E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBatı'nın yaptırımları sadece Suriye'nin yoksul kesimini etkiliyor---

Batı'nın yaptırımları sadece Suriye'nin yoksul kesimini etkiliyor

Batı'nın yaptırımları sadece Suriye'nin yoksul kesimini etkiliyor
13 Eylül 2023 - 02:08 borsagundem.com

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu üyesi Hanny Megally, batı yaptırımlarının çoğunun Suriye yoksul halkını vurduğunu belirtti. Megally, 'Bunu doğrulamak için araştırmaya gerek yok' ifadelerini kullandı

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu üyesi Hanny Megally, Batı'nın ekonomik yaptırımlarının başta yoksullar olmak üzere nüfusun büyük bölümünü etkilediğini ancak elit kesimin yaptırımlardan hiç etkilenmediğini vurguladı.

Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen Megally, "Batılı ülkelerin hükümetleri, yaptırımların Suriye nüfusu için sonuçlarını değerlendirmeli. Zira elitler çok iyi korunmuş durumda. Güney ülkelerindeki yaptırımların sorunu bu. Bu ülkelerdeki elitler de, hiçbir yaptırımdan etkilenmedi" dedi.

Yaptırımların nüfusun çoğunluğunu, özellikle de yoksulları vurduğunu kaydeden Megally, "Bu o kadar açık ki, bunu doğrulamak için soruşturma yapmamıza gerek kalmıyor" ifadelerini kullandı.

Komisyonun BM'ye sunduğu Suriye'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili raporunda, Batı'nın tek taraflı yaptırımların Suriye nüfusu üzerindeki sonuçlarını düzenli olarak incelemesi gerektiği, insani konuların siyasete alet edilmemesi gerektiği vurgulanmıştı.

BM'den tüm dünyaya önemli çağrı

 

BM Suriye Özel Temsilcisi'ndan 'hayal kırıklığı' itirafı

 

BM Suriye Özel Temsilcisi Türkiye'ye geliyor

 

BM Suriye kararını verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)