E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Yerlikaya: Huzuru bozanların ensesindeyiz---

Bakan Yerlikaya: Huzuru bozanların ensesindeyiz

Bakan Yerlikaya: Huzuru bozanların ensesindeyiz
26 Ekim 2023 - 17:20 borsagundem.com

Bakan Yerlikaya, "Çetelerle mücadelede, uyuşturucu ile mücadelede, bütün asayiş suçlarla mücadelede kararlılığımız var. Biz milletimizin huzurunu bozanların ensesindeyiz. Onların da nefeslerini keseceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Bursa'ya geldi. Bakan Yerlikaya'yı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş karşıladı. Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret eden Bakan Yerlikaya, ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, düzensiz göç akışı, uyuşturucu ile suç ve suçlularla mücadelede kararlılık mesajı verdi.

'Operasyonların süreceğine dikkati çeken Bakan Yerlikaya, "Başta bölücü terör örgütü olmak üzere diğer tüm terör örgütleri ile mücadelemiz, ikincisi zehir tacirleri, sokak satıcısından baronuna varıncaya kadar, üçüncüsü organize suç çeteleri, benim tabirimle suç işlemekten kibirlenenler. Dördüncüsü düzensiz göç ve mücadele. Bizim ülkemize gelişi, kalışı ve çıkışı yasal olmayan yabancıya biz düzensiz göçmen, diyoruz. Bir de düzenli göçmenler var. Gelişi, kalışı ve çıkışı yasal göçmenler, düzenli göçmenlerdir. Biz düzensiz göçmenlerle ilgili çabamıza geldiğimiz ilk günden beri odaklanmış vaziyetteyiz" dedi.

MOBİL GÖÇ NOKTALARI YAYGINLAŞACAK

Şehirlere gelen göçmenleri kontrol edebilmek amacıyla, 'mobil göç noktaları' kurduklarını belirten Yerlikaya, "İstanbul’da 3,5 aydır uyguladığımız ‘mobil göç noktası’ uygulaması var. 16 milyonluk bir şehirde 17 milyon yakına bir turistin olduğu, 1 milyonun biraz üzerinde yabancının yaşadığı bir yerde düzensiz göçmeni hak, hukuka riayet ederek tespit etmek için İstanbul’a 38, Bursa’ya 5 mobil göç noktası kurduk. Bu sayıları da arttıracağız. Mobil göç noktaları umuma açık yerlerde, parklarda, plajlarda, yollarda burada üzerinde kimlik sorgusu yapıldığı zaman mobil göç noktasına davet edilip orada parmak izi ve taramadan geçirildiğinde, yasal olmayan göçmen ortaya çıktığında, onları geri gönderme merkezine gönderiyoruz ve bir süreç dahilinde kendi ülkelerine deport ediyoruz. Bu süreci insani ve vicdani bir duruşla yapıyoruz. Biz bize yakışanı tarihimizden, medeniyetimizden, inancımızdan nasıl bellediysek, düzensiz göçle ilgili de aynı o ihtimamı gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'SUÇLUNUN, SUÇ İŞLEMEDEN ÖNLENMESİ EN HAYIRLI İŞTİR'

Geçtiğimiz haftalarda İnegöl'de düzenlenen operasyona katılan güvenlik güçlerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Organize suç çeteleri ile mücadelemiz sürüyor. İnegöl’de arkadaşlarımız güzel bir iş yaptılar. Ben valimi, emniyetimi, jandarmamı, istihbaratımı tebrik ediyorum. Bize destek olan, güvenlik birimlerimizin yanında yer alan hem de dualarıyla bize destek olan bütün Bursalı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onların güvenlik birimlerine destek olmaları, bizim gücümüzü daha da arttırıyor. Suçlunun küçüğü büyüğü yok. Suçlunun, suç işlemeden önlenmesi en hayırlı iştir. Bakanlık olarak bu birinci görevimizdir. Suç işlemesini önleyici hizmetlerimizde güçlenmek. Eğer ortada engellenememiş bir suç varsa onu da aydınlatmak, adalete teslim etmektir" dedi.

