E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati: Ülkeye ihanet ediyorlar---

Bakan Nebati: Ülkeye ihanet ediyorlar

Bakan Nebati: Ülkeye ihanet ediyorlar
07 Mart 2022 - 15:25 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ''Türkiye tarım ülkesidir. Hiçbir şey yapmasak dahi temmuz ayına kadar yetecek Ayçiçek yağımız var. Yağ kuyruğu gibi haberler yapıp yağ stoğu bitmiştir diyenler ülkeye ihanet ediyorlar’’ dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'ninde açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

"Son dönemde Ukrayna-Rusya arasındaki gerilime bağlı olarak enerji ve gıda fiyatlarındaki artış hızlandı.

Fiyat istikrarının sağlanması birinci önceliklerimizden birisidir. Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi için Fiyat İstikrar Komitesi'ni aktif olarak kullanıyoruz.

Bugün hiç bir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var. Hiç kimsenin Türkiye'nin üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz.

Ülkede sanki bir yokluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Hazine olarak net bir operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.

20 yıldır kimse hayat pahalılığı karşısında ezdirilmedi, bundan sonra da ezdirilmeyecek, bunun için her şeyi yapacağız.

Enflasyonla mücadele timimiz hareket halinde, kimsenin oyun oynamasına izin vermeyiz. Türkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak.

Kişi başına gelirimiz artacak, ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz, gelişeceğiz, büyüyeceğiz ve her türlü enstrümanı kullanmaya devam edeceğiz.

Çok ciddi bir şekilde döviz hesaplara girdi, çok ciddi bir şekilde TL bu entrümana giriş yaptı, son günlerdeki yaşananlara rağmen bu katılım devam ediyor.

Altın tasarruf sistemiyle mutlak suretle Türkiye'de atıl duran altını ekonomiye kazandıracağız. Bu hafta itibarıyla kamuyla iş yapan müteahhitlerimizin gecikmiş vergi borcu ile ilgili piyasayı rahatlatacak, daha da genişleyecek mahsuplaşmayı getirdik.

Hazine destekli kefalet sistemiyle şirketlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. KGF ile gerek ihracat, gerek yatırımda her türlü özveride bulunmaya ve yeni yeni kampanyalar açıklamaya devam edeceğiz. Türkiye yeşil dönüşümden geri kalamaz.

Yeşil dönüşümde her türlü adımı atacağız ve atmaya devam ediyoruz. Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğin ortaya çıkardığı gelişmeleri, risk ve tehditleri an be an izleyip, değerlendiriyoruz, her zorluktan sonra mutlaka bir kolaylık vardık, o kolaylığı göreceğiz mutlaka." (Milliyet)

Nebati: Seçimlere tek haneli enflasyonla gireceğiz

 

Nebati: Gerektiğinde aksiyonlar almaya hazırız

 

Bakan Nebati TİM üyeleri ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello08 Mart 2022 15:15

    Yağı yandaşlar ithal ediyorsa sıkıntı yok onlar kazansın...!!! Türk çiftçisinin üretmesine gerek yok.!!!!!!

  • Hehe08 Mart 2022 07:47

    Ooo goreve guzel gelmis ihanet hain kimin adami acaba

  • Taki07 Mart 2022 22:26

    Sayın Bakan, iyi temenniler ile vatan millet sakarya edebiyatı ile polisiye tedbirlerle ekonomiye yön veremezsiniz, insanlara boşuna umut pompalamaktan vazgeçin. Bir faiz indirme hırsı ile kuru zıplatmayı başardınız şimdi de düşürmek için çıkış yolları arıyorsunuz. Faiz artırımına gitseydiniz $ bugün 9-10 lira bandında idi. Bu yaptıklarınız ile ülke ne kazandı? Açık yüreklilikle söyler misiniz?

  • Psuko07 Mart 2022 22:15

    Bırak git.gözlerinde üzüntü var.

  • EMEKLİ07 Mart 2022 20:56

    adamlar eskiden kuyruk vardı diye diye kuyrukları hortlattılar. sıra ekmek karnesine geldi. askıda ekmege herkes muhtac hale gelecek.  ilk alacaklarda  halınden memnun olanlar olacak. onlara hakkımı helal etmiyorum zehir zıkkım olsun.

