E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: Türkiye'yi sömürge haline getiremezler---

Bahçeli: Türkiye'yi sömürge haline getiremezler

Bahçeli: Türkiye'yi sömürge haline getiremezler
06 Mayıs 2023 - 16:47 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Bahçeli, The Economist dergisinin kapağına tepki gösterdi. Bahçeli açıklamasında "Türkiye'yi sömürge ülkesi haline getiremezler. Geri adım atarsak onlar gibi namerdiz." ifadesini kullandı.

Balıkesir'de konuşan MHP lideri, İngiliz The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kapağına tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir'de vatandaşlara hitap etti. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; 

Balıkesir'de hayat mücadelesi veren her vatandaşımı bağrıma basıyorum. 8 gün sonra yapılacak seçimlerin ülkemizin birliğine, milletimizin birliğine, demokrasimizin geleceğine, huzur ve refah getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum.

Hedefleri yüksek olanların küçük hesapları olmaz. Sevdası büyük olanların sesi kısık çıkmaz. Pirüpak inancıyla pırıldayan iradesiyle başarmaya azmetmiş olanların karşısında hiçbir engel duramaz, şer odakları tutunamaz. Sevmek için yürek, sürdürmek için emek lazımdır. Mangal gibi yürek, haklı mücadelemizi diri tutan emek vardır.

"TÜRKİYEMİZ ÜZERİNDE KARANLIK EMELİ OLANLAR VAR, TETİKTE DURUNUZ"

Üfleseniz uçacak, haykırsanız kaçacak çıkarcılar güruhu ne millet sevdamızı bilebilir ne de adanmış hayatları anlayabilir. Yıkılmamızı gözlemleyenler var, dikkat ediniz. Türkiyemiz üzerinde karanlık emeli olanlar var, tetikte durunuz. Seyit Onbaşı, istiklal onurunu sırtlamıştı, şimdi sıra sizde. Ömer Seyfettin 110 yıl evvel fikirleriyle milli şuuru sahiplenmişti, şimdi sıra sizde. Sadece kendi gayretleriyle düşmana karşı etten duvar olup aman vermediler. Gönen dağlarında Nuri Efe, Edremit'te Akça ve Dalkıran Efeler ve neferleriyle nice destanlara imza atmışlardı.

14 Mayıs'ta aynı duruş ve ahlakı dosta ve düşmana göstermekten kaçınmayacak ve geri durmayacaksınız. Cesaretimizin kaynağı tarihtir. İstikbalimizin kaynağı bu topraklara sere serpe yatan şehitlerimizdir. İrademizin kaynağı da büyük Türk milletidir.

Dünyaya istikamet verecek kudrette bir Türkiye'nin inşası, ancak ve ancak Türk İslam kültüründen feyzini alan, fedakarlık numunesi bir ahlaki kucaklaşmayla mümkün olacaktır. Bu ahlaki kucaklaşmanın adı Cumhur İttifakı'dır. Milli ve ahlaki kucaklaşmanın devlet ve millet hayatında kök salmasına da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi refakat edecektir.

Balıkesir'in işgal yıllarında düşmanı korkutmak amacıyla baca ve soba borusu isiyle boyayan, at ve manda kuyruğuyla heybet kazanan bu suretler Balıkesirli tabak ve deri işçilerimizi unutmak hiç mümkün değildir.

Balıkesir zillete düşmedi, düşmeyecektir. Balıkesirli kardeşlerim Türk düşmanlarına Türkiye üzerinde hesap yapan azgınlaşmış mihraklara aldanmadı, teslim olmadı. 14 Mayıs'ta da aynı duruş ve ahlakı dosta ve düşmana göstermekten kaçınmayacak, geri durmayacaksınız. Cesaretimizin kaynağı tarihtir.

THE ECONOMIS'TE TEPKİ

Ağıtlar yakılmasına neden olan caniler bugünkü CHP ile işbirliği halindedir. Katiller İYİ Parti ile emel ve hedef peşindedir. Küresel emperyalizm Kılıçdaroğlu'nun akıl ve vicdan şifrelerini ele geçirmiştir.

