E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları haftalık kazanca hazırlanıyor---

Bakır fiyatları haftalık kazanca hazırlanıyor

Bakır fiyatları haftalık kazanca hazırlanıyor
02 Haziran 2023 - 08:41 borsagundem.com

Bakır, ABD'de borç tavanında ilerleme nedeniyle nisandan beri ilk haftalık kazancına hazırlanıyor

Bakır fiyatları, yatırımcıların ABD borç tavanı yasasının geçmesini olumlu karşılaması nedeniyle zayıf doların desteğiyle bugün de artarak nisan ayından bu yana ilk haftalık kazancına hazırlanıyor..

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.11'de %0,3 artışla 8.271,50 dolar/tona yükseldi. Kontrat bu hafta şimdiye kadar %1,7 yükselerek altı haftalık düşüşünü tersine çevirdi.

ABD Senatosu dün, Başkan Joe Biden tarafından desteklenen ve yönetimin 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını yükselten partiler üstü yasayı kabul etti.

Öte yandan Fed'in bu ay faiz artışlarını duraklatacağı beklentileriyle dolar zayıfladı ve bu da metal fiyatlarını destekledi.

LME'de alüminyum %0,2, kalay %1,1, nikel %0,7, çinko %1,4 ve kurşun %0,5 arttı.

analistlere göre güçlenen risk duyarlılığı, Çin'de düşen hisse senetleri ve yüksek prim, kısa vadeli fiyatları destekliyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'ndaa Temmuz ayı bakır kontratı, %1,3 artışla 66.140 yuan/tona (9.568,73 dolaar) çıktı.

Dalian'da demir cevheri, Çin'de talep umuduyla 6 haftanın zirvesine çıktı

Dalian'da demir cevheri, bugünkü işlemlerde altı haftanın zirvesine yükselirken, Singapur'da çelik üretim bileşeninin referans fiyatı iki haftanın en yüksek seviyesini gördü. Demir cevheri vadeli işlemlerinde artışı Çin'in Mayıs ayı fabrika faaliyetlerindeki sürpriz büyüme destekledi.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %4 artışla 753,50 yuan/ton (109,01 dolar) ile 21 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesinde tamamladı.

Analistler, Dalian'da demir cevherinin bu hafta yaklaşık %10 arttığını, bunun Çin'deki talep görünümü konusunda daha iyimser olunmaya başlandığının bir işareti olduğunu belirtiyor.

Singapur Borsası'nda, Temmuz vadeli demir cevheri, %1,5 artışla 103,6 dolar/ton ile 19 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve haftalık kazancını %5,8'e çıkardı.

Ancak analistler, Çin'in ekonomik toparlanmasının sürdürülmesini sağlamak için daha fazla politika desteğine ihtiyaç olduğunu ifade ettiler.

Dalian'da koklaşabilir kömür %2,8, kok kömürü %2,6 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %2,2, sıcak haddelenmiş rulo %2,7, filmaşin %1,6 ve paslanmaz çelik %2,2 yükseldi.

Yuan, dolar karşısında 6 ayın dibinden toparlandı

 

Günün önemli şirket haberleri 02/06/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)