E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBayraktar Akıncı'dan HGK-82 ile başarılı atış---

Bayraktar Akıncı'dan HGK-82 ile başarılı atış

Bayraktar Akıncı'dan HGK-82 ile başarılı atış
18 Haziran 2023 - 15:26 borsagundem.com

Bayraktar Akıncı silahlı insansız hava aracına monte edilen HGK-82 ile Çorlu'da yapılan test atışında, hedef başarıyla vuruldu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-82 (HGK-82) ile test atışında hedef başarıyla vuruldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; yerli imkanlarla geliştirilen HGK-82 için Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde test atışı yapıldı. Bayraktar Akıncı silahlı insansız hava aracına (SİHA) monte edilen HGK-82 ile test atışında, hedef başarıyla vuruldu.

Bakan Kacır, Bayraktar AKINCI'dan ateşlenerek hedefi vuran HGK-82'yi değerlendirdi:

Bakan Mehmet Fatih Kacır, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "'Milli Teknoloji Hamlesi'nin meyvesi olan milli mühimmatlarımızın tam entegrasyonla çalışması, başarılı olmasından gurur duyuyoruz. Hassas güdüm kitlerinin SİHA'larda kullanılmasıyla Türk savunma sanayisi çok daha güçlü hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Çoklu atılabilen bir güdüm kiti olan HGK-82'in mevcut genel maksat bombalarına hassas vuruş yeteneği kazandırdığını anlatan Kacır, "Her türlü hava koşulunda kullanılabilen, gece ve gündüz ayrımı olmadan hareketli nesneleri vurabilen bir mühimmattan bahsediyoruz.

Milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen HGK-82 sistemi, savunma sanayisinde tam bağımsızlık iddiamız açısından oldukça önemli. Milli Teknoloji Hamlesi ile ülkemizde son dönemde savunma sanayisinin millileşmesine yönelik yapılan çalışmaların neticelerini en güzel şekilde almaya devam edeceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Itri18 Haziran 2023 22:33

    Togg ne oldu

  • Hayri19 Haziran 2023 06:22

    Togg 10 tane uretildi, seçim öncesi il il gezdiriildi. Bunu gören halk el sürdü, göz yaşı döktü. Şimdi seçim bitti hiçbir bakan kullanmıyor.

  • xyz18 Haziran 2023 23:59

    Sen mal mal böyle yorumlar yap bizler aldık sefasını çıkartıyoruz.bu zihniyet ile daha çok sürünürsünüz.

  • Ali18 Haziran 2023 23:15

    Togg sana.....

  • ALİ KODUŞ18 Haziran 2023 17:54

    Bunlar güzel şeyler fakat hava hareketleri daha çok hızlı ve yıkıcı olmalıdır.Acilen Kızılelma ve KAAN devreye girmelidir.Ayrıca hava savunma sistemi 500 Km menzillisi yapılarak devreye alınmalıdır.Az kalsın tüm silah sanayimiz tehlikeye girecek idi.

  • IDAM18 Haziran 2023 17:36

    YAA ALLAH BISMILLAH.ALLAH YAAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.AMIIN.

  • HAK19 Haziran 2023 10:45

    Münafıkların tepesine indirelim. Gerekirse kuru ekmek yiyip bunlardan üretmemiz lazım. Her bir müslüman görevi bellemeli parasının bir kısmını bu firmalara bağışlamayı.