E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık sektörü hafif olumlu---

Bankacılık sektörü hafif olumlu

Bankacılık sektörü hafif olumlu
18 Nisan 2016 - 09:54 borsagundem.com

Ak Yatırım, sabah piyasa raporunda bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kurum, bankacılık sektörü için 'hafif olumlu' değerlendirmesinde bulundu.

Haftasonu Enerji Bakanı Berat Albayrak ve banka yöneticilerinin katılımı ile yapılan zirvede
bankacılar hükümetten enerji sektörü kredilerinin yeniden yapılandırılması konusunda turizm sektörü için geçtiğimiz günlerde sağlanana benzer kolaylıklar talep etti. Basında yer alan habere göre özellikle küresel enerji fiyatlarındaki düşüş bu sektörde faaliyet gösteren firmaların ödeme planlarında aksamaya yol açabiliyor.
PPK Nisan toplantısını Çarşamba günü yapacak. Yeni atanan Murat Çetinkaya PPK'ya toplantıya başkanlık edecek. PPK'nın Nisan toplantısında gecelik borç verme fazinde (üst bandda) 50 baz puan indirime gitmesini bekliyoruz. Anketlerde PPK'dan Nisan ayında ağırlıklı olarak üst bandda 50 baz puan indirim bekleniyor. 20 katılımcının 15'i gecelikl borç verme faizinde 50 baz puan, 5'i ise 25 baz puan indirim bekliyor. 2 katılımcı 1-haftalık borç verme faizinde 25 baz puan indirim beklerken, 1 katılımcı gecelik borçlanma faizinde 50 baz puanlık indirim bekliyor. Para Politikası Kurulu Mart toplantısında gecelik borç verme faiz oranını 25 baz puan indirerek %10,75'ten %10,50'ye düşürmüş, %7,5 olan 1-hafta vadeli ve %7,25 olan gecelik borçlanma faiz oranlarında ise değişikliğe gitmemişti. PPK Mart toplantısında Ağustos ayında yayımlanan yol haritasından
bahsederek, geniş bir faiz koridoruna duyulan ihtiyacın bir miktar azaldığını açıklamıştı. Ayrıca, yakın dönemde küresel oynaklıklarda bir miktar düşüş gözlendiğini vurgulamıştı. PPK notunda daha önceki notlarda olduğu gibi çekirdek enflasyondaki iyileşmenin sınırlı olması nedeniyle likidite politikasındaki sıkı duruşun korunacağı belirtilmişti.

Ak Yatırım

2 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Merkez TL'yi savunmasız mı bırakacak?

 

2 şirket için tavsiye yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)