E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna: Rus hava saldırılarında 11 kişi öldü---

Ukrayna: Rus hava saldırılarında 11 kişi öldü

Ukrayna: Rus hava saldırılarında 11 kişi öldü
27 Ocak 2023 - 04:23 borsagundem.com

Rus ordusunun Ukrayna'ya düzenlediği füze ve İHA saldırılarında 11 kişinin öldüğü açıklandı.


Ukrayna Devlet Acil Servisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus güçlerinin 26 Ocak'ta Ukrayna'ya savaş uçaklarından fırlatılan füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, saldırılar sonucu 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi. 35 binanın hasar gördüğü ifade edilen açıklamada en fazla Kiev bölgesinde altyapının hasar gördüğü bilgisi paylaşıldı.

47 adet rus füzesi imha edildi

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, Rusya’nın 26 Ocak'ta ülkesine 55 füze fırlattığını, bunlardan 20'sinin başkent Kiev bölgesinde olmak üzere 47’sinin imha edildiğini açıkladı.

Ayrıca Rus ordusuna ait 24 İHA'nın Ukrayna Hava Savunma kuvvetlerince imha edildiği belirtildi.

ABD, Wagner'i 'önemli bir ulusötesi suç örgütü' olarak tanımlandı

 

ABD: DEAŞ liderlerinden Bilal el Sudani öldürüldü

 

Nebati: Savaş bütün her şeyi yeni baştan bozdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK27 Ocak 2023 10:50

    Az kalsın ahmet davutoğlu nun başkanlık zamanında rus uçağını düşürülmüş idi bizi rusya ile savaştıracaklar idi.halklar kendine iyi bir lider seçemezler ise olacağı bu.ukrayna 50 yılını kayıp etmiştir.hiç bir şeye karışmasa kırım da kendilerinde kalır idi.

  • AHMET ÖZBİLEN27 Ocak 2023 10:23

    Bence sıkı ise abd ve ab askerleri rusya ya karşı ukraynada savassınlar ya.garibanlara yalandan 30 silah veriyorlar sen söyle koçsun böyle aslansın diyorlar ukrayna yı kendi emellerine alet edip yerle bir ettirdiler.amaç ukrayna falan değil böyle bir savaş çıkartarak gıda krizi çıkartmak ve silah satmak ile dünya nın dengesine bozmak.