşana değil, iş yapan liderlere ihtiyaç var.

  • Hasan Tahsin17 Nisan 2023 00:11

    Hasan Hüseyin Kartal efendi vatan haini ve karaktersiz senin gibi halkı kandırmaya çalışıp üç kuruş için kendisini satan beş para etmez trollerdir, gerçeği söyleyenler değil!

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL16 Nisan 2023 22:36

    İMECE denen vatanhaini ve karaktersiz senin sadece kabortan değil benin bile hainlik üzerine bozulmuş.

  • İMECE16 Nisan 2023 20:14

    Haklısın, kaporta bizden çalıştırması dış güçlerden. Palavramız bol olsun cepler dolsun.

  • AHMET ÖZBİR16 Nisan 2023 11:26

    KIZILELMA "TÜRK'ÜN GÖNLÜNÜ AL, HAİNLERİ YERE ÇAL!" Ne mutlu YİĞİTLER'in iktidarında "YERLİ ve MİLLİ" sanayimiz yüzde 80'leri geçti, Türk'e düşman devletleri çıldırttı. Hayırlı evlat Bayraktar'lar BAYRAKLAŞMAYA devam edecekler inşallah.

  • xyz16 Nisan 2023 10:55

    Sözün özü sana yazıklar olsun!   Kimin  ne dediği gayet açık!  Türk kelimesini anayasadan kaldırmayı da ifade eden bu zevattır!  Sana bir kaç defa yazık olacak 

  • baran17 Nisan 2023 08:47

    Sözün özü Türk kelimesine sığınıp karaktersizlik yapma.  Konu son derce net.   Yalan dolan sizin karakteriniz.  Özüni kaybetmiş hödük hala laf salatası yapma!  Herif  Pkk diyor fetoş diyor Din Afyondur diyor!  Sonra hoooop Cuma ya gidiyor salata soğan biber diyor.  Geri zekalımı sın nesin sen?  Br çok münafık ayeti tam uyar size!   

  • sözün özü17 Nisan 2023 03:43

     Türk kelimesi kafalara ve zihinlere yerleşmiştir...... AHMET ÖZBİR, sen bile silemezsin Türk kelimesini zihinlerden....... TROLLUK görevini iyi para alarak yapmaya devam et,,,,,,, Sana yazıklar olsun bile diyemem. kapasiten yok anlamaya  zaafiyeti olana bir şey denmez......

  • AHMET ÖZBİLEN16 Nisan 2023 22:33

    https://www.youtube.com/watch?v=JvLVHUUbV94 al  kafanı kumdan çıkart ve  izle şu haberleri sonra konuş öyle sallamayacaksın.

  • Vedat16 Nisan 2023 09:39

    Ne gerek var kardeşim.Uçak gemisine ihaya sihaya uyduya hastahaneye yola köprüye tünele doğalgaza aşıya üniversitelere osblere yav negerek var profesyonel askere tüfeğe topa tanka füzeye negerek var milli otomobile tubitaka aselsana roketsana negerek var hava savunma sistemine hızlı trene metrolara yav size soruyorum sizeeeee ne gerek var kardeşiim bunlara cevap vermezsiniz işte böyle yaaa

  • Xd16 Nisan 2023 10:16

    TAbi ya düşman yapsın agzımıza etsin etsin ne gerek var

  • borsacı16 Nisan 2023 07:51

    emegi geçen herkese taktirlerimi sunarım.silah gücün varsa dünyada en güçlü sensin.

  • IDAM16 Nisan 2023 06:25

    YAA ALLAH BISMILLAH.ALLAH,Yaar ve yardimciniz ve Allah,sizlerle birlikte olsun .Amiin.

  • Ga16 Nisan 2023 01:05

    Vatana millete hayırlı olsun.

  • ALİ KODUŞ16 Nisan 2023 00:59

    Bu projeler abd ab ülkeleri ve malesef nedense muhalefeti de çıldırtıyor.yakın tarihte ali babacan ve temel karamollaoğlu iktidara geldimizde Baykar Makinaya dokunacağız yapı kapatacağız diye basına açıklamaları bizleri büyük şekilde üzmüştür demek ki kapatacaklar yazıklar olsun.

  • sözün özü17 Nisan 2023 03:28

    Ali koduş vatan haini arıyorsan kendini sayabilirsin,  ALİ BABACAN, TEMEL KARAMOLLAOĞLU .SENİN KADAR basit sürülerden değil,,,,,,,,,,, Önce bir kafayı rektefe ettir,,,,,,  SEN YE İÇ YAT....... HAFZALAN ALMAZ SENİN GİBİLER,,,,,,,,,

  • ALİ KODUŞ16 Nisan 2023 22:17

    SÖZÜN ÖZÜ denen vatanhaini ve karakteszi  https://www.youtube.com/watch?v=bN6UoXaBu8Q&t=12s izle bak kendi sesinden ali babacanı sonra konuş senin gibiler oldukca nah bir daha bir taha yaparız böyle şeyleri.

  • Sözün özü16 Nisan 2023 09:10

    Ali KODUŞ, ali babacan kapatacak diyenlere yazıklar olsun... Ali BABACAN basit bir adam değil. Kapatacağım demiyor. Öyle demiş olmasını istiyor kapasitesi zayıf  sürüler......... BABACAN, yarış içinde daha çok firma olsun, rekabetten daha iyileri yapılı diyor... VESTELE neden  yardımcı olunmadı da devre dışı bırakıldı...... Babacan ayrımcılığa karşı.... Öyle sallama haberlerle avunma ALİ KODUŞ....