E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak3 başlıkta düşük konut kredilerinin detayları---

3 başlıkta düşük konut kredilerinin detayları

3 başlıkta düşük konut kredilerinin detayları
10 Mayıs 2022 - 11:06 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün kabine toplantısı sonrası açıklanan konut destek paketleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi kampanyasının detaylarını açıkladı. Bakan Nebati, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Konut Finansmanı Projesi kapsamında ilk konutu alacak vatandaşlara çok uygun maliyetli kredi imkanı sunduklarını ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

İşte Bakan Nebati'nin Twitter'dan yaptığı açıklamalar:

Birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon TL değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisini vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.

İkinci başlığımız olan Genişletilmiş Konut Finansman Paketi'nde ise "Liralaşma stratejimizi" destekleyecek biçimde konut değerinin en az yüzde 50'si 01.04.2022 tarihinden önce açılmış DTH'ın yahut hurda altının TCMB'ye satımı ile karşılanması şartıyla devreye alınacaktır.

Bu kapsamda; birinci el ve ikinci el konutları da kapsayacak biçimde, 2 milyon TL değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE ÖZEL PAKET

Son olarak, 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmayı taahhüt ederek bu fiyatları internet sitesinde kamuoyu ile paylaşan ve kredi veren kuruluşa da bildiren, KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına yönelik İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi'ni devreye alıyoruz.

Böylelikle, 01.05.2022 tarihi itibarıyla asgari %40'ı tamamlanmış ve %50'si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanmasını desteklemek için 20 milyar liralık bir kaynak ayrılmış olup, belirli bir rakama kadar 36 ay vade imkanı sunulacaktır.

Konut destek paketlerinin detayları belli oldu

 

İlk kez konut alacaklara 2 milyon liraya kadar yüzde 0,99 faizli konut kredisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe10 Mayıs 2022 16:45

    Allah birgun bu ulkenin lazlardan kurtulmasi dilegiyle

  • insan10 Mayıs 2022 12:51

    kiracılar yandı konut fiyatlarına paralel kiralar dahada artacak...

  • DOĞRU10 Mayıs 2022 12:49

    konut fiyatarı bu haberden sonra birgünde yuzde 20 artmış ,şimdi soruyorum size bu kime yaradı..?

  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2022 11:51

    Sizede garip geliyor mu ? FEd bir konuşuyor işsizi, işçiyi, alım gücünü, paranın değerini, faizleri, atılan adımlarda ezilen sektörleri destekleyip o alanı iyileştirmeyi. iyileşen alanı doğal ekonomik çarklarla dönmesini izlemeyi, saatlik iş gücü gelir artışlarını, işsizlin iş sahalarının ve gelir durumlarını. emekçi maaşlıların hayat standardını felan filan anlatıyp adımlarında konu işliyor. Bizde nasıl ? böyle bir kurtuluş beklediğimiz kurumumuz , koskoca tepsi baklavanın 10 dilimini anlatıyor, görebiliyor. ama o tepsi komple baklava dilimleri ile dolu. Ben şahsen yetersiz ve gereksiz bulduğumu belirtmek isterim. Hayalimdeki bir merkez bankası görmediğimi sebepleri ile yazdım. olumsuz etki görenlere, desteğini vermeli. Amaç usd ye para gitmesin, faiz arttırmayayım ne olursa olsun. böyle ekonomi olur mu ? betona gömelim, nakit yanmamış aman usd almasın sermaye beton olsun. :D sadece kur korumalı TL destekleyen adımlar geliyor EKONOMİ ADIMI NEREDE efendi ? 

  • Kaskas10 Mayıs 2022 11:51

    Beton beton beton zaten başka bildigniz bise yok sanayi yazılima tarima teknelojiye 20 yıldır adam gibi ne maddi ne eğitimsel destek yok

  • Pala10 Mayıs 2022 11:28

    2 3 müteahhit ev satabilsin diye tüm ülkedeki ev kiralar arttı şimdi.ziraat halk zararına kredi verecek üstelik