E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanı Yerlikaya: İstanbul'daki sel sularının tahliyesi sürüyor---

Bakanı Yerlikaya: İstanbul'daki sel sularının tahliyesi sürüyor

Bakanı Yerlikaya: İstanbul'daki sel sularının tahliyesi sürüyor
06 Eylül 2023 - 05:24 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da etkili sağanak sonrası oluşan selden birçok iş yeri ve konutun etkilendiğini belirterek iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Sel sularının tahliye çalışmaları sürüyor.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Arnavutköy'de 291 konut, Başakşehir'de 131 konut ve 650 iş yeri, Küçükçekmece'de 98 konut ve 13 iş yeri, Sultangazi'de 10 konut ve Eyüpsultan'da 30 konutun yaşanan selden etkilendiğini açıkladı.

Arnavutköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde konuşan Yerlikaya, dün akşam saat 21.00 sıralarında Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Eyüpsultan'ın bir kısmında sağanak yağışın etkili olduğunu, Arnavutköy ve Başakşehir'de metrekareye 125 kilogram yağmur yağdığını belirtti.

Kısa zamanda bu kadar büyük miktarda yağmurun derelerin de taşması sonucunda iş yerlerinin ve evlerin düşük kot denilen bodrum kesimlerinde su baskınlarına sebep olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Üzülerek ifade etmemiz gerekir ki, biri yabancı uyruklu olmak üzere Başakşehir'de iki vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Yabancı uyruklu vatandaş Küçükçekmece ilçemizde. Biz başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Beş yaralımız var. Az önce İl Sağlık Müdürü'nden tekrar son durumlarını sorduk. Hayati tehlikeleri olmadığını, üçünün hemen ayakta tedavi olarak taburcu olduklarını, diğerlerinin de yatarak tedavi olduklarını söylediler." diye konuştu.

Yerlikaya, selin yaşandığı ilçelerle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Arnavutköy ilçemizde Belediye Başkanı'mız 291 konutun su baskınından etkilendiğini, şu ana kadar yüzde 70'ini bunların tahliye ettiklerini söyledi. Başakşehir'de Belediye Başkanı'mız Yasin Bey'le görüştük, 650 iş yeri, 131 evin su basmasından etkilendiğini söyledi. Küçükçekmece'de 98 konut, 13 iş yerinin, Sultangazi'de 10 konut, Eyüp ilçemizde de 30 konutun su basmasından olumsuz etkilendiği söylendi."

Selin bilançosu yarın ortaya çıkacak

İstanbul Valisi Davut Gül'ün koordinasyonunda, emniyet, jandarma, AFAD, İSKİ, itfaiye ve ilçe belediyelerinin motopomplar, vidanjörler ve su boşaltmayla ilgili araçlarıyla suların tahliyesinin sabaha kadar kesintisiz devam edeceğini aktaran Yerlikaya, sabah Valiliğin koordinasyonunda zarar tespitiyle ilgili çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 112'ye gelen tüm çağrıların her birini cevaplandırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Kalacak yerle ilgili bir Arnavutköy'de müracaat olmadı. Başakşehir'de de olmadığını biliyoruz. İstanbullu hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Vefatlar için çok büyük üzüntü duyuyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına sabırlar diliyoruz. Tekrarından İstanbul'umuzu, ülkemizi Cenabıallah korusun diyoruz. Şunu söylememiz lazım. Tabii bu iklim değişikliği öyle bir değişiklik haline geldi ki bir ilçede 40 mahalle var. Mahallenin üçünde bir saat içerisinde 120 kilogramlık bir yağış, çok kısa süre içerisinde, hemen yüz metre ilerisindeki mahallede hiçbir şey yok. Bunu şunun için söylemek istiyorum kıymetli hemşehrilerime, lütfen Meteorolojiden yapılan uyarılara, bu sarı ve turuncu kot uyarılarına, hatta 'şu saat, şu vakitlerde olması muhtemel' diye bizi uyaran hatırlatmalara lütfen dikkat edin. Canımız yanmasın. Tedbir, tedbir, tedbir diyoruz. Valiliğimiz, AFAD, Meteoroloji, medyamız her fırsatta şehirlerimize, hemşehrilerimize bu ikazları yapıyoruz. Lütfen bu ikazlara uyalım diyorum."

Erdoğan: Gübre ve mazot desteği Ekim'de hesaba yatırılacak

 

İstanbul'u sağanak yağış vurdu: Bir kişi öldü

 

Eski bakan Necmettin Cevheri vefat etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)