E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında dengelenme çabası---

Bakır fiyatlarında dengelenme çabası

Bakır fiyatlarında dengelenme çabası
13 Mart 2024 - 09:03 borsagundem.com

LME'de bakır, Çinli dökümcülerin toplantısının sonucunu beklenirken yatay seyretti

Londra'da bakır fiyatları borsa işlemcileri ve yatırımcıların ihtiyatlı davranması ve Çinli döküm tesislerinin toplantı sonuçlarını beklemesi nedeniyle neredeyse değişmedi.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli gösterge bakır, TSİ 07.54'te 8.658 dolar/tonda neredeyse sabit kaldı.

Kaynaklar, Çin'in önde gelen döküm tesislerinin bakır konsantresi işleme masraflarıyla başa çıkmak için olası eylemleri tartışmak üzere bugün bir araya geldiğini bildirdi, ancak analistler ücretlerin ikinci çeyrekte toparlanabileceğini tahmin ediyor.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Mayıs ayı bakır kontratı, %0,4 artışla 69.990 yuan/tona (9.737 dolar) yükseldi.

Düşüş ve yükseliş faktörlerinin birbirini dengelemesi nedeniyle çoğu temel metal fiyatları son seanslarda yatay hareket ediyor.

Bir yandan zayıf ekonomik büyüme görünümü ve Çin'de güçlü teşvik tedbirlerinin olmayışı metal fiyatları üzerinde baskı yarattı. Öte yandan ABD'de faiz indirimi beklentileri, doların zayıflaması ve seçilmiş metallerdeki arz sorunu fiyatlara bir miktar destek sağladı.

LME'de alüminyum %0,3 düşüşle 2.259 dolar/tondan, nikel neredeyse sabit bir seviyede 18.545 dolar/tondan, çinko neredeyse değişmeden 2.560 dolar/tondan, kurşun çok az hareket ederek 2.143,50 dolar/tondan ve kalay %0,3 kayıpla 27.430 dolar/tondan işlem gördü.

UBS'ten bakır fiyat tahmini

 

Altındaki hızlı yükselişe enflasyon ayarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)