The Economist Dergisi Erdoğan gitmeli diyormuş, haçlı zihniyete kimin gideceğini 14 Mayıs'ta gösterecek olan Türk milletidir. Türkiye'ye yön veremezler, Türkiye'yi sömürge ülkesi haline getiremezler. Alayı gelsin, hepsi toplanıp gelsin, şayet boyun eğersek onlar gibi namerdiz. Çıkar ortakları, küresel sermaye çeteleri, terör örgütleri, Türkiye düşmanları, tefeciler, faiz bağımlısı bankerler alayı birden Türkiye'nin önüne geçmiş. 023 yılının en önemli seçiminin Türkiye'de olacağını ağız birliği halinde iddia etmeye başlamışlar.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ HİÇBİR İÇ VE DIŞ HIYANET ODAĞI KESEMEYECEKTİR"

Ahlaki kucaklaşmanın adı Cumhur İttifakı'dır. Muazzez nitelikli, milli ve ahlaki kucaklaşmanın devlet ve millette kök salması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi refakat edecektir. Güçlü ve tesirli yürütme, fonksiyonel yasama, bağımsız ve tarafsız yargı sayesinde Türkiye'nin önünü hiçbir iç ve dış hıyanet odağı kesemeyecektir. Geleceğin gücü Türkiye olacaktır.

"ÜLKÜMÜZDEN DE ÜLKEMİZDEN DE VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Şimdi hepinize soruyorum. Balıkesir'in duruşunu göstermenizi istiyorum. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere hazır mısınız? Balıkesir'e inanıyorum. Kardeşlerime güveniyorum. Her birlikte ve her şeyden önce Türkiye. Aziz milletim sıra sende. Vatana sahip çıkacak mısınız? Bayrağa sahip çıkacak mısınız? Türkiye'ye sahip çıkacak mısınız? 'Aziz milletim sıra sende' diyorum.

Ülkümüzden de ülkemizden de vazgeçmeyeceğiz. Edremit'e bağlı Güre köyünde geçen acıklı hikayeyi bilmeyen yoktur. Güre köyünün kahvecisi Mehmet Şevket Efendi'yle eşi Şöhret Hanım'ın oğlu Zekeriya, askerlik için Sarıkamış'a gider. Oğlunun şehadet haberini alınca ciğeri yanar, yüreğine ateş düşer. Ovadaki kekliklere bakarak ızdırabından ağıt yakar "İki keklik bir kayada ötüyor, ötme de keklik derdim bana yetiyor..."

"TERÖR KORİDORUNUN TAŞERONU KILIÇDAROĞLU'DUR"

Cumhuriyetten intikam almak istiyorlar. İstedikleri kukla gibi oynanan, denetim altında tutulan, taviz ve teslimiyet döngüsüne girmeye hazır Cumhurbaşkanıdır. Sözde Kürdistan projesinin figüranı Kılıçdaroğlu'dur. Terör koridorunun taşeronu Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı milli güvenlik sorunudur. MHP'ye saldırı vardır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a hazımsızlık had safhadadır. Kılıçdaroğlu'nun geleceğe ışık tutan tek bir projesi yoktur. İYİ Parti başkanının dedikodudan yaptığı başka birşey yoktur.

"BAYRAĞIN ALTINDA TOPLANIP BAĞIMSIZLIĞIMIZA GÖLGE DÜŞÜRMEYECEĞİZ"

Hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, üzerlerine yürüyoruz. Yedi düvelin bileğini sandıkta bükmek için milletimize güveniyoruz. Teslim olmayacağız. Taviz vermeyeceğiz. Tehir etmeyeceğiz, millet, vatan diyeceğiz, bayrağın altında toplanıp bağımsızlığımıza gölge düşürmeyeceğiz. Devlet ve milletiyle hep birlikte Türkiye diyeceğiz.