'BÜTÜN ASAYİŞ SUÇLARLA MÜCADELEDE KARARLILIĞIMIZ VAR'

Bütün asayiş suçlarına karşı kararlılıkla mücadele edileceğini belirten Bakan Yerlikaya, " Bizim, 'Millet iradesinden daha güçlü bir güç tanımadım' diyen bir Cumhurbaşkanımız var. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde söylemişti. Bunu duyunca nasıl o büyük gücü beraber gösterdik. Çetelerle mücadelede, uyuşturucu ile mücadelede, bütün asayiş suçlarla mücadelede kararlılığımız var. Biz milletimizin huzurunu bozanların ensesindeyiz. Onların da nefeslerini keseceğiz diyoruz. Sizden aldığımız güç, hukukun bize verdiği yetkiyle götürüp adalete teslim ediyoruz" diye konuştu.

'HEDEFİMİZ, BAŞTA İSTANBUL, BÜTÜN BÜYÜKŞEHİRLERİ ALMAK'

Yerel seçimlere, mevcut belediyeleri korumak, alınamayan il belediyelerini de almak hedefiyle hazırlandıklarını belirten Yerlikaya, "Bütün teşkilatlarımızla beraber 31 Mart yerel seçimlerine Allah’ın izni ile bir önceki günden daha büyük bir aşkla, heyecanla hazırlanıyoruz. Var olan belediye sayılarımızı koruduğumuz gibi, başta İstanbul olmak üzere bütün büyükşehirleri ve il belediyelerini almakla da ilgili hedefimiz var. Gayretimiz bu yönde. Aziz milletimizin teveccühü ile 31 Mart akşamı burada kutlama yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 6 ilde "sahte ses" operasyonu

 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir suç örgütü daha çökertildi

 

Bakan Yerlikaya: 9 polis açığa alındı

 

Yerlikaya: 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi

 

Yerlikaya: Son üç ayda 75 bin düzensiz göçmen yakalandı

 





Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş27 Ekim 2023 10:09

    Kontrolsuz göçmenler her yerde sorun bunlarla ilgili ciddi bir mücadele yapmanızı ve ülkelerine geri gönderilmelerini istiyoruz. İnsan kaçakçılarına da göz açtırmayın. Sizi çok başarılı buluyoruz. Soylu dan sonra iç işlerine ilaç gibi geldiniz. Devlet bu bakanlığa sizin sayenizde geri döndü. Sizinleyiz.Yılmayınız. Başarı dileklerimizle

  • Mucise Reis : )27 Ekim 2023 09:56

    Kaçak köçek okul adı altında islamı sömüren yabancı göçmenlerın kaçak yapılaşmaları mesela. Bu alanda çalışınız

  • Asuman can 26 Ekim 2023 21:49

    Sayın bakanım sizden ricam bayan olarak sesleniyorum serhat mh pislik parklar içki tekel bayi kontrol etmesin karakol polislerin Bölge ilce ve karakol denetim yapması istiyorum

  • Ayse 26 Ekim 2023 18:38

    Sayın baskanım sizden ricam Ankara ulus denizciler CD ve itfaiye meydan her pislik içki. Ve diger pislik var gündüz gözü sokak ırtasi içki içen lütfen yardımcı olun

  • baran26 Ekim 2023 17:38

    Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Allah tan bu kifayetsiz Amerikan hamburgecisi terör soslu salon moskofları işbaşına gelseydi bu ülkede huzurun h si kalmaz. Amerika ellerini oğuştura oğuştura bu kuklaları oynatırdı  Hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Hepsi iyi güzel de bu  hastalıklı eğitim sisteminde ve sabah akşam saçma sapan hastalıklı dizller beli tabancalaı manyaklar atarlı gezerli artiz bozuntuları bu kadar rağbet görürse suç oranı asla düşmez.