E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: Libya Tezkere'sine 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağız---

Bahçeli: Libya Tezkere'sine 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağız

Bahçeli: Libya Tezkere'sine 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağız
28 Aralık 2019 - 16:27 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "MHP, 2 Ocak 2020'de TBMM’nin olağanüstü toplanmasına ve Libya tezkeresinin görüşülmesine destek vermektedir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, 2 Ocak 2020'de TBMM'nin olağanüstü toplanmasına ve Libya tezkeresinin görüşülmesine destek vermektedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından imal edilen ve markasıyla, patentiyle, tasarımıyla Türkiye’nin eseri olan yerli ve milli otomobilden gurur duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Mühendislerimizi, işçilerimizi, işadamlarımızı ve hükümeti kutluyorum.Elektrikli Türk otomobilinin Türkiye’yi tökezletmek için pusuya yatanların enerjilerini tüketeceği, dizlerinin bağını çözeceği, hayallerini kabusa çevireceği inancındayım. Çılgın Türklerin mucizelerine herkesin hazır olması, artık meydanın boş olmadığını idrak etmeleri de samimi tavsiyemdir."

İŞTE O AÇIKLAMA

2019 yılının bitimine sayılı gün ve saatler kalmışken geriye dönüp bakıldığında pek çok sıcak ve sarsıcı olayın yaşandığı, bunların tesir ve yankılarının ilerleyen dönemlerde artarak devam edeceği görülmektedir. 

Beşeriyet telaş ve tedirginlikle huzur aramaktadır.Çatışmalar, gerilimler, kutuplaşmalar, bölüşüm ve paylaşım mücadeleleri, güç ve hegemonya rekabetleri, siyasi ve ekonomik cepheleşmeler, asimetrik hesaplaşmalar, güvenlik sorunları, insani krizler 2019 yılına açıkça mühür vurmuş, insanlığın ufkunu perdelemiştir. Diyebiliriz ki kaos çağının temelleri atılmıştır. Türkiye dört bir yandan sıkıştırılan, kuşatılan, hatta stratejik alanlardan tecrit edilmeye çalışılan bir ülke görüntüsü vermektedir. Buna karşılık Türkiye haklı ve meşru direnişle zalimlere meydan okumaktadır.

Çevremiz, mücavir bölgeler olağanüstü bir süreçten geçmektedir. Nitekim Misak-ı Milli havzası tarihi bir eşiktedir.Gönül ve kültür coğrafyalarımız karanlık hesapların, kanlı ve kalleş senaryoların girdabındadır. Elbette Türk vatanının güvenliği, huzuru ve istikrarı için her türlü tedbiri planlayıp devreye almak şarttır.Kaldı ki Türkiye’yi hedef alan jeopolitik risk ve tehditlere zamanlama yanlışına düşmeden müdahale etmek kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Çünkü Anadolu’nun savunma hattı Misak-ı Milli coğrafyasının son sınırından başlayacak, her yeri bir pergel misali beka çemberi içine dahil edecektir.Stratejik bir körlük, gelişmelerin seyrini okumaktan aciz bir kavrayış, komşu ülkelerdeki ağır sorunlara ilgisiz ve duyarsız bir yaklaşım kötü sonuçlara, vahim gelişmelere yol açacaktır.Mesela Libya güvenli ise Türkiye de güvenli olacaktır.Suriye sakinse, Irak sükûnet içindeyse Türkiye’nin tehdit algılamaları zayıflayacaktır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Mustafa Şerif takma ismiyle ve sahte pasaportla Libya’ya taşıyan olumsuzlukların ve tehlikelerin bir benzeri bugün tekraren yeşermiş ve yaygınlaşmıştır. Doğrudur, Libya o gün vatan toprağıydı, ama bugün de milli güvenliğin kilit taşı haline gelmiştir.

27 Kasım 2019 tarihinde, “Türkiye Cumhuriyeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası” imzalanmış, söz konusu Muhtıra da TBMM’de onaylanarak 26 Aralık 2019’da Resmi Gazetede yayımlanmıştır.Mezkur Muhtıranın IV.Maddesi güvenlik ve askeri iş birliği alanlarını kapsamaktadır. Buna göre Libya’dan davet ve talep olması halinde Türk askerinin bu ülkeye askeri planlama, tecrübe aktarımı, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile silah sistemi ve teçhizatın kullanımına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin ifası amacıyla gidebileceği anlaşılmaktadır.Libya’da zalimleri ve emperyalist hedefleri arkasına alarak hem ülke hem de bölge güvenliğini tehlikeye sokan karanlık ve kanlı Hafter’in dengelenmesi ve frenlenmesi vazgeçilmez önemlidir.Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlık ve egemenlik hakları sonuna kadar muhafaza edilmelidir.

