E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Şimşek'ten ihracatçıya kur mesajı---

Bakan Şimşek'ten ihracatçıya kur mesajı

Bakan Şimşek'ten ihracatçıya kur mesajı
26 Ocak 2024 - 14:38 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "İhracatın ana belirleyicisi yurt dışı talep olup kurun önemli bir etkisi yoktur. Dünya ticaretinden daha çok pay almak ancak verimlilik artışı, inovasyon, yüksek katma değer ve markalaşma ile mümkündür" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, ihracatın ana belirleyicisi yurt dışı talep olup kurun önemli bir etkisi olmadığını söyledi.

Şimşek X hesabından yaptığı açıklamada, 2003-13 döneminde nominal sepet kurun yıllık ortalama yüzde 3,3; reel ihracatın yüzde 7,1 arttığını hatırlatarak, "2018-23 döneminde ise kur yüzde 36,4 artarken, ihracatımız sadece yüzde 5 artmıştır. Dünya ticaretinden daha çok pay almak ve kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek ancak verimlilik artışı, inovasyon, yüksek katma değer ve markalaşma ile mümkündür." dedi.

Şimşek "İhracatçımızı çok güçlü bir şekilde destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz." şeklinde mesaj verdi.

Şimşek: KİT reformunun ilk aşaması tamamlandı

 

Bakan Şimşek: Tahsilat performansımızı iyileştirdik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Xc29 Ocak 2024 17:03

    Herkes kendi çıkarını düşünüyor maalesef dolar artışı enflasyon artışı demek

  • SGK PRIM PRIM GUNLERININ SILINMESI26 Ocak 2024 22:33

    SGK BAGKUR PRIM GUNLERININ VE BU GUNLERE DENK GELEN PRIM GUNLERININ SILINMESINI ISTIYORUZ. ODUYEEEEMIYORUZ. PARA YOK ANLADIN MI?  BARI INSANLARA SILDIRME IMKANI VERIN PRIM GUNLERINI DE BUNA KARSILIK GELEN PRIM BORCUNU DA SILME IMKANI VERIN... ANLADINNN? YOKSA YEREL SECIMLERDE ESNAF BU SEFER OPPPERRRRR

  • Dolandiriliyoruz26 Ocak 2024 22:31

    Lan oglum Avrupada normal bankalar bile Euro ya Pound a yillik yuzde 4 faiz veriyor. Siz niye Turkiye halki dolandiriyorsunuzda yuzde 1 yillik faiz veriyorsunuz. Bu halk salak mi sizi finanse etmek zorunda mi 

  • borsacı26 Ocak 2024 21:47

    seçim her şeyin öne geçmemeli malesef seçim kazanımda ülke  ekenonomisi batsın, saltanatımı sürdürüm halk nasıl olursa olsun mantıgı ile seçime gidiyoruz bu anlayışa son verilip önce ülkem diyen bir siyasetçi gelmedigi sürece bu düzen degişmeyecek.ALLAH ülkemizi korusun.

  • acacu26 Ocak 2024 16:00

    Bahsettiğin dönemin dünya çapındaki dinamikleri ile bu dönem arasında ciddi farklar var. Ayrıca oransal olarak ihracat şu kadar büyüyordu, şimdi bu kadar büyüdü laf salatasını bir kenara bırak ve şunu söyle, ülkemiz hangi dönemde cari açığını kalıcı olarak kapatmayı başararak büyümesini sürdürebildi? O zamanlarda da yeterince başarılı değildik, şimdi daha da başarısızız.