E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakırda umutlu yükseliş---

Bakırda umutlu yükseliş

Bakırda umutlu yükseliş
10 Mart 2021 - 08:43 borsagundem.com

Londra'da bakır fiyatları talep umuduyla arttı, Shanghai'de düştü

Londra'da bakır fiyatları, artan talep umuduyla arttı. Ancak Shanghai'de politika sıkılaşması endişesiyle geriledi.

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır, TSİ 07.31'de %0,9 artarak 8.859,50 dolar/tona çıktı. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan vadeli bakır kontratı, %1,4 düşerek 65.720 yuan/tona (10.094 dolar) indi.

Bakır, analistler tarafından küresel ekonomik iyileşme ve yeşil yatırımlardan gelen talepten yararlanacak şekilde sabitlendi, ancak Çin'deki olası politika sıkılaştırmasının sürdürülebilir bir ekonomik toparlanmaya ve finansal piyasalara girişlere bir engel oluşturabileceği belirtiliyor.

Bir analist yaptığı değerlendirmede "Metaller, döngüsel varlıklara doğru bir rotasyonun devamı etmesiyle makro alandaki büyük hareketlere rehindir ancak varlık balonları korkusu Çin hisse senedi piyasalarını zora sokmuştur. Son fiyat düşüşünden sonra bazı alt bakır kullanıcılarının gelip metal satın almaya daha istekli olduklarını görmeye başlayabiliriz, ancak büyük olasılıkla önce fiyatların sabit olduğunu görmemiz gerekecek. Şubat ayında gördüğümüz hızlı artış,  fiziki kullanıcıları satın almaktan caydırdı" ifadelerine yer verdi.

Altın kritik direnci aşmakta zorlanıyor

 

Petrolde stok artışı fiyatları düşürdü

 

Güvenli liman yende zayıflama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)