E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonut destek paketlerinin detayları belli oldu---

Konut destek paketlerinin detayları belli oldu

Konut destek paketlerinin detayları belli oldu
10 Mayıs 2022 - 00:42 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası müjdesini verdiği konut sektörüne ilişkin destek paketleriyle konut arzının artırılması ve destek alan firmaların konut fiyatlarını sabit tutması amaçlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası müjdesini verdiği konut sektörüne ilişkin destek paketleriyle ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimlerinin artırılması, Liralaşma Stratejisi'nin desteklenmesi, tamamlanmamış inşaatların bitirilerek konut arzının artırılması ve destek alan firmaların konut fiyatlarını sabit tutması amaçlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile istişareler doğrultusunda "İlk evim Konut Finansman Paketi", "Genişletilmiş Konut Finansman Paketi", "İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi" olmak üzere 3 çözüm paketi oluşturdu. Konuya ilişkin ayrıntıları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Twitter hesabından paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı destekler kapsamında, "İlk evim Konut Finansman Paketi" çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak vatandaşlara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacak.

Böylece, ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimleri artırılmış olacak.

Döviz ve altınını satarak konut alanlara düşük faizli kredi desteği

İkinci paket olan ve döviz, altın varlıklarının Türk lirasına dönüşümünü teşvik edecek "Genişletilmiş Konut Finansman Paketi" ile de kamu bankalarınca, birinci ve ikinci el konutları da kapsayacak biçimde, konut değerinin en az yüzde 50'si 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının (DTH) yahut hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) satımı ile karşılanması şartıyla, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanacak.

Böylece, vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimlerinin yanında halihazırda yürütülen Liralaşma Stratejisi de desteklenmiş olacak.

İnşaat şirketlerine kredi garanti paketi

KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının yararlanabileceği İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi ile de 1 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla asgari yüzde 40’ı tamamlanmış ve yüzde 50'si satılmamış inşaat projesi sahibi KOBİ ve KOBİ dışı inşaat şirketlerinin tamamlanmayan inşaatlarını tamamlamaları hedefleniyor. Söz konusu finansman paketi için 20 milyar lira kaynak ayrıldı.

Söz konusu işletmeler bu destekten yararlanmak için 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmayı taahhüt edecek, bu fiyatları internet sitesinde kamuoyu ile paylaşacak ve kredi veren kuruluşa bildirecek.

"Her vatandaşı ev sahibi yapana kadar çalışmalar sürecek"

 

Erdoğan tarih verdi: Maaşlara zam açıklaması

 

İlk kez konut alacaklara 2 milyon liraya kadar yüzde 0,99 faizli konut kredisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2022 12:08

    ÖNERİM VAR. emekli çalışan vb bir şekilde kira ödüyor. Bu ödenen kiralar  uzun vadeli kredi ödese ve 15 yılda ev sahibi olsa iyi olmaz mı ? burada büyük organizasyon gerekli. Ben olsam, belediyeler ile nasıl şehir yapışması nerey kaydırılır hem alt yapı hem ev yapabiliriz. Ne tarz yükü kim nasıl alabilir araştırırım. Büyük siteler belediye -toki vb kurula bilir. 2-ülkemiz geniş corafi bölge. YARIŞMA düzenlerim. en ucuz maliyetli modern ev kalitesinde nasıl evler tek katlı yapılabilir ? toprak, taş, odun, prefabrik, alternatif ürünlerden prefabrik tarzı yabancılarda evler var. Doğal atıklardan tahta kalitesinde yapılar üretilebiliyor. vb. vb. ucuz yollu evi teşvik ederim. YA 60 YAŞINDA bir vatandaş ev alamaması çok kötü ömür boyu alamaması çok berbat bişi deil mi ? bunu çözebiliriz. Devlet çok büyük imkanları akıl almaz büyük. hedge yaparak bile ürün mal mamul alınabilir... 2 milyonu olan köyden başka şehirden zaten ev alır, yazlık alır bazı bolgelerde. 

  • DOĞRU10 Mayıs 2022 09:18

    bu alınan kararlar ev fiyatlarını iyice patlatır ve buna paralel olarakda kiralar patlar ,mülksüz insanlar iyice perişan olur ,malını satacaklarda iyice zengin olur,bu ülkeyi yönetenler bu kadar ülkenin gerçeklerinden kopuk kararları nasıl alıyor ,resmen akıl tutulması,her alınan karar her çıkan paket ülkeyi dahada kötüye götürüyor...

