E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları haftalık kayıpta---

Bakır fiyatları haftalık kayıpta

Bakır fiyatları haftalık kayıpta
05 Mayıs 2023 - 08:55 borsagundem.com

Bakır fiyatları, talep endişeleri ile 3. hafta da düşüşe hazırlanıyor. Demir cevheri ise ABD'de yenilenen banka krizi endişeleri ve zayıf temel nedeniyle beş ayın dip noktasına indi.

Bakır fiyatları, Çin'de cansız talep ve artan arzın piyasayı baskı altına almasıyla art arda üçüncü haftalık düşüşüne hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, doların düşmesiyle TSİ 06.22'de %0,5 artışla 8.543,50 dolar/tona yükseldi ancak kontrat haftalık bazda şimdiye kadar %0,7 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadeli bakır, %0,6 düşüşle 66.570 yuan/tona (9.635,40 dolar) geriledi ve haftalık bazda %0,4 düşüşle üst üste üçüncü haftalık düşüşünü gerçekleştirme yolunda ilerliyor.

Analistler, Çin'in fabrika faaliyetinin Nisan ayında beklenmedik bir şekilde daraldığını ve ülkedeki bakır hurda arzının iyileştiğini belirtti.

Ancak analistlere göre buna rağmen traderlar Fed'in daha agresif faiz indirimlerini fiyatlandırırken, fiyatlar daha yumuşak dolar tarafından tamponlandı.

Demir cevheri beş ayın dip noktasına indi

Singapur ve Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, ABD'de banka krizine dair yenilenen korkular ve bazı Çinli çelik üreticilerinin üretim kısıntısına bağlı olarak azalan talep endişelerinin sürmesi nedeniyle bugün beş ayın en düşük seviyesini yeniden gördü.

ABD bölgesel bankalarının hisseleri, First Republic Bank'ın iflasının ardından bu hafta düşüşünü sürdürdü.

Analistler, ABD bölgesel bankalarında devam eden kargaşanın bir gecede manşetlere ve piyasalara hakim olmaya devam ettiğini belirtti.

Öte yandan çelik üretiminin düşmesiyle demir cevheri talebi düşmeye devam etti.

Singapur Borsası'nda Haziran vadeli demir cevheri, TSİ 05.17'de %5,02 düşüşle 94,45 dolar/ton ile 28 Kasım 2022'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, TSİ 05.11'de %3,69 düşerek 678,5 yuan/ton (98,21 dolar) ile 2 Aralık 2022'den bu yana en düşük seviyeye indi.

Analistler, bazı üreticilerin, kısa vadede demir cevheri talebini daha da sınırlayacak olan, ekipman bakımını artırmayı planladığını belirtti.

Benzer şekilde, koklaşabilir kömür %3,11 ve kok kömürü %2,37 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %2,66 düşerek 3.544 yuan/ton ile yaklaşık altı ayın en düşük seviyesine inerken, sıcak haddelenmiş rulo %2,9, paslanmaz çelik %1,2 düştü.

Bankacılık endişeleri resesyon endişelerini akla getiriyor

 

Altın ve gümüşte 'Fed' rüzgârı

 

Çin'den ABD'ye: Kalkınmamızı durduramazsınız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)