E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılıkta yükseliş için TL'nin güçlenmesi gerekiyor---

Bankacılıkta yükseliş için TL'nin güçlenmesi gerekiyor

Bankacılıkta yükseliş için TL'nin güçlenmesi gerekiyor
20 Nisan 2021 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde güçlü satışlarla karşılaşarak günü %2,20 düşüşle 1.377,23’den tamamladı. Geçen hafta pozitif ayrışarak haftayı güçlü yükselişle kapatan bankacılık endeksi negatif ayrışarak günü %3,23 düşüşle kapattı.

Yurtdışı majör borsalar günü zayıf seyirle düşüşle kapatırken, global risk alma iştahı güçlü seyrini koruyor. ABD tahvil faizleri ve DXY dolar endeksindeki son iki haftadaki gerileme risk alma iştahını destekliyor. BIST’teki dünkü satışlarda özellikle algoritma işlemi yapan bir kurumun satışları ve bu hafta ihracı gerçekleşecek 2 milyar TL üzerindeki büyüklüğe ulaşan üç halka arzın etkili olduğunu ve bu eğilimin birkaç gün daha devam edebileceğini düşünüyoruz. EM para birimleri günü karışık bir görünümle kapatırken, TL değer kaybıyla günü negatif ayrışma ile tamamladı.

CDS’ler günü 395 seviyelerine gerileyerek kapatırken, mevcut seviyeler halen yüksek olsa da TL varlıklara yönelik son dönemde oluşan risk algısının dağılmaya başladığına işaret ediyor. Global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça BIST’te satış baskısı devam etse de gerilemelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve tepki yükselişi sürecinin yeniden güç kazanması beklenmektedir. Yabancı satışlarının momentum kaybetmesi ve jeopolitik risklerin durumunda geri çekilmeler alım fırsatı olacaktır. Ancak endekste tepki yükselişlerinin özellikle banka hisseleri öncülüğünde devam etmesi için TL’de bir miktar güçlenme ve tahvil faizlerinde ise gerileme görmemiz gerektiğini düşünüyoruz.

BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri pozitif seyir izlerken, Asya’da Japonya hariç genelde pozitif bir seyir hakim. Endeksin güne hafif negatif eğilimle başlaması beklenmektedir.

Piyasalar neleri fiyatlayacak?

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

Günün önemli şirket haberleri 20/04/2021

Datagata Bilgisayar ve Atlas Yatırım Ortaklığı sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)