  • mtu07 Mart 2022 18:44

    markette ayçiçek yazan hiçbirşey kalmamış,  yağdan bahsetmiyorum 

  • Çakır07 Mart 2022 18:34

    Bir güruh var çok belli degilmi hükümet düşsün ne olursa olsun diyenler var hükümet ne yaparsa yapsın yaranamiyor algılar beyinlere kazıldı yıllardır bu böyle Allah sonumuzu hayır etsin inşallah

  • Cevap07 Mart 2022 20:21

    Beceriksizlikleri yüzünden işin içinden çıkamayanlar işlerşni allaha havale ederler, sen gerçekleri görmek istemesen de durum bu. Allaha havale edeceğine şunu sorgulayabilşrsin mesela, bir zamanların tahıl deposu olan, trakyanın taşı toprağı ayçiçek olan ülkemiz ne oldu da buğday, saman ve ayçiöek yağı ithal eder hale geldi? İşte buna açık yüreklilikle dış güçlerin oyunu diyebilirsin . Şimdi soruyorum sana işimiz neden allaha kalsın? Allahı rahat bırakalımda kendi işimizi kendimiz haledelim allah bunun için yeterli miktarda bize akıl vermiş, hükümet düşmüş kalmış kimin umrunda, hergğn aldığın ürünün fiyatı değişiyor, mazot olmuş 20 lira sen ne konuşuyırsun?

  • VS07 Mart 2022 18:28

    elimizdeki stok 5 yıl yetse ne olur 2 yıl önce 33 tl olan 5 litre yağ 250 tl olmuş.2 yıl önce benim maaş 2300 tl iken şimdi 3200 tl ben yağı nasıl alıcam

  • Ali veli08 Mart 2022 21:12

    Yalan Atma, 5 lt. Yağ 129 tl.

  • Agah var07 Mart 2022 18:20

    Marketlerdeki rus yağları ile var yok yarışması yapıyoruz benim çiftçim diksin benim çiftçim kazansın türk ayçiçeğinden yapılmış yağı yiyelim bunu başaralım $ lar rusa değil benim çiftçime gitsin türk malı çiçek yağı markette olsun onu alalım iş budur

  • BORSACI07 Mart 2022 18:20

    Sayın bakanım ne söz verdinse tersi çıkıyor enflasyon düşecek dedin enflasyon artıyor TL degerini koruyacaz dedin tl günlük deger kaybediyor halkın nazarında çok itibar kaybettiniz .en iyisi bildiginiz iş neyse onu yapın.

  • kafkas07 Mart 2022 17:40

    toprağı işlicek çifçide derman mı kaldı gübre tonu  2019da 2200 tl şimdi 14750 tl mazot 2019 5,50 tl idi şimdi 20 tl  yahu 2006 da millete bir sonrakı yıla tohum saklamayı yasakladınız yabancı tohuma mahkum oldu 25 ilde papates ekimi yasak 13 ilde tütün yasak vs vs 2021de bagday arpa nohut bulgur kagıt evet kagıt vs ithlata 12,5 milyar dolar verdik cennet vatanımda elinden meyve çekirdeği düşse meyve veren toprakları kuruttunuz.AMA bize mustahak sizden önceki 80 yıla hiç bişe yapmadılar dediniz 92 milyar dolaklık malı özellestirdiniz sat sat para boldu herkes sustu şimdi milletin cebinde 200 300 tl fazla cıkınca aklı başına geldi herseyın satılıp elde bişe kalmadı eee bu miras yediciliği sonu bu olcaktı hak ettık 

  • xyz07 Mart 2022 18:01

    Ellerine sağlık kafkas'ım.

