E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında 'tatil' etkisi---

Bakır fiyatlarında 'tatil' etkisi

Bakır fiyatlarında 'tatil' etkisi
13 Şubat 2024 - 09:06 borsagundem.com

Bakır, zayıf tatil işlemlerinde çok az hareket etti, yatırımcılar ABD enflasyon verilerine odaklandı

Bakır fiyatları, Çin Ay Yeni Yılı tatilinin hissiyat üzerinde baskı yaratması ve tüccarların Fed'in faiz indirimine ilişkin işaretler için ABD enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle pek değişmedi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.33'te %0,7 artışla 8.291,50 dolar/tona yükseldi.

Piyasa, günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan Ocak ayına ait ABD TÜFE verilerinin Fed'e enflasyonun %2 hedefine doğru yavaşladığına dair güven vermesini bekliyor.

Böylelikle ABD faiz oranlarının ne zaman düşürüleceği daha net tahmin edilebilir ve doların zayıflaması anlamına gelebilir.

Bir analist yaptığı değerlendirmede "Elimizde ABD TÜFE enflasyon verileri var ve bu veriler hiç şüphesiz ilk Fed faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin birçok spekülasyona yol açacak" dedi.

LME'de alüminyum %0,5 artışla 2.239 dolar/tondan, nikel %0,1 artışla 16.060 dolar/tondan, çinko %1 artışla 2.343 dolar/tondan, kurşun %0,4 artışla 2.031 dolar/tondan işlem gördü. Kalay ise %0,1 artışla 27.315 dolar/tona yükseldi.

Yeşil mercimekte gümrük vergisi sıfıra indirildi

 

Türkiye altın rezervini artırdı

 

Çikolatanın fiyatı tadını kaçırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)