"KANDİL VE PENSİLVANYA'NIN ESİRİ OLAN ZİLLET İTTİFAKI AĞIR BEDEL ÖDEMEYE HAZIR OLSUN"

Biz MHP'yiz, Cumhur İttifakı'yız, Türkiye'yiz, hep birlikte Türkiye'yiz. 14 Mayıs dönüm tarihidir. Türkiye'ye tuzak kuranlar 14 Mayıs'ta alt edileceklerdir. Emperyalizmin kalleş ve kanlı fermanına ümit bağlayanlar 2023'te kenara itilecektir. Bu milli ve demokratik mücadelede bizimle misiniz? Alayınızdan Allah razı olsun. Kandil ve Pensilvanya'nın esiri olan zillet ittifakı ağır bedel ödemeye hazır olsun. Balıkesir bölünmeye kapalıdır. Doğru zaman doğru adam Recep Tayyip Erdoğan.

"ÇABAMIZ, ÇALIŞMAMIZ, ÇAĞRIMIZ BU HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİNDİR"

Balıkesir terör ittifakına karşıdır. Balıkesir Türkiye’yi ölüm tüneline sokmak için gün sayan yabancı beslemelerinin de sonuna kadar karşı cephesindedir.

Türkiye’de bulamadıklarını yabancı ülkelerde arayanlar, Terör örgütlerine destek, bölücülüğe payanda olanlar, Ekmeğini yediği, suyunu içtiği, havasını soluduğu vatanını gittikleri ülkelerde şikayet edenler çok iyi bilsinler ki, Doğru Zaman, Doğru Adam, Recep Tayyip Erdoğan.

Hedefimiz Sayın Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ve Cumhur İttifakı’nın tecessüm ve tecelli etmesidir. Çabamız, çalışmamız, çağrımız bu hedeflere ulaşmak içindir. Soruyorum sizlere;

* Başarmaya, cumhurun iradesiyle, Cumhuriyet’in ilkeleriyle tıpkı bir bayrak gibi yükselmeye hazır mıyız?
* Milliyetçi Hareket Partisi’ni TBMM’de oy ve milletvekili sayısı itibariyle daha da güçlendiriyor muyuz?
* Cumhur İttifakı’na destek veriyor muyuz?
* Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Cumhurbaşkanı seçiyor muyuz?

"YA 'YURDUM' DİYECEĞİZ YA DA YOKLUĞA MAHKUM OLACAĞIZ"

Yıkık değirmende kırk gün eğlenenler bu evetlerin hükmüyle şaşkına dönecekler. Zillet içinde bocalayanlar bu evetlerle donup kalacaklar. 14 Mayıs seçimleri Türkiye’nin kaderini tayin edecek. Ya geleceğimiz zillete düşüp heba ve heder olacak, ya da cumhurun cesaret ve dirayetiyle bütün korkuluklar yıkılacak, bütün oyunlar bozulacak. Ya yurdum diyeceğiz, ya da yokluğa mahkum olacağız.

Ya istiklal ve istikbal haklarımızdan vazgeçeceğiz, ya da bu haklarımızla sonsuza kadar var olmanın yol haritasını belirleyeceğiz. Mandacılara, mayası ve meşrebi zehirli olanlara ya boyun eğeceğiz, ya da lider ülke Türkiye’nin kapısını aralayacağız. Artık başka çare, başka seçenek kalmamıştır. Demokratik hesaplaşmaya sadece 8 gün kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni hak ettiği gelişmişlik düzeyine biz çıkaracağız. Türkiye’yi lider ülke seviyesine biz taşıyacağız.

"İRADEMİZ VE GÜCÜMÜZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİDİR"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle kilitleri ya açacağız ya da kıracağız. Üreten, refah sağlayan, herkesin iş ve aş sorunlarını çözmüş milli bir ekonomiyi; Bütün sorunlara neşter vurmayı başarmış, terörün kökünü kazıyıp bölücülüğü felç etmiş bir siyasi ve hukuki bünyeyi; Dış politikada daha aktif, taviz vermeyen, dünyaya Türkçe bakan, hayatı ve hadiseleri başkent Ankara vizyonuyla kuşatan bir dış politik mimariyi elbirliğiyle, güç birliğiyle ve Cumhur İttifakı’yla sağlamış olacağız.