  • Mucise Reis ;)07 Mart 2022 17:31

    FAİZLER artsın. ne olur ?... Herkes TL ye dönüşe başlar, Kurkorumalı TL hesapları +devlet destekli usd arasındakı fark ödeme yuku sıfır olur. Herkes TL ye otomatik döner. TL talebi oluşur. Sıcak para girdisi yabancı borsaya vb yatırımlara dönmeye başlar. Faiz arttıgı için usd otomatik sıcak para ve faiz artışı ile düşer. Benzın, motorin, doğalgaz, yakıt vb düşüş yapmaya başlar. İhtal alınan buğday , tahıl vb otomatik içeride üretilmeye başlar, çifçi az sermaye ila daha kolay ekime üretime geçer vekırsalda hayvancılık yenıden bağlar, hayvan yemleri , et, süt, yumurda, vb fıyat artışları durur. İktisada dönen Türkiye yabancının yatırım ce satın alması ile büyük talep görür. Kısa sürede firmalar ucuzlayan mallar ile iç tüketımın alım gücü artması ile rahatlar. FED öncesi son  saçmalamalar. hastane yol kopru yap işlet devlet vb. usd 7 di şuan oldu 14 TL zaten yüzde 100 zam arttı ?   usd düşse fakir rahatlar faiz artsın usd 5 olsun benzın 5 olsun.

  • Mucise Reis ;)07 Mart 2022 21:03

    Cengiz ? yahu 18 yıldır ne yaptın ? onu yazıyorum. Aydan kolonile mi geldin  ? :D  yazıyorsun ama boş yazıyorusun 18 yıldır üretim bitti, istihdam durdu, kasa boşaldı, istihdam çöktü mü _ ? :D yahu nasıl fikir mantık  ? Senin ne yazdığını gözlerin okuyor ve Türkiye de yaşadığından emin misin ?  Hadi diyecem kış uykusun yatıyorsun 3 ay yoksun ama uyansan Türkiye oldugunu anlayacan ? Anca caretta caretta olman lazım kı bir gideceksin Avustralya ya sonra  bir kaç haftalına geleceksın Antalya Belek sahiline tatil yapıp gideceksin sonra Avustralya ya... :D Türkiye 18 yılda battı mı ? geçmişinde bu kadar yüzyıllık enflasyon tattı mı ? usd bu akdar TL yi ezdi mi ? Mazot 20 tl oldu mu ? Buğday ekemez, tutun alamaz evde kımyager içeçek yapılan dönem oldu mu ? Sen yazıyorsun ama boş yazıyon be kardeşim. Önce  hayatını irdele, yaşadıklarına bak,i sonra yaz. :D 

  • CENGİZ ELMAS07 Mart 2022 20:54

    FAİZDEN HAYIR YOK FAİZE GİDENİN HİÇ KİMSEYE HİÇ BİR ŞEYE HAYRI YOK BUHAR GİBİ SON DERECE SAÇMA ŞEYLER SÖYLÜYORSUN FAİZ YÜKSELİNCE ÜRETİM DURUR İSTİHDAM DURUR İHRACAT DURUR BÜYÜME DURUR SENİN NE SÖYLEDİĞİNİ KULAKLARIN DUYUYORMU AKIL SAHİBİ

  • Mucise Reis ;)07 Mart 2022 17:04

    Çiftçi  100 tl yakıt aldı. %18 kdv olsun 18 tl.1 Tarla sürdü. GÜng eldi gübre attı tarlaya 100 tl yakıt +18 kdv 18 TL2. Biçer düver girdi mahsulu biçit 100 tl yaktı % 18 kdv3 Nakliye aracı mahsulu aldı fabrikaya götürdü 100 tl yakıt %18 kdv4 fabrikada elektrık doğalgaz %18 kdv5. mahsul işlendi ambalajlandı depodan dağıtım bandına ve marketlere un gitti  100 tl yakıt +18 kdv6  Aslında ne kadar çok vergi üretimimizde bizlere yansıyor . Ne kadar ağır vergiler sadece buğday ekılıp, markete un gidene kadar . ötv ayrı,ambalajı, osu busu ayrı. Bu durumu nasıl düşürür üretimi arttırırız ? FAİZLER arttığında yakıt+mazot+doğalgaz+ elektrık düşecek. düşünce %18 pay dilimde düşecek. 10 tl 1,80 tl kdv %18 olur. 100 tl 18 tl kdv olur. rakam büyüyünce %18 lik dilim daha büyük cepten yemeye başladı. . Neyin inadı bu ? böyle çözüm nasıl üretilebilir? konuşması  hiç bişe ifade etmedi yani :D 

  • CENGİZ ELMAS07 Mart 2022 20:57

    NEYSE SEN BİLDİĞİN YOLDAN YOLUNA DEVAM ET SENİN FAİZLE KAZANACAĞIN ÇOK PARAN VAR HERHALDE ONUN DERDİNDESİN SANIRIM

  • Bik07 Mart 2022 17:02

    Bakan Nebati, yaptığı açıklamayla kaş yapayım derken göz çıkarmış. Markette satılan herhangibir ürünün temmuz ayına yeteceğini söylesin yarın kuyruk olur.

