E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum açıkladı! İstanbul'da riskli binalar taşınacak---

Bakan Kurum açıkladı! İstanbul'da riskli binalar taşınacak

Bakan Kurum açıkladı! İstanbul'da riskli binalar taşınacak
28 Şubat 2023 - 15:12 borsagundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu tespit edilen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını açıkladı. Konutlar, şehrin iki yakasında belirlenen rezerv alanlarına taşınacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antakya AFAD‘da Proje Alanları Koordinasyon Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

85 milyonun depremde en çok yıkımı yaşayan illerden bir tanesi olan Hatay için tek yürek olduğunu ifade eden Bakan Kurum, "Buralara sağlam binalar inşa edene kadar çalışacağız. Demografik yapı ve tarihi alanlar gözetilecek. Amanos Dağı'nın eteklerine binalar inşa edeceğiz." dedi.

Öte yandan yıkılacak binalara ilişkin bilgi veren Bakan Kurum, daha önce tespitleri yapılan binalarda yeniden inceleme olacağını belirtirken "582 bin bağımsız bölüm ve 202 bin binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğu tespitini yaptık." dedi.

"BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Deprem bölgesine öncelik verildiğini belirten Bakan Kurum "Tüm şehri yeni Hatay'ı kültürel dokusuyla birlikte ayağa kaldıracağız. Hatay'la birlikte diğer 10 ilimizde eş zamanlı işler yürütülecek." diye konuştu.

"İSTANBUL'DA 1,5 MİLYON KONUT TAŞINACAK"

Seferberlik anlayışıyla kentsel dönüşüm sürecini yürüteceklerini ifade eden Bakan Kurum, "1 milyon 500 bin konutu dönüştüreceğimiz iki rezerv alana taşıyacağız. İstanbul'da oluşturacağımız 2 alanda rezerv konutları üreteceğiz ve şehrin içindeki o 1 milyon 500 bin riksli binayı belirlediğimiz 2 rezerv alanı hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız. Bu çerçevede de yoğunluğu azaltarak kentsel dönüşüm projelerini tüm deprem bölgesinde ve Marmara Bölgesi'nde devam edeğeceğiz. Sanayi alanlarını da depreme karşı güçlendirecek adımlarımızı atacağız. " dedi.

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

Zemin olarak sağlam, güvenli alanlarla yerleşim süreçlerini başlatacağız. Şehrin meclis binasını, tüm tarihi binalarını içine alacak ve bu alanlarla birlikte Asi Nehri'ni, tüm doğa güzellikleri, şehrin kültürünü koruyacak anlayışla, Hataylı kardeşlerimizin kültürel değerlerini içine alacak bir anlayışla master plan çalışmasına başladık.

14 milyon insanımızı etkileyen depremde yeni inşa çalışmalarında vatandaşlarımıza daha önceki afetlerde sözlerimizi tuttuysak yine bu şekilde yapacağız.

Birçok üniversitelerimizle, bilim insanlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. En doğru zeminde, en doğru teknikle binaları inşa edeceğiz.

Şubat ayında 14 bin 500 konutun inşasına başlamış olacağız.

Sanayilerimizin de ayağa kalkması için bugün de istişarelerde bulunduk. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yürütülecektir. Vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde şehrin içinde yeni toplanma alanları açılacağı ve burada yeni yerleşimin zemine uygun yeni teknolojilerle uygulanacağını ifade ediyorum.

Bakan Kurum: 164 bin 321 bina yıkık ve ağır hasarlı

 

Bakan Kurum: Tüm yapıları tekraren inceleyeceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş28 Şubat 2023 23:06

    kentsel dönüşümde halen vatandaşın rızası nı beklerseniz zor dönüşür. çürük çarık kaçak göçek binaların hepsini yıkıp geçin. hem ölene hem milli ekonomiye yük ve yazıktır. bırakın artık rızayı yeri büyük olan rantsa rant kazansın yeri küçük ve kaçak olanda ya ahakkı kadarına razı olsun yada gitsin kendini köprüden atsın .vatanı milleti devleti daha fazla meşgul etmesin. herkez aklını başına alsın artık 

  • Bik28 Şubat 2023 18:08

    Seçime kadar taşıdın taşıdın, 21 yıldır yapamadığını seçime kadar nasıl yapacaksın ki!

  • Mucise Reis : )28 Şubat 2023 17:47

    Dernek statüsünde olan ve İçişleri Bakanlığı'nın denetimine bağlı olan KIZILAY şu anda en az 11 şirket, 11 Genel Müdür ve bir CEO ile holdingleşmiş durumda....KIZILAY görevlileri şuan maaş alıyor. ilk kurulduğunda gönüllülük esası vardı ve maaş alınmıyordu.... İnsanlarımızın kızılay' a ev,a rsa, dükkan vb taşınmaz malların  nele rolduğu? satılıp satılmadığı vb maleses belirsiz. Bazı bilgilere baksamda ulaşamadım merak ettim. Böyle kurumlar şefaf olup onlıne olarak her hareketi belirgin olmalı. Şu hali ile ŞİRKET hatta HOLDING olmuş. çok üzücü geliyor, okullarda kızılay için mücade etmiştik gelirler elde etmek için zarflar, pullar, kurban bağışları vb. ama nedne şefaflık yok ? bilelim ve görelim. illaki araştırma komisyonumu olup araştırılmalı? çık hesapları açıkla... amaç afette mucahale, gelir elde etmek deil ki...

  • Bennn01 Mart 2023 08:48

    Halka arz edelim

  • Mucise Reis : )28 Şubat 2023 16:48

    Ne zaman ? 20 yıldır imar verildi 21 yılda taşınacak mı ? ... Eğer japon asıllı bir bakan olsa idi, müslüman yerine ne yapardı ? 

  • Mucise Reis : )01 Mart 2023 08:55

    Gerçek islamdan korkma Vadet devşirmesi... İslam hoş görü ve adalet dini. osmanlı zamanında adaleti adil olan bir imajı vardı. şimdi Dinsiz japona güvenmeye başladık milletçe. Dini sen HERŞEYE FAZLA KARIŞTIRDIN bence... Her beceriksizliğini DİNİ AÇIKLAMALARA bağladın, gençleride uzaklaştırdın. ona kadar buna Allah ötekine islam... Dini herşeye sokan sensin ... Gerçek İslamı çok iyi biliyor ve senden öğrenecek bir cümlene ihtiyacım yok :D ...O asfaltların bedelini 1 litre = 25 tl ye mazot alarak ödüyorum...%18 mazotta kdv ile... Ben vergi vermezen , hiç bir hizmet yapılamaz... Ve satılan binleri bulan kamu kitler, üretim hatları paraları ile....

  • Vedat28 Şubat 2023 19:32

    Dini karıştırma mucize büyükbaş.Seni gezdiğin yolların asfaltı bu iktidir yapt onuda yapar gölge etme yeter