E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBakanlık, konut fırsatçıları için harekete geçiyor---

Bakanlık, konut fırsatçıları için harekete geçiyor

Bakanlık, konut fırsatçıları için harekete geçiyor
10 Mayıs 2022 - 22:15 borsagundem.com

Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konut fiyatlarını artıran fırsatçılarla ilgili, "Gerekli adımları atacağız, asla müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 yeni konut finansman paketini açıklamasının ardından fiyatları katlayan fırsatçılara tepki gösterdi. Gerekli adımların atılacağını belirten Bakan Nebati, "Vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Konut Finansman Projesi'nin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını bir anda katlamaya başladı. Vatandaşların yükselen konut fiyatlarına tepki göstermesinden sonra hükümet, harekete geçti. Konu hakkında bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fırsatçılarla ilgili gerekli adımların atılacağını dile getirdi.

Bakan Nebati, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır.

Son Dakika: Bakan Nebati'den konut fiyatlarını artıran fırsatçılara gözdağı: İlgili adımları atacağız, asla müsamaha göstermeyeceğiz

Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır. Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz.

Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."

Son Dakika: Bakan Nebati'den konut fiyatlarını artıran fırsatçılara gözdağı: İlgili adımları atacağız, asla müsamaha göstermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı destekler kapsamında, "İlk evim Konut Finansman Paketi" çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak vatandaşlara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacak. Böylece, ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimleri artırılmış olacak.

İkinci paket olan ve döviz, altın varlıklarının Türk lirasına dönüşümünü teşvik edecek "Genişletilmiş Konut Finansman Paketi" ile de kamu bankalarınca, birinci ve ikinci el konutları da kapsayacak biçimde, konut değerinin en az yüzde 50'si 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının (DTH) yahut hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) satımı ile karşılanması şartıyla, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanacak. Böylece, vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimlerinin yanında halihazırda yürütülen Liralaşma Stratejisi de desteklenmiş olacak.

KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının yararlanabileceği İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi ile de 1 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla asgari yüzde 40'ı tamamlanmış ve yüzde 50'si satılmamış inşaat projesi sahibi KOBİ ve KOBİ dışı inşaat şirketlerinin tamamlanmayan inşaatlarını tamamlamaları hedefleniyor. Söz konusu finansman paketi için 20 milyar lira kaynak ayrıldı. Söz konusu işletmeler bu destekten yararlanmak için 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmayı taahhüt edecek, bu fiyatları internet sitesinde kamuoyu ile paylaşacak ve kredi veren kuruluşa bildirecek.

Yeni pakette konut kredi taksitleri ne kadar olacak?

 

Konut paketi fiyatları anında yükseltti

 

3 başlıkta düşük konut kredilerinin detayları

 

Konut destek paketlerinin detayları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Veri11 Mayıs 2022 12:10

    Bu halk sizin hiçbir sözünüze güvenmiyor çünkü ev lerin ve kiraların patlaması sizin uyguladığınız politikalar yüzünden ,sebebi enflasyonun çok altındaki ucuz krediler ve göçmenler....

  • Mucise Reis ;)11 Mayıs 2022 09:33

    ya böyle bir şeye inanmıyorum. Herkes parasını korumak için mücadele ediyor. Talep var ise ürün değerlidir. para veren para veriyorsa fiyat yukarı gider. neden hala o yüksek seviyelerden ev almaya elini cebe uzatıyorlar ? Demet parası olan bir zümre var. Bu sümra öyle yada böyle büyük şehirlere kendini yer edecek. İstanbulda evini satan koyune ilçelere vb gidip orada ev yazlık vb alıp yaşıcak. Yani orta tabaknın yok olduğu ulkelerde z taraf zengın  - y taraf fakir gibi ayrım vardı. Bu şuan orta tabaka gitmesi ile yaşanmaya başladı. sosyl statuler değişiyor, hindistana bakabiliyrınız mesela zengın/fakır. Bu durum kanunla , denetimle , inleme ile vb düzelmez. Bu yaşananların bir döngüsüi 2 milyon pahalı ee 1 milyon ucuz mu ? :D  4milyona e vçıktı vay bilmem ne... ee 3 milyon ucuz mudu ? :D geçin bu işleri, fakir/zengin ve kaybolan orta tabakanın konut savaşı bu. evini sat, istanbuldan kaç emekliliğini ilçende yaşa... sistem buraya atıyor..