  • CENGİZ ELMAS07 Mart 2022 21:00

    BAKAN ŞU AN MEVCUT STOKLARDAN BAHSEDİYOR PİYASADAKİ MAMÜLDEN SEN O TARİHE KADAR ÜRETİLECEK OLANLARI NİYE HESAPLAMIYORSUN. HEP BARDAĞIN BOŞ TARAFINDAN BAKIYORSUNUZ BIRAKIN BU İŞLERİ BUNLAR HİÇ KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ.

  • xyz07 Mart 2022 16:57

    Bu fiyatlar olduktan sonra seçim zamanı 50 KG. un, paket paket makarna, 5 Lt. Yağ biraz zor dağıtılır. Birde bunları bulmak zor. Piyasada yok.

  • Ali07 Mart 2022 16:50

    Bu FIRSATI siz verdiniz...önce ekonomide makas değişik liği deyip...Nas deyip ortamı gerdiniz.Doları 8...den 18... Uçurup...1050...dğşünce hava atdınız.Turizm. e bel bağladınız...şimdi Rusya savaşı olunca her şeyi patlatdınız

  • Mucise Reis ;)07 Mart 2022 16:42

    Ekonomimiz. Ekonomik ihanet çeteleri, Kadınlar, Gözlerimizin nuru, Kadınlarımız ve kadınlarımız. Başımızın tacı kadınlar. Hep alın teri döken çalışan kadın analarımız. Kadınlar emek harcar, alın teri döker, Gözlerimizin hep nurudur kadınlarımız. Kadın haklarımız, Kadın meclislerimiz. Kadınlar çalışır, üretir. Kadınlar hep üretecek, Kadınlar hep çalışıp desteklenerek daha üretken olacak. Kadınlar, Kadınlarımız. Yerli milli gücümüzün destekçileri.... İç güçler, vatan haini saldırganlar, özel ekonomik timler görev başında :D isyankar, oyun kuran spekülatif teröristler ... Gözlerde ışıltı millet bismillah dedi gelişiyor Türkiye oyunları boza boza :D yahu ne izledim ? ne dinledim ? :D FED başkanı izliyoruz, Lagart izliyoruz. Birde bizim yöneticileri izliyoruz, Biz hep kalitemizi koyuyoruz. :D 

  • CENGİZ ELMAS07 Mart 2022 21:02

    NEYSE HERKES YOLUNA

  • Hurdacı 07 Mart 2022 16:37

    Enfilasyonla mücadele timinize söyleyin 3 mart günü sok marketten aldığım  5 kg toz şeker   34,45 TL den  42, 60 TL ye yükselmiş  . Yaklaşık %24 zam  

  • CENGİZ ELMAS07 Mart 2022 21:07

    ŞEKERİN HAMMADDESİ OLAN ŞEKERPANCARININ TON FİYATI 420 TL'DEN 800 TL'YE YÜKSELTİLDİ YANİ % DE 90,5 ÇİFTÇİ ŞEKERPANCARI EKSİN DİYE ELBETTEKİ ŞEKER FİYATLARIDA MALİYET BAZLI ARTACAK

  • Fahrettin özdemir07 Mart 2022 16:34

    Marketler yağ dolu.Ahlaksızların amacı ne anlamıyorum.

  • 😂07 Mart 2022 17:19

    İyi yağlıyorsun he bravo

  • İnşallah bu gunleride anlatacağız.07 Mart 2022 17:01

    Ben bugün tarim kredi den peynir almaya gittim . 5 kg yağ yoktu. Dolu diye sallamayın. Bunlar yağ olmadığından değil güvensizlikten oluyor. Acil piyasalara güven verilmeli .gerisi boş

  • xyz07 Mart 2022 16:28

    Allah için hangi dediğiniz doğru çıktı. Millet 0,5 lt yağ alıyor. Onuda yemeklere koklata koklata koyuyor. Hayatın gerçeklerinden kopuk halkın arasına karışmayanlar vatan, millet ve sakarya edebiyatıyla malı götürüyor. Artık yemiyor beygir terli. Maaşlı trol çok. Karnı tok olan açın halinden anlamaz.

