E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan cinsel istismar önergesi talimatı---

Başbakan'dan cinsel istismar önergesi talimatı

Başbakan'dan cinsel istismar önergesi talimatı
18 Kasım 2016 - 22:27 borsagundem.com

Tartışma yaratan cinsel istismar önergesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı...

Başbakan Binali Yıldırım bugün büyük tartışma yaratan "cinsel istismar önergesi"ne ilişkin AK Parti grubuna muhalefet partileriyle görüşme talimatı verdi.

AK Parti tarafından verilen önerge büyük tartışma yaratmıştı. CHP, MHP, kadın örgütleri, sosyal medya tepki göstermişti.

Başbakan Binali Yıldırım "cinsel istismar önergesi"ne ilişkin AK Parti grubuna muhalefet partileriyle görüşme talimatı verdi.

O ÖNERGE NEYDİ?
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesin ve teklif ederiz.

"(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçdan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir"

Meclis'e sunulan önerge, CHP ve MHP'li vekillerin itirazlarına rağmen ilk oylamada kabul edildi. Muhalefet vekillerinin açık oylama talebi üzerine yapılan oylamada, 184 oyu bulamayan önergenin salı günü yeniden görüşülmesi bekleniyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adam19 Kasım 2016 19:58

    bir de kanun yapmayı becerseydiniz milletin aklıyla alay ediyorlar bal gibi af ama gaf gibi sunuyorlar,yazıklar olsun.

  • Tolga Daniş19 Kasım 2016 00:47

    MHP bu tasarıya ret oyu vermiştir

  • Tolga Daniş19 Kasım 2016 00:45

    TANRI nın gazabı yaklaşıyor İtalya nın pompei kentinde olanları hatırlayın

  • Mustafa18 Kasım 2016 23:23

    Yuhh yaa tartistiginiz konuya bak ....4000 cocuk tecavuzcusunu affediyorsunuz yazik yazik ( hastalikli beyinler hastalik uretir)

  • Hayir hayir hayir18 Kasım 2016 23:22

    Ya bu nasıl teklif.Cinsel tacize ya da tecavüze uğramış bir çocuk nasıl tecavüzcü ile evlendirilir ve cezası af olur.AKP mv leri utanmadan nasıl böyle bir teklif veriyor.Amaç ne.Tecavüzcüleri kurtarmak mi? CHP ve MHP mv.lerini takdir etmek gerekir.

  • alkan ulukan18 Kasım 2016 22:52

    milli irade diyorsunuz ya!! bir zahmet kulak verin milli irade bu konuda ne diyor?? işinize gelince değil...hukuk ve adalet insanlar içindir. bunlara hayvan bile denemezken çocuklarımızı nasıl onların insafına bırakırsınız??