E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında resesyon baskısı---

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı
23 Haziran 2022 - 07:49 borsagundem.com

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı fiyatları aşağı çekmeye devam ediyor.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD'de resesyonun mümkün olabileceği yönündeki açıklamaları petrol fiyatlarında bir süredir izlenen resesyon baskısının ağırlaşmasına neden oldu.

ABD ham petrolü yüzde 3 düşüşle 103 dolara çekilirken, Brent petrol de yüzde 3'e yakın kayıpla 109 doların altını gördü.

Petrol fiyatlarında son düşüş ivmesini Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözleri gerçekleştirdi. Powell, ABD'de resesyonun olası olduğuna işaret etti.

Öte yandan ABD'de Biden'ın beklenen vergi muafiyeti çağrısı da geldi.

Biden, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada, ülkede artan benzin fiyatlarıyla mücadele amacıyla federal benzin vergisinin eylüle kadar 3 ay süreyle askıya alınması için Kongre'ye çağrıda bulundu.

Eyaletleri de benzer şekilde bir süreliğine vergi muafiyeti yapmaya davet eden Biden, petrol şirketlerine de çağrıda bulundu.

Biden, ülkede enerji üretiminin rekor kırdığını belirterek, "Demek ki sorun petrol üretiminde değil. Buradan petrol endüstrisini, daha çok petrol rafine etmeye davet ediyorum. Böylece halkın üzerindeki yükü bir nebze alabiliriz." dedi.

Biden'dan petrol sektörüne daha çok petrol rafine etme çağrısı

 

Irak Kerkük'te petrol sahalarını geliştiriyor

 

Petroldeki sert düşüş pompaya yansır mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)