E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir fiyatları düşüyor---

Bakır ve demir fiyatları düşüyor

Bakır ve demir fiyatları düşüyor
07 Ağustos 2023 - 08:14 borsagundem.com

Bakır, güçlü dolar ve talep belirsizliğiyle düştü, demir cevheri de cansız Çin destek önlemleri ve çelik talebi endişesiyle düştü

Bakır fiyatları, hafif güçlenen dolar ve Çin'den gelen arzın artması beklentisiyle düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, bir önceki haftaki hafif düşüşün ardından TSİ 07.25'te %0,7 düşüşle 8.511,50 dolar/tondan işlem gördü. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül ayı bakır kontratı, %0,5 düşüşle 68.930 yuan/tona (9.585,19 dolar) geriledi.

Analistlere göre küresel yatırımcılar, karışık ABD istihdam raporunun ardından, dünyanın en büyük iki ekonomisinin performansına ilişkin daha fazla ipucu için bu hafta sonunda açıklanacak ABD ve Çin enflasyon verilerini bekliyor.

Piyasa katılımcıları, şimdiye kadar açıklanan politika önlemlerinin talebi önemli ölçüde artıramadığı göz önüne alındığında, ana tüketici Çin'deki metal talebi konusunda da temkinli davranıyor.

Shanhai Metal Piyasası, Ağustos ayı rafine bakır üretiminin 986.100 ton ile rekor bir seviyeye ulaşacağını tahmin ediyor.

Demir cevheri, cansız Çin destek önlemleri ve çelik talebi endişesiyle düştü
Demir cevheri vadeli işlemleri, piyasaların Çin'den önemli teşvik ayrıntıları gelmemesi nedeniyle huzursuzlaşması ve uzun vadeli çelik talebine ilişkin endişelerin devam etmesi nedeniyle düştü.

     
Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 06.30'da %2 düşüşle 716,5 yuan/tona (99,64 dolar) geriledi.

Singapur Borsası'nda Eylül ayı demir cevheri %1,6 düşüşle 100,1 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, Çin'in emlak sektörüne yönelik destek önlemlerinin demir cevheri piyasasını harekete geçirmediğini belirtti.

Düşen çelik talebi tahminleri de trader'ları endişelendirdiği belirtiliyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1, sıcak haddelenmiş rulo %1,5, filmaşin %1,4 ve paslanmaz çelik %1,2 düştü.

Çelik üretimi malzemeleri Dalian'da koklaşabilir kömür %1,4 yükselirken, kok kömürü %0,1 düştü.

Petrol, son dört ayın en yüksek seviyesinde

 

Polonya duyurdu: Rus petrolünü taşıyan hatta sızıntı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)