  • Göktug 10 Mayıs 2022 08:35

    Bu kafayla bu kadar.

  • KILIÇ10 Mayıs 2022 08:35

    adam işi ögrenmiş betona göm parayı batan batsın ülke  beton kafalardan kurtulmadıgı sürece halk agır bedel ödeyecek.

  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2022 07:27

    Ben taklaya gelen işlerimi yarım bırakan kredi bulamayan müteahidim abi, bana destek  ? ... Ben paramı usd yapmadım, tl korumalıya soktum. tl korumalı hesap biterse usd alırım PARAM VAR abi.... Eee ben devletınız olarak sizleri birleştireyim ikinizde fayda görün ... sen mütehadide git , usd alma, bende ucuz kredi vereyim farkı dolaylı vergilerden kapatırım :D ne oldu ? parası olana, iş sahası olan zengine fayda olsun, herkez mutlu olsun. kaçak inşiaat işçiliğide bir ucuz zaten :D her gök göçmen... sermeye yine gitti demire, boteona, kuma, çimentoya... ülkenin yatırıma ve yatırım ile kalıcı işsahalarına genlerimizin sabit işlere ihtiyacı var. Parası olana destek , parasıza yine dolaylı vergi ile faiz farkı kapama çıktı şansına :D

  • Türkoğlutúrk10 Mayıs 2022 06:23

    Yine destek hep destek ,varsa yoksa muteahh it.

  • bu gidiş10 Mayıs 2022 06:22

    gün gelecek ülkede karadenizli müteahhitim diyenler resmen toplumdan dışlanacak bu gidişle

  • Hehe10 Mayıs 2022 04:47

    Adam ustun laz müteahhit irkini kurtarmak icin herseyi yapiyor turklerde agzi acik ayran delisi gibi hayran hayran baksin mustehak allah daha beter etsin bizi

  • Misafir 10 Mayıs 2022 02:24

    Daha önceden ev almış ancak bazı sebeplerden satmış biri hiç evi yok şu anda. Bu kredi paketinden faydalanamayacak mı?

  • Yorum10 Mayıs 2022 01:50

    İlk konut alan için ve sıfır konut alacaklar için iyi ikinci el ve yaşı geçmiş ev alacaklar için kötü bu 0 eve yöneltir 2. El evlere rağbet azaltır çünkü 1. Paket 0 evleri kapsıyor ikinci pakettede 0 ve ikinci el evleri birlikte kapsıyor ama kimse altının bozdurup dövizin bozdurup veya döviz tevdiat hesabını bozdurup gidip 20 yaşın üstünde ev almaz almaz çünkü 20 yaşınaki evlerin değeri 0 evin değeri gibi artmaz hele 30 yaşın üstündeki evler hiç alınmaması gerekir çünkü elle karılan beton artı deprem yönetmeliğinde önce çizilen statik ve beton kalitesi bu sebeple adam çil çil altın döviz hepsinden de değerli döviz tevdiat hesapları bozulup bu evlerden ziyade 0 evlere gider ayrıca ev ihtiyaçsa tabi

  • vatandaş10 Mayıs 2022 10:36

    2. ev fiyatları düşmez. 0 ev alabilen çok az. Çünkü fiyatlar 3-5 milyon seviyesinde. 700-1 milyon arası ev bulan biran önce alsın. bu fiyatları yakında bulamayacaksınız. asgari ücret bir kaç yıla 15 binli seviyelere gelecek. o zaman da bu evler 2-3 milyonlu seviyelere gelir. uzun vadeli düşünen kazanır. Sonuçta ülkemiz enflasyonlu bir ülke. 5-10 sene önce asgari ücret neydi şimdi ne oldu. Her sene herşeyin fiyatı yükseliyor. Buna göre hareket edin. Her zaman alan kazanır. İşiniz iyiyse bence hiç beklemeyin. ev fiyatları düşmez. 13 sene önce evler 100 binli seviyedeydi şimdi 2 milyonlu seviyelere geldi. Bir arkadaşım 13 yıldan beri ev fiyatları düşecek diye bekliyor. Bende düşmez bir an önce al diyorum yıllardır. Hala almıyor, düşecek diye bekliyor...