İrademiz ve gücümüz büyük Türk milletidir. Güvencemiz Balıkesirli kardeşlerimizdir. Devletimizin egemenlik haklarıyla, milletimizin muhteşem varlığı, bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğüyle kimin sorunu varsa bizim de onlarla sorunumuz vardır ve alayını birden her cephede karşılamaya hazır olduğumuz iyi bilinmelidir. Diyorum ki; Aziz Milletim Sıra Sende.

"CUMHURİYET'E DÜŞMANLIK CUMHURA DÜŞMANLIKTIR"

Cumhuriyet bedava kazanılmadı. İşbirlikçi kalpazanlara da asla bırakılmayacaktır. Cumhuriyet’in sahibi cumhurdur, onuru cumhurdur, ömrü cumhurla kaimdir, hiç kimse kendisine bir bekçilik görevi de vehmetmemelidir. Cumhuriyet’e düşmanlık cumhura düşmanlıktır. HDP’yi, Yeşil Sol Parti’yi, bölücü teröristleri yanına yöresine alanlar, Milli Mücadele’den intikam almak isteyen bölünme ve yıkım sevdalılarıdır. Bizim böyle bir sevdayı içinde taşıyanlarla iki dünyada da hesabımız vardır. Diyorum ki; Aziz Milletim Sıra Sende.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin tercihidir. Bu demokratik tercihe meydan okuyanlar millet tanımaz odaklardır ki, onlarla mücadelemiz and olsun heyecanla sürecektir. Diyorum ki; Aziz Milletim Sıra Sende.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak değeridir, devletimizin kurucusudur, Milli Mücadele’nin lideridir, İlk Meclis Başkanımızdır, İlk Cumhurbaşkanımızdır. Tavrımız nettir, duruşumuz Kuvayı Milliye’dir. Türkiye Cumhuriyeti yaşayacaktır. Diyorum ki; Aziz Milletim Sıra Sende.

Bizler faniyiz, devletimiz ve milletimiz baki kalacaktır. Devlet ve Milletiyle, Her Şeyden Önce Türkiye. Milli birlik ve kardeşlik ruhunun müdafaası için Aziz Milletim Sıra Sende.

Ekonomik refah, demokratik gelişme, büyüme, kalkınma, zenginleşme, istiklal içinde istikbale ulaşmak için Aziz Milletim Sıra Sende.

Biz, ekonomik kalkınmanın ve sanayinin yanındayız. Biz, Cumhuriyet kenti Balıkesir’in yanındayız. Biz üretimin, yerli ve milli sanayideki dev hamlelerin yanındayız. Enerjide dışa bağımlığa son vermek için çırpınan, Türkiye’nin dünya genelinde kutup yıldızı gibi parlaması için mücadele eden sağlam iradeyle yan yanayız. Biz, tam bağımsızlığımızı ve milli bekamızı son damla kanına kadar koruyacak iman ve irade gücünün tarafıyız. Biz, ya istiklal ya ölüm seslenişinin tarafıyız.

Biz, ölürsem şehit kalırsam gaziyim diyen fedakârlığın tarafıyız. Çağrımız, önce ülkem ve milletim diyen herkesedir. Çağrımız bu vatan benim, bu bayrak benim, bu ülke benim diyen her kardeşimizedir. Gelin bir olalım, iri olalım, el ele verelim, hep birlikte Türkiye’nin ve Türk milletinin gücünü gösterelim.

