E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında karışık seyir---

Bakır fiyatlarında karışık seyir

Bakır fiyatlarında karışık seyir
18 Mart 2024 - 08:51 borsagundem.com

Bakır, arz sıkıntısı endişesinin talep endişesini dengelemesiyle karışık seyretti. Dalian'da demir cevheri, talep endişeleriyle düşüşünü sürdürdü

Bakır fiyatları, Londra kontratının gevşemesiyle karışık bir seyir izlerken, Şanghay fiyatları da arz sıkışıklığının talep görünümündeki belirsizliği dengelemesiyle rekor seviyeye ulaştı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.09'da %0,3 düşüşle 9.043,50 dolar/tona gerilerken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs ayı bakır kontratı, %0,8 artışla 72.980 yuan/tona (10.139,91 dolar) yükseldi.

SHFE'de bakır, Çin'deki döküm tesislerinin potansiyel üretim kesintisinin etkisiyle, seansın başında 73.440 yuan/ton gibi rekor bir seviyeye ulaştı.

Ancak, SHFE'de bakır stoku, Çin'deki tüketimin sabit kalması nedeniyle geçen hafta 286.395 tona çıkarak Nisan 2020'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Dalian'da demir cevheri, talep endişeleriyle düşüşünü sürdürdü

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki talebe ilişkin süregelen endişelerin ortasında daha da düştü, ancak bazı iyimser veriler çelik talebinde toparlanma umutlarını tazeledi ve kayıpları sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, geçen hafta haftalık %11'lik düşüşün ardından sabah işlemlerini %0,44 düşüşle 792 yuan/ton (110,04 dolar) seviyesinde tamamladı.

Analistler, yakın vadedeki durgun cevher talebinin hem hissiyat hem de cevher fiyatları üzerinde ters bir rüzgar olmaya devam ettiğini belirtti.

Singapur Borsası'nda nisan ayına ait gösterge demir cevheri, %1,84 artışla 101,75 dolar/tona yükseldi.

DCE'de koklaşabilir kömür çok az değişti, kok kömürü ise %0,95 düştü.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,14 düşüş gösterdi, sıcak haddelenmiş rulo çok az değişiklik gösterdi, filmaşin %0,5 düştü ve paslanmaz çelik %1,43 arttı.

Analistler, Çin'deki emlak satışları ve fiyatlarının canlanma belirtileri göstermediğini ve bunun da çelik talebine yönelik olumsuz beklentiler bıraktığını kaydetti.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı

 

Kıyamet tellallarının favori yatırımı altın ve gümüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)