E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Şimşek duyurdu: Suudi Arabistan'la imzalar atıldı---

Bakan Şimşek duyurdu: Suudi Arabistan'la imzalar atıldı

Bakan Şimşek duyurdu: Suudi Arabistan'la imzalar atıldı
25 Ekim 2023 - 20:31 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandığını duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan ile kamu maliyesi ve vergilendirme reformları, maliye politikalarıyla bağlantılı iklim değişikliği, kamu özel işbirlikleri, ulusal mali politikalar, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, uluslararası koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi konularını içeren "Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı"na imza attıklarını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, Körfez ülkelerine yönelik devam eden ziyaretlerin son durağına ilişkin paylaşım yaptı.

Körfez ziyaretinin son durağı olan Riyad'da 2 gün boyunca yatırımcılarla oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, bu yıl 7'ncisi düzenlenen "The New Compass" temalı "Future Investment Initiative" toplantıları kapsamındaki, "Balancing the Meaning of Finance" panelinde, Türkiye ekonomisini ve programını anlattıklarını aktardı.

Şimşek, paylaşımında şunları kaydetti:

"Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan ile kamu maliyesi ve vergilendirme reformları, maliye politikalarıyla bağlantılı iklim değişikliği, kamu özel işbirlikleri, ulusal mali politikaları, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, uluslararası koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi konularını içeren 'Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı'na imza attık. Ayrıca Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid El-Falih ile görüşmemizde iki ülke arasındaki potansiyel yatırım fırsatlarını değerlendirdik."

Güney Kore ve Suudi Arabistan'dan dev gaz anlaşması

 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nden, "Filistin" açıklaması

 

'Süper Kupa' Suudi Arabistan'da oynanacak

 

Şimşek: Ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)