E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBatı’dan Ukrayna'ya 300'den fazla tank!---

Batı’dan Ukrayna'ya 300'den fazla tank!

Batı’dan Ukrayna'ya 300'den fazla tank!
28 Ocak 2023 - 17:51 borsagundem.com

Batılı ülkelerden 300'den fazla tank alınacağını belirten Ukrayna Paris Büyükelçisi Omelchenko, fazla ayrıntıya girmeden teslimatların tankın türüne ve ülkeye göre değişebileceğini söyledi

Ukrayna'nın Paris Büyükelçisi Vadym Omelchenko dün, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya 300'den fazla tank teslim edeceğini söyledi.

Omelchenko, dün CNN ve Fransız BFM TV'ye yaptığı açıklamada, “Dün itibariyle birçok ülke Ukrayna'ya 321 tank teslim etme anlaşmasını resmen onayladı” ifadelerini kullandı. Ancak büyükelçi hangi ülkelerin Ukrayna’ya tank sağlayacağını belirtmedi.

Omelchenko'nun sözleri, ABD'nin bu hafta Ukrayna'ya 31 Abrams ana muharebe tankı sağlama sözü vermesi ve Almanya'nın 14 Leopard 2A6S tankı göndermeyi kabul etmesi sonrasında geldi.

İngiltere, 14 Challenger 2 tankı sağlama taahhüdünde bulunurken, Polonya, Alman yapımı Leopard 2 tanklarından bazılarını Ukrayna'ya devredeceğini belirtti.

Diğer yandan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD'nin Ukrayna'ya muharebe tankı gönderme taahhüdünü kınayarak, Washington’un vekalet savaşı yoluyla hegemonya kazanmak için ‘kırmızı çizgiyi aştığını’ söyledi.

Tankların Ukrayna'ya ne zaman varacağı hala net değil, ancak Omelchenko, teslimat tarihlerinin tank tipine ve ülkeye göre değişeceğini ve zamanlamanın Ukrayna ile Batı arasındaki bir sonraki istişare turunda kararlaştırılacağını ifade etti. (Şarkul Avsat)

Ukrayna: Rus hava saldırılarında 11 kişi öldü

ABD'den Ukrayna'ya tarihi yardım: 31 tank desteği

Almanya Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor

ABD Abrams tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor

Hollanda Ukrayna'ya 2 Patriot bataryası gönderiyor

Fransa ve Almanya'dan Ukrayna için "desteğe devam" açıklaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )29 Ocak 2023 09:28

    ...Hitler petrol için rusyaya ilerledi. Büyük yıldırım harikatı yüzlerce alman tankı çatır çatır ileliriyor... engelleri askeri hedefleri aşıyor...Derken kış ayına ilk adımlar..Yollar yok, şehir yolları bozuk , tanklar çamurlarda, balçıklarda takılıyor... ilerliyor genede yarısı... derken kış geliyor. -20-40 lar.. araçlar kaldığı yerde kalıyor, motorlar buz, çalıştırılamıyor... ilerleyen ilerliyor.. derken yedek parça sorunları, savaşda küçük teknık sorunlar, uyumlu mühimmat yok, ganimet mermiler uyumsuz ve çalışmıyor... geriden gelen takviye ve lojistikde öyle yarısı yolda pert oluyor. Teknisyenler çatışmada ölüyor. eğitimli tank kullanan kişilerde sperlerde... Rusya küçük çaplı saldırılar ve direnişler çevirmeler ile almanları bölüyor, uçak ile lojıstın yapan almanlar bir sürede devam edebiliyor ablukaları kıracak güç göndermeiyor geri çekilme oluyor. 300 tank nedir ? nasıl kullanılır ? rusların tank gücü dillere destan bu arada. (1 tank bazen mucizler yapabilir= KKTC BEŞPARMAK DAĞI)