E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek Yellen ile görüşecek---

Bakan Şimşek Yellen ile görüşecek

Bakan Şimşek Yellen ile görüşecek
15 Temmuz 2023 - 13:41 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Hindistan’da yapılacak G20 toplantısında ABD’li meslektaşı Janet Yellen ile görüşmesi bekleniyor.

Vilnius'ta NATO Zirvesi ile başlayan Türkiye-ABD yakınlaşma sürecinin hem ekonomide hem de ticari alanda yeni işbirliklerine kapı açması bekleniyor.

Bu kapsamda gözler 17-18 Temmuz’da Hindistan’da yapılacak G20 Hazine-Maliye Bakanları toplantısına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek toplantı marjında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüşecek.

Vilnius’ta NATO Zirvesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüştüğü liderlerden biri de ABD Devlet Başkanı Joe Biden oldu. Erdoğan-Biden görüşmesinin ardından iki ülke arasında pek çok alanda işbirliğini içeren yeni bir dönemin kapılarının açılması bekleniyor. Biden’ın görüşmede, “İki ülke arasında ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması için büyük bir fırsat var” ifadesini kullandığı da belirtiliyor.

ŞİMŞEK-YELLEN GÖRÜŞMESİ HİNDİSTAN’DA

Ekonomiyi de etkileyen zirve buluşmaları, 17-18 Temmuz tarihlerinde Hindistan’da devam edecek. Hindistan’daki G20 Hazine-Maliye Bakanları toplantısında önemli bir görüşme yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’li meslektaşı Hazine Bakanı Janet Yellen ile ikili bir görüşme yapacak. Görüşmede iki ülke arasında ekonomik ve ticari işbirliği imkânlarının geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınması bekleniyor.

 HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

İki ülke arasında ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye’deki ABD yatırımlarının artırılması için iş dünyasının girişimleri de sürüyor. 19 Eylül’de ABD’de Türkiye Yatırım Konferansı düzenlenecek. Şimşek’in bu toplantıda Amerikalı yatırımcılar ile buluşması ve soruları yanıtlaması planlanıyor. Toplantı ABD’li yatırımcılarla Türk şirketlerini de buluşturacak.(CNN Türk)

Tarihi NATO Liderler Zirvesi başladı

 

Bakan Şimşek, TCMB Başkanı Erkan ile Hindistan'a gidecek

 

ABD Hazine Bakanı Yellen: Hiçbir zorluk bir gecede çözülemez

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı15 Temmuz 2023 14:12

    maaşlara zam herşeye misli zam millet zamkolik oldu sen nerde bu ekenomi ögrendiysen çok merak ediyorum milletin anasını agattınız paramızı pul ettiniz gelen bakan gideni mumla aratır oldu.açıkcası sizden halkın ümidi kesildi .