E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBank of America'dan dolar/TL tahmini---

Bank of America'dan dolar/TL tahmini

Bank of America'dan dolar/TL tahmini
27 Eylül 2023 - 14:26 borsagundem.com

BofA ekonomist ve stratejistlerine göre dolar/TL kuru son çeyrekte 30 seviyesini görecek.

Bir süredir dolar/TL tarafında görülen yükseliş ivmesi yeni rekor seviyenin test edilmesini beraberinde getirdi. Dolar/TL kuru bankalararası piyasada 27,49 ile rekor seviyeyi gördü. Kur üzerinde içeride KKM'den çıkış sonrası senaryoları öne çıkarken, küresel piyasalarda da doların güçlendiği izlendi.

Bank of America(BofA) stratejistlerine göre, petrol fiyatlarındaki artışın potansiyel volatilite yükselişi yaratması, net petrol ithalatçısı Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgesindeki ülkelerin para birimlerinin performansını düşürebilir, Türkiye, Polonya ve Macaristan para birimleri zayıflayabilir.

BofA analistleri yayımladıkları notta lirada forwardlara paralel düzenli bir değer kaybı beklediklerini, son çeyrekte dolar/TL ’nin 30’a ulaşabileceğini belirttiler.

Analistler Polonya’da ekim faiz indirimleri ve güçlü dolarla birlikte zlotide yılın geri kalanında düşüş bekliyor. Analistler bu yıl euro/zlotinin 4,70’e, gelecek yıl ilk çeyrekte ise 4,80’e yükselmesini bekliyor.

Güney Afrika’da randın güçlenmesini bekleyen analistler, ilk Güney Afrika faiz indirimi tahminlerini 2024 yılının ilk çeyreğinden ikinci çeyreğine öteledi. BofA Stratejistleri dolar/randın 2023 son çeyrekte 18,50’ye gerilemesini bekliyor.

Yükselen dolar, borsa boğalarını tedirgin ediyor

 

ING dolar tahminini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)