E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları toparlandı---

Bakır fiyatları toparlandı

Bakır fiyatları toparlandı
18 Ocak 2024 - 09:42 borsagundem.com

LME'de bakır, doların gerilemesiyle altı haftanın en düşük seviyesinden toparlandı.

Londra'da bakır fiyatları, zayıf doların metalleri diğer para birimleri sahipleri için daha ucuz hale getirmesiyle bir önceki seansta gördüğü altı haftanın en düşük seviyesinden toparlandı.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 08.56'da %0,5 artışla 8.305 dolar/tona yükselirken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart ayında en çok işlem gören bakır kontratı, %0,3 düşüşle 67.710 yuan/tona (9.409,52 dolar) geriledi.

Dolar endeksi önemli emsalleri karşısında bir ayın zirvesinden geriledi.

Ancak bakır, ABD'de faiz indirimi yapılacağı yönündeki bahislerin azalmasıyla birlikte güçlü doların baskısıyla her iki borsada da üst üste dördüncü haftayı da kayıpla geçmeye hazırlanıyor.

Analistler, doların yükselişinin büyük ölçüde Fed'in bu yıl erken faiz indirimine ilişkin beklentilerin zayıflamasından kaynaklandığını ve bu anlatının 2024'ün ikinci çeyreğinde de devam etmesini beklediklerini ifade etti.

LME'de alüminyum %0,2 artışla 2.183 dolar/tondan, çinko yatay seyrederek 2.466 dolar/tondan, nikel %0,3 düşüşle 16.030 dolar/tondan, kurşun %0,2 düşüşle 2.059 dolar/tondan ve kalay %0,1 düşüşle 25.200 dolar/tondan işlem gördü.

Dalian'da demir cevheri, Çin'de talep endişeleri ile ikinci günde de düştü
 
Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, yatırımcılar, Çin'de zayıf ekonomik verileri takiben belirsiz talep görünümü karşısında temkinli duruş sergilemesiyle üst üste ikinci seansta da düşüş yaşadı.
Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,58 düşüşle 935,5 yuan/ton (130,00 dolar) seviyesinde tamamladı. Seansın başlarında kontrat 920,5 yuan/ton ile 19 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine ulaştı.

Çin'deki ekonomik toparlanma, birçok analist ve yatırımcının beklediğinden çok daha sarsıntılı oldu. Derinleşen emlak krizi, artan deflasyonist riskler ve durgun talep, %5'lik resmi hedefe ulaşılmasına rağmen bu yılın görünümüne gölge düşürdü.

Bir analist yaptığı değerlendirmede "Bu daha ziyade bir aşağı yönlü düzeltme turu ve bunun muhtemelen Ay Yeni Yılı tatili sonrasına kadar sürmesini bekliyoruz" dedi.

Analist, "Temel veriler o kadar da kötü olmadığından bu, cevher fiyatlarının serbest düşüşe başlayacağı anlamına gelmiyor" ifadesini kullandı.

Singapur Borsası'nda Şubat ayına ait referans demir cevheri TSİ 07.29'da %1,41 artışla 127,55 dolar/tona yükseldi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,54, sıcak haddelenmiş rulo %0,3, filmaşin %0,54 ve paslanmaz çelik %0,32 geriledi.

Petrolde 'Orta Doğu' yükselişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)