  • CENGİZ ELMAS07 Mart 2022 21:08

    SİZ AFRİKADAMI YAŞIYORSUNUZ ORADANMI YAZIYORSUNUZ.ANLAYAMADIM.

  • emmi07 Mart 2022 16:27

    anca laf var icraat yok aylardır en tepedekinden aşağıya hepiniz stokcular diyorsunuz ama ortada ciddi bir ceza yok caydırıcılık yok!

  • Kuti 07 Mart 2022 16:24

    Haberi yapan malum kanal onlar için ülke yanmış umurlarında bile olmaz,yeterki siz gidin

  • Fakir07 Mart 2022 16:20

    Stok var da fiyatlar o zaman neden 3 4 günde neredeyse ikiye katlandı. Nerde denetim?

  • AHMET ÖZBİR07 Mart 2022 15:48

    VATANA İHANETE acilen İDAM CEZASI'nın gelmesini istiyoruz. Bu vatan PARA ile alınmadı, uğruna CAN verildi. Devletim PANDEMİ ile, SAVAŞLARLA, KÜRESEL KRİZLERLE mücadele ederken bazı HAİNLER ise VATANA PLAN PEŞİNDE.

  • Nuri07 Mart 2022 22:14

    Ahmet davarı yine möööööö diye bağırmış.

  • Ötele07 Mart 2022 17:18

    Boş yapma la

  • xyz07 Mart 2022 17:08

    AHMET ÖZBİR gardaş beni epey güldürdün Allah da seni güldürsün Çok matrak adamsın.

  • ....07 Mart 2022 16:34

    Zeytin ağaçları ni yokedip tarım arazileri ne AVM yapanlar kim.

  • hım07 Mart 2022 16:09

    benzin 20 lira ben hep 50 liralık alıyorum yakında bardakla alacağım

  • Hiç07 Mart 2022 15:44

    Her zaman bir suçlu bulunur bir kişide çıkıp demez ki tamam bunlar var ama bizde şurada yanlış yaptık sizin her yaptığınız doğru her yaptığınız süper ama gel gelelim hep bir güç var karşınızda ondan başımıza bunlar geliyor yoksa sütte leke var sizde hiiiç yok bir tane bile yanlışınız yok ne zaman çıkar bizde bunları yanlış yaptık dersiniz kendinizede eleştiri yaparsınız o zaman dinlerim yoksa sabaha kadar anlat hiç etkisi yok.

  • CENGİZ ELMAS07 Mart 2022 21:12

    İŞ YAPAN MUTLAKA HATA YAPAR İŞ YAPMAYANLAR HİÇ HATA YAPMAZ. BU BÖYLE BİLİNE

  • Vatan Sever07 Mart 2022 15:40

    Sayin Bakan cok iyi söylemis Tarim ülkesi oldugumuzu, ama mevcut durum yazikki farkli, tarimda lise de iken ögrendigimiz kendi kendimize yetebilen ülkeler siralamasinda degiliz artik. Ama en nihayetinde sayin bakan dogru söylüyor, insanlara panik havasi yaratmanin asayisi bozmak isteyenler disinda kimseye faydasi olmaz.

  • CENGİZ ELMAS07 Mart 2022 21:15

    YANLIŞ BİLİYORSUNUZ ÜLKEMİZ TARIMDA DIŞ TİCARET FAZLASI VEREN BİR ÜLKE BİZ TARIMDA OLDUKÇA İYİYİZ AMA BU HER ŞEYİ BİZ ÜRETECEĞİZ DEMEK DEĞİL ÜRETTİKLERİMİZ VAR ÜRETEMEDİKLERİMİZ VAR HA TARIMDA TAM ANLAMIYLA BİR ÜRETİM PLANLAMASI YOK DERSEN BUNU KABUL EDERİM. BU HUSUSA EĞİLMEMİZ LAZIM 

  • Şk07 Mart 2022 15:39

    Gözünün feri sönmüş bakanım Allah yardımcın olsun. Öyle düşeçek çıkacakla olmaz düşmesi için ne yaptınız öce bi hemen şimdi tarım reformu yapın. Üretim üretim üretim