E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBankalardan BDDK'ya toplantı talebi: Müşteri kaçmasın---

Bankalardan BDDK'ya toplantı talebi: Müşteri kaçmasın

Bankalardan BDDK'ya toplantı talebi: Müşteri kaçmasın
07 Mayıs 2022 - 09:34 borsagundem.com

Ekonomi yönetimi döviz talebini dizginlemek ve kur hareketlerini denetlemek için çeşitli alt düzenlemeleri devreye alıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), geçen hafta bankalara gönderdiği bir karar yazısında, döviz işlem platformu foreks üzerinden değil, şube, hazine ve mobil bankacılık uygulamalarına yönlendirilerek yapılmasını istemiş ve sınırlama getirmişti. Alış-satış fiyatlarının (spread) daha cazip olduğu döviz alım satım platformlarında işlemlerin yasaklanması sonrasında Türkiye Bankalar Birliği (TBB), BDDK'ya sorular yönelterek konunun sınırlarının netleşmesini istedi. Birliğin banka genel müdürlerine ilettiği BDDK'ya yönelik yazısında, uygulamanın yaratabileceği operasyonel riskler dile getirildi, toplantı talebinde bulunuldu.

KONTROL ALGISI YARATIR

Yazıda uygulamanın ‘kontrol' olarak algılanabileceği uyarısında bulunuldu. TBB, çok uluslu şirketlerin bu platformları kullanmasının nedenini merkez şirketin getirdiği bir zorunluluk olduğunu, birçok şirketin de telefon ile işlem yetkisinin bulunmadığını ve bu tarz bir  yönlendirmenin de müşterileri, yurtdışındaki platformlara yöneltebileceğini belirtti. Ayrıca, ilgili platformlarda işlem yapmakta olan tüzel kişilikte müşterilerin, bankaların standart kredilendirme prosedürleri dahilinde kur riskinden korunmak (hedge) ve dış ticaret kaynaklı işlemlere aracılık etmek amacıyla belirlendiği de belirtildi.

52 banka adına toplantı talep etti
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara “Foreks ekranlarını 28 Nisan 2022 tarihinden itibaren kapatın” talimatı vermişti. Sürpriz döviz yasağı mudi ile bankaları karşı karşıya getirdiği öğrenildi. Türkiye Bankalar Birliği'nin 52 banka adına BDDK'ya sorular ileterek bu konularda netleşmenin sağlanması amacıyla toplantı talebinde de bulundu. BDDK'nın Bankacılık sektörü ile istişare edilmeden alınan bu kararda geri adım atıp atmayacağı merak ediliyor.

Rus bankaları, kart limitlerini azaltıyor

 

Yabancı bankalardan Türkiye için enflasyon tahmini

 

Dev bankadan Ethereum için çarpıcı tahmin!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARABORSA07 Mayıs 2022 10:42

    bunun sonu,80 öncesinde olduğu gibi serbet dövzi alım satmın yasaklanması olacak gibi geldi ban,nerdeeeen nereye

  • KILIÇ07 Mayıs 2022 10:26

    soya bildigin kadar soy ,çalabildigin kadar çal dönemindeyiz bankaların yönetimi hökümet adamı hepsi 3 ,yerden maaş alıyor neyse sözün özü huzur parasıymış nasıl bir müslümanlıksa anamadım birileri anlatsada .anlasam.