E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarry Diller: Trump'ın medya hisseleri 'dolandırıcılık'---

Barry Diller: Trump'ın medya hisseleri 'dolandırıcılık'

Barry Diller: Trump'ın medya hisseleri 'dolandırıcılık'
05 Nisan 2024 - 17:36 borsagundem.com

Expedia Başkanı Barry Diller, Donald Trump’ın medya hisselerinin bir çeşit sahtekarlık olduğunu söyledi. Diller bu hisseleri satın alanları da ‘sersem’ olarak nitelendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Donald Trump’un sosyal medya şirketinin halka arzı yatırım dünyasında sert tepkilere yol açtı. IAC ve Expedia’nın Başkanı Barry Diller perşembe günü yaptığı açıklamada eski ABD başkanının çoğunluk hissesine sahip olduğu Trump Media için ‘dolandırıcılık’ tanımlamasında bulundu. Diller yüksekten uçan hisseleri satın alanları ise ‘sersem’ olarak adlandırdı.

Diller CNBC’deki açıklamasında Trump Media hisseleri için, “Bu tam bir saçmalık. Şirketin hiçbir geliri yok” ifadelerine yer verdi.

Diller, Donald Trump’ın Trump Media hisseleri için, “Tıpkı karıştığı her şeyin bir tür sahtekarlık olması gibi bu da bir dolandırıcılık” dedi.

Trump Media sözcüsü Diller’ın yorumlarına ilişkin “Bugün bile dayatmak istedikleri anlatılarla çelişen, siyasi ifadeleri bastırmayı reddeden Truth Social'ın halka açık bir şirket haline gelmesiyle, iflah olmaz Trump düşmanlarının ve solcuların saldırmalarını görmek şaşırtıcı değil" açıklamasında bulundu.

Trump Media geçen hafta DJT koduyla işlem görmeye başladığında, hisse fiyatı öncelikle yaklaşık %50 artarak 80 dolara yaklaştı. Perşembe günü itibariyle ise Trump Media hisseleri yaklaşık 47 dolara satılıyordu.

Şirket geçen yıl sadece 4,1 milyon dolar gelir elde etmesine rağmen piyasalarda 6,4 milyar dolarlık piyasa değeri sağlıyor. Trump Media diğer büyük sosyal medya platformlarından önemli ölçüde daha az kullanıcısı olan Trump Social uygulamasına odaklanıyor.

Trump Media pazartesi günü yapılan açıklamada, 2023'te 58 milyon dolar net zarar ettiğini bildirdi.

Diller Trump Media’daki fiyat artışlarını 2021’deki spekülatif hisse senedi çılgınlığıyla karşılaştırıyor. Söz konusu dönemde GameStop hisselerinin fiyatı 500 dolara kadar yükselmişti ve sinema şirketi AMC Entertainment’ın hisse fiyatı 700 doların üzerine çıkmıştı.

Perşembe günü itibariyle GameStop hisseleri 12 doların altında, AMC hisseleri ise 3 doların biraz üzerinde işlem görüyordu.

Diller Trump Media hisselerini satın alan yatırımcılar için “Benim düşünceme göre onlar sersem” ifadelerine yer verdi.

Diller, “Yani kelimenin tam anlamıyla 30 dolarlık geliri olan bir şirketi kim satın alır? Buna kim değer biçebilir? Başka nedenlerle satın alıyorlar. Tıpkı sinemalar çalışmazken sinema hisseleri satın almaları ya da GameStop hisselerini satın almaları gibi. Bu aptalca” açıklamasında bulundu.

Trump Media'nın özellikle de Trump bu yıl başkan seçilirse şu anda olduğundan daha büyük bir işletme haline gelip gelmeyeceği sorulduğunda, Diller açık bir şekilde “Hayır” cevabını verdi.

Diller, Donald Trump için, “Bakın, şu an ilginç görünmesinin tek sebebi insanları eğlendiriyor olmasıdır. Seçilirse umarım dört yıl boyunca sadece golf oynar” ifadelerine yer verdi.

Trump’ın medya hisseleri balon mu?

 

Trump Media hisselerinden hızlı başlangıç

 

Trump, 'dolandırıcılık davasında' teminat bulamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)