E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Özer'den flaş LGS ve YKS açıklaması---

Bakan Özer'den flaş LGS ve YKS açıklaması

Bakan Özer'den flaş LGS ve YKS açıklaması
10 Şubat 2023 - 11:18 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır'' açıklamasında bulundu.

Bu yıl LGS’ye girecek öğrenciler 2. dönem konularından, YKS’ye girecekler de 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacak.

2023 LGS de 8. sınıfın birinci dönem konularından yapılacak.

Açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Özer, LGS ve YKS'ye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız''

Bakan Özer, "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak." demişti.

Öte yandan Yükseköğretim Kurulu (YÖK),üniversitelerin bahar dönemine ilişkin önemli bir karar almış, ikinci bir duyuruya kadar üniversitelerin açılışını askıya aldığını duyurmuştu.

Deprem bölgesindeki okullarda devam şartı aranmayacak

 

Bakan Kurum: Hasar tespit sistemi devrede

 

İTO Başkanı Avdagiç’ten iş dünyasına çağrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özge10 Şubat 2023 18:58

    Çocuklar okumasın cahil kalsın diye her fırsatta okullar kapatılıyor. Çocuklarınızı kendiniz eğitin, İnterneti doğru kullanın. Atatürkün gençliğini cahil bırakmayın analar babalar.

  • baran10 Şubat 2023 21:05

    Hiç düşündün mü?  10 il ve ilçe toplan nüfus ve Türkiye nin çeşitli başka illerinde görev yapan öğretim görevlisi ya da öğrenciler!  Buralarda akrabaları yakınları olanlar..  Ah koca kafalar ah..