E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan tarih verdi! Rus uçağı KKTC'ye inecek---

Bakan tarih verdi! Rus uçağı KKTC'ye inecek

Bakan tarih verdi! Rus uçağı KKTC'ye inecek
21 Eylül 2022 - 16:57 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki KKTC'yi tanıma çağrısından sonra diplomatik kaynaklar Lefkoşa'nın uluslararası temaslarının da hızlandığını söylüyor. Konuyla ilgili KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'deki KKTC'yi tanıma çağrısından sonra diplomatik kaynaklar Lefkoşa'nın uluslararası temaslarının da hızlandığını söylüyor.

Konuyla ilgili KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı A Haber'de önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Erhan Arıklı'nın öne çıkan başlıklar:

Diplomatik ilişkilerin eşref saati vardır. O eşref saatinin geldiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'de yaptığı konuşma aslında Kıbrıs meselesinde bir dönüm noktası. Bundan önce iki dönüm noktası yaşamıştık. 1974 Barış Harekatı arkasından 1983 KKTC'nin ilanı ve bana göre dünkü Sayın Erdoğan'ın konuşması da yine aynı şekilde bir dönüm noktası. Artık bundan sonra KKTC'nin Rumlarla masaya oturup bir federasyon konuşma dönemi kapandı.

Bundan sonra tanınmak için girişimlerde bulunmamız gerekiyor ve bu kapının tamamen kapanmasından sonra bizim KKTC olarak yapmamız gereken Türkiye ile birlikte atmamız gereken adımlar var. Bunlardan bir tanesi uluslararası hukuka uygun olarak bizim Kıbrıs'ta Kıbrıs Türk halkının self determinasyon hakkını kullanıp KKTC'nin tanınması için bir irade beyan etmesi gerekiyor. Bunun için bir referandum lazım. Bu şekilde biz BMGK'nın daha önce almış olduğu 501, 577 sayılı kararları da boşa çıkarmış olacağız.

Türk Cumhuriyetlerinden olumlu dönüş alıyoruz. 15 Kasım'da bir Rus uçağı KKTC'ye inebilir. Önünde hukuki engel yok. Moskova'dan kalkan uçak KKTC'ye inebilir.

Rusya KKTC’ye direkt uçuş hazırlığında

 

Dev röportaj! Finansgundem.com sordu, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar konuştu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Eylül 2022 07:15

    ABD de farklı durum var.Diyorlarki ya kktc neymiş ? oraya Türkjler geldi, adayı kontrollü altına aldı. İşgal etti. Yani orada deniz sahasında nasıl bir hak alabilirler ? kktc TANINMASI o bakımdan önemli. Tanımak demek,  kttc deniz sahası, kara sahası resmen tanınması demek. orada hala anltaşma yok ateşkes var. abd ve ingilizlerin yunan destekli adaya silahsızlanma adımları karşısında, ki en sağ tarafında rusya 50 yıllık suriyeden kiralı limanı avr suriyede... rusya da olası adımalra karşı bir nevi kktc tanıma adımı ile oyuna dahil oluyor. Burada başka bişe göremiyorum. Asıl sorun  ise, abd-fransa tarafından gelecekte olası denizden gaz,petrol, yada deniz yolu ile yeni gaz hatlarında yaşanacak. bu 10 yıllık mevzu örülüyor. Çok stratejık ve savaşsal bazlı bile olabilir. f35 verilmeme nedeni bu. Çok sıkıntılı günler gelecek kktc ve deniz sahamızda orası net. Rusya pozisyon alıyor kendince. adım adım...

  • E.g.22 Eylül 2022 00:33

    KKTC TANIYANLARLA TANIMA TAAHHÜDÜ VEREN ÜLKELERİN UÇAKLARININ İNMESİNE GEMİLERİNİN LİMANLARINDAN YARARLANMALARINA İZİN VERİLMELİDİR

  • AHMET ÖZBİR21 Eylül 2022 20:14

    REİS "Dünya 5'den Büyük" diyerek BM'yi salladı, Türk ve insanlık düşmanı olan bazı YAMYAMLARI kudurttu. Haydut devletin Kıbrıs Rum Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasına karşılık Türkiye ile bilhassa REİS'imizle arası mükemmel olan PUTİN de karşı atağa geçip "KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ"ni TANIYACAKTIR.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ21 Eylül 2022 19:16

    Çin ve Rusya k.kıbrıs tanır ise BM elimiz güçlerinir yunanlıları geçerilmiş olsun.

  • Yatırımcı21 Eylül 2022 20:02

    Uçak indirmek tanımak anlamına gelmez. Bizimkiler 20 senedir yattılar şimdi akıllarına geldi