E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakan Nureddin Nebati'den cari işlemler hesabı açıklaması---

Bakan Nureddin Nebati'den cari işlemler hesabı açıklaması

Bakan Nureddin Nebati'den cari işlemler hesabı açıklaması
13 Aralık 2021 - 14:21 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Cari işlemler dengesindeki kalıcı iyileşme için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Dış ticaret dengesindeki fazla ve hizmetler dengesi kaynaklı net girişlerin güçlü etkisi ile 2021 Ekim ayında Cari İşlemler Hesabı, 3.156 milyon dolar ile son 3 yılın en yüksek aylık fazlasını verdi.

2020 yılında 35.6 milyar dolar olan cari açık da 2021 Ekim ayı itibarıyla yıllıklandırılmış olarak 15.4 milyar dolara geriledi.

Cari işlemler dengesindeki kalıcı iyileşme için var gücümüzle çalışıyoruz."

Son dakika: Bakan Nureddin Nebatiden cari işlemler hesabı açıklaması

Erdoğan, TCMB Başkanı ve kamu bankaları genel müdürleriyle görüşecek

 

Merkez'den dövize bir müdahale daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AA13 Aralık 2021 16:02

    baktınız işin içinden çıkamıyorsunuz, kafanızdan bir model oluşturdunuz, adına da çin modeli dediniz,  bunun ne menem birşey olduğunu vatandaş bilmiyor, vatandaş çin ekonomisi hakkında henüz doktorasını yapamadı, malum batı ekonomileriyle meşgulüz, çin ekonomisine tamamen yabancıyız, çin modeli diye yutturdunuz, kendinize gelin, her sabah kur artışıyla uyanıyoruz, her gün cebimizdeki para eriyor fakirleşiyoruz, döviz borcu olanlar batıyor, yakında intiharlar gelirse şaşırmam, geriliyoruz, sağlığımız bozuldu, inatla ve ayetlerle ekonomi yönetilmez, yetti artık çin modeli diye millete çin işkencesi çektiriyorsunuz.

  • Bika13 Aralık 2021 15:51

    Cari fazla veren ülkeler de enflasyonu düşürmek için faiz artışı yapıyor.

  • Mucise Reis ;)13 Aralık 2021 15:07

    ahahaha... ya lütfen susunuz. Yorum yapmayınız... İnsanlar bilgili sansın... Büyük adım ve hamleleri olan ileri görüşlü yöneticiler olarak görsün ve düşünsün. Bütün umudum bu tip açıklamalara ile köreliyor :D  2020 de ne üretiyordukda, 2021 üretim, arttıda tüketimde ve üretimde cari açık verdik ?. hangi kalemlerde cari fazla - cari açık verildi... cari açık verilen gıda zorunlu giderlerin terse düşmesi için hangi üretim fabrıkaları kuruldu, kurulacak ve hangi hammadde tesisleri devreye girerek zorunlu gıdalardakı cari açık cari fazlaya donecek ? ee sizin hesap şu.... maç yapıyoruz... aşağıki mahalle sağ tarafa... yukarıkı mahalle sol tarafa... ee sınır ne ? orta cami sınır :D 1 ay sonra sınır camri üstündeki okul sınır... hadi maç yapıyoruz. kim kazanacak... bu mantık ile yazmayın lütfen....

  • emekli13 Aralık 2021 14:56

     dogru ekonomiyi bu hale getirmeniz baya ugraştırdı sizleri.

  • Cello13 Aralık 2021 14:53

    Sn. Nebati $ rı durduramazsan kısa zamanda yolcusun...beyanatlarını ona göre ver.

  • AhmetK13 Aralık 2021 14:48

    Buyuj caba.. parayı pul ettıkten sonra işkokul cocugu da dusurur. Dalga gecılıyor vatandasla. Ulke parası kontrolsuz sekılde bu kadar degersızlestırılmez. Yasanan enflasyon ve sıkıntıların farkında bıle degılsınız. Bu oynaklıkla kımse yatırım yapmaz..