BAHÇELİ'DEN YALOVA'DA CHP VE İTTİFAK ORTAKLARINA 14 MAYIS MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da konuşma yaptı. MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

"Düzenlediğimiz bu açık hava toplantımıza teşrif eden, gücümüze güç ekleyen Yalovalı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 8 gün yapılacak seçimlerin ülkemizin birliğine, demokrasimizin geleceğine hayırlı ve kalıcı sonuçlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

"TÜRK MİLLETİ TARİHİN HİÇBİR DÖNEMİNDE ZİLLETE 'TAMAM' DEMEMİŞTİR"

Meşru ve hukuki savunma haklarımızı yerine getirmek maksadıysa askerlerimizi geri çekeceklerini iddia ediyorlar. Terörist Demirtaş'ı serbest bırakacaklarını açıklıyorlar. İhanete sessizlik aynı zamanda ortaklıktır. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde zillete 'tamam' dememiştir. Biz karşımızdaki muhalefet yapısına zillet demeyelim de ne diyelim? Bunları daha nasıl tarif edelim? Soruyorum size 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere hazır mısınız? Vakit geldiğinde sandığa gidecek misiniz? MHP'nin Yalova milletvekili adaylarını seçerek TBMM'ye gönderecek misiniz? Sayın Erdoğan'a oy verecek misiniz? Yalova bu kanaatteyse Kılıçdaroğlu boşuna uğraşmasın, boş yere yalan ve ihanet mesaisine çıkmasın.

"VAKİT 14 MAYIS'TA TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKMA VAKTİDİR"

Devlet ve milletiyle, her şeyden önce Türkiye iradesi 14 Mayıs'ta vatana ve milli namusa sahip çıkacaktır. Hayal tacirlerini, fitne tezgahlarını, Türkiye muhaliflerini bertaraf ederek Cumhur İttifakı'nın zaferine ulaşacağız. O halde aziz milletim sıra sende, Yalovalı kardeşlerim sıra alayınızda. Karar sizin, söz sizin, yetki hepinizin. Vakit imanla, heyecanla ve şevkle mücadele vaktidir. Aziz milletim sıra sende, vakit gönüllere girme, kucaklaşma, 14 Mayıs'ta Türkiye'ye sahip çıkma vaktidir. Hiç kimse merak etmesin, istikbalin kudreti yine büyük Türk milleti olacaktır. Biz nereye gittiğimizi, nereye gideceğimizi, gidince ne yapacağımızı adımız gibi bilenleriz. Biz MHP'yiz, biz Cumhur İttifakı'yız. Biz nefsine teslim olup zillete düşenlerle değil, Türkiye sevdasıyla yanıp tutuşan Yalovalı kardeşlerimizle yol yürüyoruz.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YOL ARKADAŞLARI TERÖRİSTLERDİR"

Muhterem vatandaşlarım, zillet ittifakının Türkiye lehine tek bir sözünü işiten yoktur. Tek bildikleri aldatmadır, yalandır. Bu ittifak ortakları sadece güçlendirilmiş parlamenter sistem masalıyla avunuyorlar. Siyasi kriz günlerini özlüyorlar. Her numara zillet ittifakında, ne ararsanız bu ittifakın yamalı bohçasında. Kendi aralarında pazarlık yetmezmiş gibi, Türkiye'yi kumar masasında pazarlamayı hedefliyorlar. Bunların dilinde Türkiye'ye övgü, teröristlere tepki yok. Kimlerin hizmetine siyaset yaptıklarını da bilmeyen yok. Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşları teröristlerdir. 

"ZİLLET İTTİFAKINA BIRAKACAK NE ÜLKEMİZ NE DE YURDUMUZ VAR"

Zillet İttifakı'nın güçlendirilmiş parlamenter sistem dolduruşuna getiren dış güçlerdir. Zillet ittifakı Türkiye'nin tarafında değildir, yol haritaları karışık ve bulanıktır. Biz tarafız, hem hakkın hem halkın hem de hakikatin tarafıyız. Zillet ittifakının tarafı Türkiye'nin tahribidir. Herkesi uyarıyorum; bölücüye, teröristlere, milliyetsizlere, yıkım müteahhitlere, zillet ittifakına bırakacak ne ülkemiz ne de yurdumuz var. CHP ve İYİ Parti yönetimi PKK ile sadece ittifak halinde değil, bu örgütün yedeği haline gelmiştir. CHP'ye, İP'e ve diğerlerine demokratik bedel ödetmek milli iradenin adaleti değil midir?

