E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşsavcı Ercan FETÖ’cülere göz açtırmıyor---

Başsavcı Ercan FETÖ’cülere göz açtırmıyor

Başsavcı Ercan FETÖ’cülere göz açtırmıyor
08 Mayıs 2017 - 11:42 borsagundem.com

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, terör örgütlerine darbe üzerine darbe vuruyor.

BORSAGUNDEM.COM

Sakarya’da terör örgütlerinin tepesine balyoz gibi inen Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, anayasal düzeni değiştirmek isteyenlere şamar atmaya devam ediyor. Ercan, şimdi de Mersin’de büyük bir FETÖ/PYD temizliği başlattı.

Üstün vazife anlayışı, cesareti ve kararlığıyla görev yaptığı dönemde Sakarya’yı FETÖ’cülere dar eden ve teröristlere vurduğu darbelerle kente huzuru yerleştiren Başsavcı Ercan, devletin ve hukukun koruyuculuğundaki azmini ve başarısını bu sabah Akdeniz’in ünlü kentinde bir kez daha ortaya koydu.

FETÖ’CÜ ESKİ MİLLETVEKİLİNE GÖZALTI

3 ay önce Mersin’de üstlenen FETÖ/PYD üyelerini ortaya çıkarmak ve adalete teslim etmek üzere Mersin’e atanan cesur Başsavcı Ercan bu sabah önemli bir operasyona imza attı.

Eski AK Partili milletvekiline FETÖ'den gözaltı

AK Parti 24’üncü Dönem Mersin eski Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 15 Temmuz hain kalkışma teşebbüsüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olmak suçlaması ile gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama teröristlerin korkulu rüyası Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’dan geldi. Ercan, Uzun’un, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan yakalandığını, hakkındaki arama ve el koyma çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti.

Mersin'de terör operasyonu

MLKP’Yİ ÇÖKERTEN DARBE

Başsavcı Ercan, geçtiğimiz hafta da terör örgütü MLKP’yi çökerten bir operasyon başlatmıştı. Başsavcılık koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince vurulan darbede 10 kişi yakalandı. Şahısların örgüt yapılanmasından sorumla üst düzey isimler olduğu tespit edildi.

Adil Öksüz 2 numaralı şüpheli

BAŞSAVCI MUSTAFA ERCAN’DAN FETÖ’YÜ ÇÖZEN İDDİANAME

Hain darbe girişimine karşı Türkiye’de Sakarya’da başlattığı ilk hukuki işlemler ve soruşturmalar ile tanınan Başsavcı Ercan, Mersin’de görev almadan kısa süre önce, 1323 sayfa ve 90 ek klasörü bulunan FETÖ terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik iddianameyi tamamladı.

Sakarya’nın 15 Temmuz darbe girişimine karşı soruşturmanın açıldığı ilk Başsavcılık olduğuna dikkat çeken Mustafa Ercan tarafından Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak terör örgütü ele başı Fetullah Gülen, 2'nci şüpheli olarak ise Adil Öksüz yer aldı. Adil Öksüz için FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yapılanmasında TSK içerisinde hava kuvvetlerinden sorumlu imam olduğu ve terör örgütünün yöneticisi olduğu belirtildi.

İddianamede Adil Öksüz'ün terörist başı Fethullah Gülen'den aldığı talimat doğrultusunda FETÖ/PDY içerisinde 'Hava Kuvvetleri imamı' olarak askeri darbeye teşebbüs girişimini yöneten kişilerden biri olduğuna dikkat çekilerek, onun Sakarya'da da terör örgütü içerisinde görev yapan bazı TSK mensuplarıyla görüşmeler yaptığı yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.