E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: Seçime ayrı girmek isteyenlerin önüne geçen yok---

Bahçeli: Seçime ayrı girmek isteyenlerin önüne geçen yok

Bahçeli: Seçime ayrı girmek isteyenlerin önüne geçen yok
28 Ağustos 2023 - 16:15 borsagundem.com

MHP lideri Bahçeli, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin, "Ayrı ayrı seçime girme çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahalli idareler seçimleri ve bu kapsamda yaşanan tartışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, Türk siyaset ve demokrasi tarihinin en kritik seçimlerinin 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde huzur içinde yapıldığını ve bu kapsamda milli iradenin tecellisiyle yasama-yürütme organlarının eş anlı ve eş güdüm halinde tezahür ettiğini belirterek, "Türk milleti istikrara, aynı şekilde istiklal ve istikbal haklarına sahip çıkma basiret ve dirayetini titizlikle göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü Cumhur İttifakı'nın muazzez ve muhterem başarısıyla perçinlenmiş, bunun yanında milletimiz geleceğini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde görmüş ve bunu da tescillemiştir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi teklifiyle beraber kaç ortaklı olduğu meçhul ve muamma hale gelen 'çürük masa' siyaseti çuvallamakla kalmamış, kesif bir hezimete uğramıştır" dedi.

'SİYASİ İSTİKRAR MERKEZİ VE YEREL YÖNETİM ARASINDAKİ UYUMA BAĞLI'

Türk milletinin dayatmalara, kumandalı siyasilere, aynı zamanda sömürgeleşmiş ve teslim bayrağını çekmiş fosil zihniyetlere ruhsat vermediğini ve itibar etmediğini işaret eden Bahçeli, "Anlaşıldığı kadarıyla içine yuvarlandıkları aidiyet ve ahlak kriziyle tıpkı kurumuş bir yaprak gibi sağa sola savrulan muhalefet partileri milli iradenin mesajını idrakten hala mahrumdur. Siyasi mahcubiyet ve mağlubiyetlerini temelsiz mağruriyetle örtbas etmeye çalışmaları da kilitli ve kifayetsiz bir siyasetin hezeyanından başka bir manaya gelmeyecektir. Cumhuriyet'in yeni yüzyılında yüksek fedakarlık ve yürekli mücadelelerle teşekkülü sağlanmış siyasi istikrarın artarak sürmesi merkezi yönetimle yerel yönetim arasındaki uyum ve dengeye bağlıdır. Türk milleti 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde sergilediği kararlı ve tarihi nitelikli demokratik tutumunu, inanıyorum ki 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde de sahneleyecektir. Kaldı ki aksini düşünmek kavga, karanlık, kargaşa ve kutuplaşmaya özlem duymak demektir. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine seri ve selametle vasıl olabilmenin stratejik formülü 'Merkezden Yerele Tek Yürek Olmuş Türkiye'nin oluşmasına ve ortaya çıkmasına bağlıdır. Muhalefet partilerinin denetim ve yönetimde mahvı perişan bir devir ve döneme mahkum olan belediyelerin cumhurun idare ve iradesiyle küllerinden yeniden doğması milli bir sorumluluk, işin özünde bir demokrasi ve vatan görevi olarak karşımızdadır" ifadelerini kullandı.

'SEÇİME AYRI GİRMEK İSTEYENLERİN ÖNÜNE GEÇEN YOK'

MHP'nin takip ve temin edeceği siyasi stratejinin belli olduğunu ve bilindiğini vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Nitekim milletimize vermiş olduğumuz sözün, akan tarih süreci içinde gittikçe devleşen Türkiye'ye gösterdiğimiz desteğin hiç kuşkusuz gerek ve yeter şartı da bu çerçevede aranmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın doğasına ve duruşuna müzahir siyasetiyle nasıl mücadele etmişse, aynısıyla 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde de ilkeli ve iş birliğini esas alan tavrını gösterecektir. 'Ayrı ayrı seçime girme' çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur. Bu çağrıyı seslendirenlerin yerel planda iş birliği ve ittifaklara hem açık kapı bırakıp hem de tek başına seçime girmekten bahsetmesi sadece tutarsızlık değil, bununla beraber akıl tutulmasıdır. Pusulasının millet olduğunu iddia eden bir partinin zilletle yollarını tam olarak ayırması, hiçbir tereddüt ve tenakuza düşmeden bunu kamuoyuyla paylaşması ahlaki bir yükümlülüktür. Cumhur İttifakı'nın tüm bileşenleri 31 Mart 2024 seçimlerine heves ve heyecan içinde hazırlanacak, ortak akıl ve anlayış içinde iş birliğini sürdürecektir. Yerel yönetimlere düşen zillet gölgesi cumhurun aydınlık siyasetiyle kaldırılacaktır. Kutlu yürüyüşümüze katılmak, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçekleşmesine omuz vermek, merkezi yönetimle yerel yönetim arasında sarsılmaz köprü inşa etmek isteyen kim varsa gönlümüz onlara açıktır. Önce ülkem ve milletim anlayışı etrafında kucaklaşanlarla Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılının tertemiz sayfaları samimiyet, sevda ve inançla yazılacaktır."

Akşener: Seçime kendi kadromuzla gireceğiz

 

Akşener hayatının en büyük pişmanlığını açıkladı

 

Bahçeli: Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel derim

 

Bahçeli: Erken kalkanın darbe yaptığı dönemler geride kaldı

 

Bahçeli: Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değil

 

Bahçeli: Türkiye siyasi kriz yıllarını geride bırakmıştır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.