"SÖZÜMÜZ SÖZ OLSUN... EZAN SUSMAYACAK, BAYRAK İNCEMEYECEKTİR"

CHP ve İYİ Parti'nin ittifak ortağı Yeşil Sol Parti'nin Ağrı milletvekili adayı Sırrı Sakık 'Biz bu sistemi değiştireceğiz, 100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz' demiş. Biz 100 yıllık cumhuriyeti Türkiye Yüzyılı'na taşıyalım diyoruz, bunlar değiştireceğiz diyor. Bunların hepsi aynı tornanın malulüdür. Milli mücadele zaferle taçlanarak vatan düşmanlarından temizlenmiş ve 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilan edilmişti. Sözümüz söz olsun... Ezan susmayacak, bayrak inmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti kıyamete kadar baki kalacaktır. Sizlere soruyorum, öyle bir cevap veriniz ki 7 düvel saklanacak delik arasın. Vatana sahip çıkacak mısınız? Türkiye'ye sahip çıkacak mısınız? İşte Yalova'nın iradesi böylesine hayranlık uyandırmaktadır. Beraber çok daha güçlüyüz. Kim hangi oyunu oynarsa oynasın, ayrışmayacağız. Hep birlikte kızılelmaya doğru ilerleyeceğiz. Mutlaka başaracağız. Taviz vermeyeceğiz, teslim olmayacağız, tembellik göstermeyeceğiz. Bir kez daha sizlere soruyorum; 14 Mayıs'ta sandığın başına gidip de mührü elinize aldığınızda MHP'ye oy verecek misiniz? Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan'a 'Durmak yok, yola devam' diyecek misiniz?

"AZİZ VATAN EVLADI RECEP'İ EZDİRMEYECEĞİZ"

Son günlerde yayınlanan yazılar, dergiler, Türkiye'nin iradesi üzerinde ambargo koymaya çalışıyorlar. Türkiye'de Erdoğan'ın siyasi hayattan çıkmasını arzuluyorlar. Türkiye'nin alayına söylüyorum; Hans'a, Sam'a, Jonny'e, Frank'a, Henry'e, aziz vatan evladı Cumhurbaşkanımız Recep'i ezdirmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan olacak, Amerika'nın dediği değil, Kılıçdaroğlu'nun dediği değil, kendi öz evladına sahip çıkacak; Recep, Recep, Recep diyecek. Birlikte çok daha güzel günlere kavuşacağız. Her şeyden önce Türkiye diyeceğiz. Ülkümüzle, ülkemiz huzurlu yarınlara kavuşacak."

 

Erdoğan'dan The Economist'e tepki

 

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘The Economist ve İsveç’ tepkisi

 

Bakan Nebati'den The Economist'e yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sözün özü07 Mayıs 2023 17:50

     Fakir fukaranın çocuğu doğarken sömürge doğuyor............. Ölünceye kadar yerli  zenginlerin sömürgesi....... SÖMÜRÜLDÜKTEN SONRA YERLİ OLSA NE YAZAR YABANCI OLSA NE YAZAR...... Vatan ,millet ,ezan bayrak diyerek sömürmeye devam..... vatan fakirin, paralar zenginin,,,,,,,

  • baran07 Mayıs 2023 19:44

    Sömürge ve köle hakkında hiç bir şey bilmediğin için aklını iradeni köle etmişsin. Zenginin malını kıskandığın için çalışmayı kölelik sanıyorsun!  Ahmak ergen aklı o kadar çalışır fazlasında contaları yanar bunun.  

  • bob07 Mayıs 2023 13:19

    Dışardan bir müdahaleye gerek yok, 15 20 yıla demografik işgal sayesinde ülke otomatik olarak işgale açık hale gelecek zaten. İkinci suriye olacaksın, tek bir duygu bağı olmayan milyonlarca yabancıyı doldur bakalım devam. Suriyeyi maf ettikleri gibi burayıda etmesinler dikkat et.

