E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBahçeli Yargıtay kararından 4 gün önce 10 Temmuz talimatı vermiş---

Bahçeli Yargıtay kararından 4 gün önce 10 Temmuz talimatı vermiş

Bahçeli Yargıtay kararından 4 gün önce 10 Temmuz talimatı vermiş
04 Haziran 2016 - 03:49 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Yargıtay kararından 4 gün önce kurmaylarına "Salonu kiralayın, kurultaya gidiyoruz" talimatı verdiği öne sürüldü

MHP Genel Merkezi ile muhalifler arasında kurultay için tarih ve çağrı yetkisi tartışması yaşanırken Umut Erdem Hürriyet'teki haberinde yeni bir iddiayı yazdı. İşte o haber:

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, Yargıtay kararından 4 gün önce “10 Temmuz’da kurultay yapılması için salon kiralanması talimatı verdiği” ortaya çıktı.

MHP Genel Merkezi, Yargıtay 18’nci Hukuk Dairesi’nin Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “Olağanüstü kurultay yapılsın” yönündeki kararını onamasının hemen ardından 10 Temmuz tarihinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştı. Ankara Arena Spor Salonu, MHP Genel Merkezi’nce, Yargıtay karından 4 gün önce, 20 Mayıs’ta kiralandı. Genel Başkan Bahçeli, 20 Mayıs’ta kurmaylarına, “Salonu kiralayın, kurultaya gidiyoruz” dedi.

MHP kurmayları, Bahçeli’nin çok önceden bu kararı almasını 3 nedene bağlıyor.

10 TEMMUZ'A ÜÇ NEDEN

Bunlardan ilki Bahçeli’nin Gemerek ve Tosya asliye hukuk mahkemelerinin ‘ihtiyati tedbir’ kararına ve Yargıtay’ın henüz bir karar vermemesine karşın muhaliflerin 15 Mayıs’taki Büyük Anadolu Oteli önündeki ‘alternatif kurultay’ girişimi. Bahçeli, “Eğer bir kurultay yapılacaksa, bu kamuoyunun, tüm MHP’lilerin ve tüm delegelerin gözü önünde, A’dan Z’ye herkesin katılımıyla yapılır. Buna sadece kendine muhalif diyenler değil, tüm MHP’liler onay vermelidir” mesajı vermek.

İkinci neden ise sürecin en başından muhaliflerin kamuoyunda ve delegeler üzerinde oluşturmaya çalıştığı, “Bahçeli, kurultayı toplamak istemiyor, çünkü kaybedeceğini biliyor” algısına son vermek.

Üçüncü neden de muhaliflerin MHP için söyledikleri “AKP’lilerle anlaştılar” söylemini boşa çıkarmak. Bahçeli’nin, kurmaylarıyla, “Madem ki biz AKP ile anlaştık, o zaman neden Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nden bizim aleyhimize karar çıktı? AKP ile anlaşanlar, ona koltuk değnekliği yapanlar kimler, ortada. Bilinsin ki biz kimse önünde boyun eğmedik, boyun eğmeyiz” yorumlarını paylaştığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)