  • E.g.11 Mayıs 2022 08:54

    EMLAKÇILAR YERİNE BELEDİYELER VE KURULACAK DERNEKLER DE KONUT KİRAYA VEREBİLMELİ DERNEKLERDEN BIR YIL VE ÜZEŔİ SÜRECEK KİRALAMADA BİR KİRA TUTARINDA KOMİSYON KİRACI MÜLK SAHİBİ ARASINDA PAYLAŞILMALI SEZONLUK KİRALAMADA KİRACI KOMİSYON ÖDEMEMELİ

  • Hehe11 Mayıs 2022 08:22

    İki kelimeyi yanyana getiremeyen mi buna engel aolacakmis buna inansa inansa akpliler inananir onlrda daha fazla yemek icin

  • bilal11 Mayıs 2022 08:10

    AH BE BAKAN ŞİMDİYE KADAR NİYE HAREKETE GEÇMEDİN HAREKETE GEÇMEK İÇİN NEYİNİZ EKSİKTİDE ŞİMDİ OLMAYAN PLANINIZ İÇİN HAREKET EDECEĞİZ DİYORSUNUZ İNANDIRICI DEĞİL 20 YILLIK İKTİDARDA NE BEKLEDİNİZ İYİCE ÇIKARCILAR ŞIMARSIN DİYEMİ HA YENİ GELDİM SAVUNMASI YAPMAYIN DEVLETİN SÜREKLİLİK İLKESİ VARDIR SEN BU MAKAMA OTURDUĞUNDA BUNU BİLEREK OTURMUŞTUN DEMİ YAAAAA

  • Sosyolog 11 Mayıs 2022 07:25

    Serbest piyasada fahiş fiyat yoktur fiyat arz ve talep arasında piyasada belirlenir devletin buradaki tek müdahalesi tekelci davranışa olabilir diğer tüm müdahaleler piyasayı bozar piyasayı bu hale getiren de hep yanlış müdahale ile devlettir

  • ver11 Mayıs 2022 06:18

    Yazik hukumet milletin icinden gecti 1 yilda ..ne mutahitlermis be bizden daha cok seviyorlar.

  • Selim11 Mayıs 2022 06:15

    Ev almak için anlaşmıştım 2.200 e miras malıydı tapuyu yapalım denildiydi şimdi 2.750 der olmuşlar emlakçı dedi almadım bende. istikrar en önemli şey ekonomi için.

  • Dava Adamı 11 Mayıs 2022 02:32

    İhtiyaç fazlası evi olanın evini elinden alın bu işi ticaret olarak yapana çökün adalet kılıcı birazda sizin elinizi zorlasın sebebsiz a dan z fırsatçıların mal varlıklarına çökün bakalım fiyatlar nasıl düşüyor hadi gücünüz buna yetiyormu

  • Abnormal11 Mayıs 2022 00:04

    Bilinçli bir irrasyonalite  var 

  • Etdi10 Mayıs 2022 23:47

    Yahu konut fiyatını arttıran sizsiniz. Pandemide millete yardım edeceğinize bedava kredi verip ev alın dediniz. Ev fiyatları 300 bin liradan 1 milyona çıktı. Şimdi gene düşük kredi ile ev alın diyorsunuz. Arada o 1 milyonluk ev 2 milyon oldu. Şimdide yeni alıcı gelince fiyat 3 milyona çıktı. Kısacası sizin yüzünüzden 300 bin liralık ev 3 milyon oldu.

  • Mehmet11 Mayıs 2022 00:06

    Harbiden öyle oldu.

  • Kürşad 10 Mayıs 2022 23:46

    Tivitır silahını çekmiş sayın bakan, yandı zamcılar. Demir çimento sair inşaat girdilerinden haberi yok bakanın, bre mübarek adam bakansın, bakıyorsun, bakmakla yetinme gör.

  • borsacı10 Mayıs 2022 23:04

    TÜRKİYEM göçmenlerin istilası haline geldi her gelen çocukları da hesap edersek yakında türkler azınlık durumuna düşecek gibi hepsine ev lazım.

  • VS10 Mayıs 2022 22:57

    Araç fiyat artışlarını durdurdunuz sıra konutta bu enflasyon varken fiyatlar roket gibi yükselir

  • borsacı10 Mayıs 2022 22:56

    hükümet ne dediyse tam tersi oldu yine dolar aldı başını gidiyor kesinlikle halk nazarında güven duyulmuyor enflasyon artışı son gaz devam ediyor marketler yine etiket degişimine gidiyor .açıkçası hükümet hükümsüz kalınca karaborsacı, stokçu,dolandırıcı piyasayı kapıyor .

  • Fatih10 Mayıs 2022 22:52

    Evet daha önceden de fırsatçılar la savaşçının. Yağ 5 kat , ev fiyatları 3 kat arttı. Aynı terane bu vaatler halk nazarında artık geçmiyor.

  • Ney10 Mayıs 2022 22:47

    Açıklandıktan sonra aylık enflasyon artışı dışında artış yapanlara basın cezayı normal artış budur fazlası fırsatçılıktır.