  • E.g.06 Mayıs 2023 21:04

    ÜLKEMİZ YABANCI GÜÇLERİN DEĞİL ZENGİNLERİN SÖMÜRGESİ HALİNE GELDİ DÜŞÜK GELİRLİLER BIRAKIN KONUT SATIN ALMAYI BARINACAK KİRALIK KONUT BULMAKTA ZORLANIYOR SİYASETÇİLER DAHİ ONLARI UMURSAMIYOR ONLAR İÇİN YETERLİ SAYIDA KİRALIK KONUT YAPILMIYOR

  • DOĞRU07 Mayıs 2023 17:19

    konutlar, yerli ve milli ruslar, ukraynalılar ve suriyeliler e satılıyor,bu ülkenin insanları kirada bile oturmakta zorlanıyor...

  • Murat06 Mayıs 2023 21:25

    Zamazingo sözkonusu vatan sen işkembenin derdine düşmşsün yazıklar olsun.

  • AHMET ÖZBİR06 Mayıs 2023 19:21

    VATAN, BAYRAK sevdalısı, hainlerin, terörist kahpelerin KORKULU RÜYASIDIR Sn. Devlet Bahçeli. Rabbim BAHÇELİ-ERDOĞAN'ımızı korusun bizlere bağışlasın. Aksi halde terörsevicilere kalırsa VATAN-BAYRAK AYAKLAR ALTINA alınır, vatan evlatları kan ağlar.

  • baran07 Mayıs 2023 20:06

    Fikirler inançlar ağızdan çıkan sözler ve fiiliyat ile hayat bulur!  Sıkıyı gördü mü tankların yanından sıvışıp kahve yudumlayanlar şehit yakınlarına hakaret edenlerin söyledikleri sözler geçersizdir değeri yoktur.  Kısacası yalancıları Amerikan yancılarının çarkçıların  süresi doldu. Anladın mı malın gözü?

  • sözün özü06 Mayıs 2023 20:24

    Ahmet özbir, VATAN , BAYRAK sadece erdoğan ve bahçeliye mi ait.... 86 milyon insanın sevdası değerini yarıya indirme.... ORTAK DEĞERLER KİMSENİN MALI DEĞİL..... Uydurma düşüncenle başbaşa kal....

  • baran06 Mayıs 2023 18:01

    Bahçeli devlet adamı olmanın şuurunda olan çok değerli dem almış siyasi olgunluğa ulaşmış bir nadir yetişen siyasilerdendir  Bazıları ne kadar zorlarsa zorlasın olmuyor işte!  Sallam çay  misali bir türlü dem almıyor.  Kendilerini bilmem nerelerde görenleri halk layık olduğu yere oturtuyor.  

  • Hannane06 Mayıs 2023 19:24

    "baran" dostum ne güzel özetlemişsin, bir de ÇOK KÖTÜ PARTİ'ye birkaç kelam edelim. Çakma milliyetçi Akşener, böyle bir ittifakta yeralmanın, onlara destek vermenin hesabını Rabbim sorsun inşallah.

  • Yorum06 Mayıs 2023 17:32

    Bence yeni bir sistem geliştirilmeli tüm üniversitelerden birer akedemisyen başkente gelmeli ve ülke yönetimi profesyonellerin eline geçmeli bu üniversitelerde seçilen akedemisyenler bir parlamento oluşturmalı herşey kürsüde konuşulup ortak bir masada bilimle alınmalı böylece yanlış yapılmaz ülke kişisel çıkarlara heba edilmez aynı iş 5 yıl arayla bozulup tekrardan yapılmaz kararlar bilimin ışığında alınmış olunur bilimin disiplini ülkeyi 20 yılda dünyanın 1 numaralı ülkesi yapar

  • Vedat06 Mayıs 2023 19:13

    Bide senin geceleri k ını örtmeli açıkta kalınca zırvalıyorsun

  • Vedat06 Mayıs 2023 17:22

    Pkk ya fetöye Abd ye bütün düşmanlara karşı vatanı gözününü kırpmadan savunan ülkücü kardeşlerimin gözü arkada kalmasın Oylar mhp ye