E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati bütçe rakamlarını değerlendirdi---

Bakan Nebati bütçe rakamlarını değerlendirdi

Bakan Nebati bütçe rakamlarını değerlendirdi
15 Aralık 2022 - 12:51 borsagundem.com

Kasım'da Merkezi Yönetim Bütçesi 108,3 milyar TL, faiz dışı dengesi ise 132,7 milyar TL fazla verdi. Açıklanan verilerin ardından Bakan Nebati açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan kasım ayına ilişkin bütçe rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nebati, yılsonu bütçe açığının Orta Vadeli Program tahmininin daha da altında gerçekleşeceğini öngördüklerini söyledi.

Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Zorlukları üretimle, istihdamla ve büyümeyle aşacağız diyerek yola çıkmıştık. Ekonomimizi büyütüp gelirlerimizi artırarak bütçede iyileşme sağlıyoruz. Mali disiplin politikamızın çıktılarını merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerinde de somut bir şekilde görmekteyiz. " mesajı paylaştı.

Nebati, "Merkezi yönetim bütçemiz Kasım'da 108,3 milyar TL fazla verdi. Böylece, Ocak-Kasım dönemi bütçe açığı 20,4 milyar TL’ye gerilemiştir. Yılsonu bütçe açığının da Orta Vadeli Program tahmininin daha da altında gerçekleşeceğini öngörüyoruz." dedi.

Bütçe 108,3 milyar lira fazla verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Aralık 2022 13:06

    Şükürki,uyanmış..Değerlendirmeler yapmış... artık asgari ücreti, eyt sorununu, öğrenci kredilerini, eriyen emekli maaşlarını, tüketici kredi faizlerini ödeyemeyenlere indirimli korumacı adımlar yapmayı gerçekleştirebilir... Ne çabuk geçti 6 ay.. daha dün gibi mazot 7 tl di 1 sene önce nereden nereye geldik.... neyse uyandı , konuşmaya başladı şükürler olsun