E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir fiyatlarında düşüş sürüyor---

Bakır ve demir fiyatlarında düşüş sürüyor

Bakır ve demir fiyatlarında düşüş sürüyor
23 Haziran 2022 - 09:02 borsagundem.com

Dalian'da demir cevheri rekor kayıp serisine hazırlanıyor, Singapur'da toparlanma var. Bakır fiyatları, ekonomik yavaşlama endişelerinin baskısıyla 16 ayın en düşük seviyesini gördü

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, artan çelik stokları ve zayıf karların üretimde yavaşlamaya yol açması nedeniyle bugün de düşerek kayıplarını üst üste 10. günde de sürdürdü. Dalian demir cevheri 10 günlük düşüşü, vadeli işlemlerin 2013'te başlamasından bu yana en uzun süre olarak kayda geçti.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,4 düşüşle 728,50 yuan/ton (108,56 dolar) ile sonlandırdı. Kontrat dün 16 haftanın en düşük seviyesine yakın işlem görmüştü.

Singapur Borsası'nda ise Temmuz vadeli demir cevheri, dün %5,9'luk düşüşün ardından bugün %3,1 artarak 111,45 dolar/tona yükseldi.

Analistler, ekonomik aktivitedeki büyüme eksikliğinin çelik talebinin zarar görmesine neden olduğunu belirterek bunun stoklarda bir artışa yol açtığını ve sonunda çelik üretiminde yavaşlamaya neden olduğunu kaydetti.

Analsitlere göre piyasa, Pekin'in ekonomiyi destekleyebileceğine olan güvenini kaybetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri zayıf talep nedeniyle 18 ayın dibini gördü. Kontrat bugün %0,3 düştü. Sıcak haddelenmiş rulo %0,1 artarken paslanamz çelik %0,9 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,9, kok kömürü %1 düştü.

Londra'da bakır fiyatları, Çin'de Covid-19 vakalarındaki artışın ve ABD'de agresif faiz artırımlarının küresel ekonomiyi durgunluğa ve metal talebini yavaşlatacağına dair endişelerin artmasıyla bugünkü işlemlerde 16 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, seans başında 8.564,50 dolar/ton ile 19 Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyesine düştükten sonra TSİ 06.30'da %1,7 düşerek 8.628,50 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai'de Temmuz kontratı gün ortasında %2,9 düşüşle 66.030 yuan/ton (9.848 dolar) ile Ağustos sonundan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Analistler, yakın vadede fiyatların buradan yukarı çıkması için Çin'den gelecek teşvik duyurularını ve verileri beklemek gerektiğine vurgu yaptı.

LME'de alüminyum %1 arttı, çinko %0,5 düştü. Kalay %3'ten fazla düşerek 28.000 dolar/ton ile Nisan 2021'den beri en düşük seviyeye indi.

ShFE'de alüminyum %2,1, nikel %6,9 ve kalay %3,9 düştü

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı

 

Emtia piyasasında düşüşler hızlandı

 

Gram altın yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)