Ne işimiz var Libya’da diyen CHP ve zillet kafilesi şayet milli namus ve ahlaka sahiplerse aynı soruyu bu ülkede askeri faaliyette bulunan mihraklara da sormaları mecburiyettir.Kuşkusuz ahlaki tutarlılık bunu gerektirecektir.Milliyetçi Hareket Partisi 2 Ocak 2020 Perşembe günü TBMM’nin olağanüstü toplanmasına ve Libya Tezkeresi’nin görüşülmesine destek vermektedir.Bu çerçevede sözü edilen tezkereye 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağımızı da herkesin bilmesinde yarar vardır.

Ülke güvenliğine muhalif olanların, tarihi ve milli çıkarlarımızı teminat altına alacak tezkere kararına menfi tutum takınanların ne yapacağı, nasıl bir tavır alacağı esasen bizim meselemiz değildir. Fitne kanalı açmakla meşgul olanların bir adım sonrasını görmekten mahrum oldukları açıktır.Libya’ya asker gönderilmesine itiraz edenlerin, hâlihazırda 12 ülkede onurla görev yapan Mehmetçiğin taşıdığı yüksek sorumluluğu, vatan sevdasını hazmedemedikleri aşikârdır.Bunların tek derdi taşeronu oldukları muhasım odaklara şirinlik yapmaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (47)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup Sarı 31 Aralık 2019 19:00

    Canım efendim. Saygılar sevgiler selamlar olsun efendim. Rabbim bizi korusun efendim saygılar sevgiler diliyorum. Huzurlu mutlu yıllar dilerim dileriz Türkiye bizim canımız Rabbim. Ellerinizden öperim

  • ...29 Aralık 2019 13:03

    5 gün sonra, kim gönderdi mehmetçiği oraya derse, hiç ama hiçççç şaşırmam. arada b12 takviyesi lazım. unutuyor

  • Dikkat29 Aralık 2019 11:35

    Gırgır ve trol yasaklansın,karadenizde balık bitti

  • Nedim29 Aralık 2019 13:25

    Senin gibi sazanlar ne güne duruyor?

  • kemal29 Aralık 2019 11:03

    siz ne anlatıyorsunuz kimi kandırıyorsunuz sizdeğilmisiniz siyasal islamcılarla ABD gemisini kıble yapıp secde edenler sizle değilmisiniz yurt sever gençlere sopa ve odunlarla saldıranl

  • ahmet29 Aralık 2019 09:47

    iyiki varsın sayın Bahçeli ALLAH uzun ömürler versin.

  • Helal nedim.28 Aralık 2019 23:52

    Allahtan aydın gözüküp manda zihniyetinde vatanı satma niyetinde olan kişiler en fazla %25 ..

  • Burhan28 Aralık 2019 23:48

    Biz de abd gibi bir yerlere asker göndermeye başladık hayırlısı bakalım..

  • Taktak28 Aralık 2019 23:30

    Bahçeli, Uygur Türkleri için de bir şeyler söylesen!

  • Hasan yüce 31 Aralık 2019 19:05

    Cupcup gözler içer nişe Ayşe olmuş oyuncak ellerinde

  • Bozkurt28 Aralık 2019 23:15

    Sadece ak partililerin desteklediği bir lidere olmak nasıl bir duygu acaba?

  • Ali28 Aralık 2019 23:11

    Has mhp liydim. Ülkücülüğü milliyetçiliği bitirdiler. Ne uğruna satıldılar çözemedim

  • ahmet29 Aralık 2019 09:51

    kılıcdaroglunun çırağısın galiba

  • Nedim29 Aralık 2019 06:12

    Deme yav!  Has cahil!

  • Naim28 Aralık 2019 23:08

    Ne yani.hayır mı diyecekti.

  • Nedim28 Aralık 2019 22:10

    Devlet Bahçeli hiç bir zaman kişisel ya da parti menfaatini düşünerek hareket etmemiştir.  Kemal Derviş tehlikesini fark ederek  koalisyonu bozmuş ne kadar ileri görüşlü olduğunu da kanıtlamıştır.   Her yanından pislik akan hastalıklı ucubelerin  Devlet Bahçeli yi anlamasını bekleyemeyiz pek tabi olarak.  

  • Millet28 Aralık 2019 21:06

    Sanki buna soran var

  • HÜLYA ÇİFTCİ28 Aralık 2019 20:35

    ulan yiyin içinde böyle iki tane vatanını seven milliyetci lider var.ALLAH RTE ve BAHÇELİ yi başımızdan eksik etmesin uzun yıllar sağlıklı yaşam versin.bunlar olmasa  ülke ikiye bölünmüş idi şimdi ekmek dahi bulamıyor idik.chp ne yaptı tereristleri destekleyen parti ile el ele kol kola yürüdü ve ittifak yaptı.buradaki trollere yazıklar olsun.sizlerde dış düşmanlarımızla birlikte ülkeyi yıkmak için çalışıyorsunuz.beleşten biş ağzıma düş diyorsunuz.ülkenin nerede çıkarı varda hep birlikte oradayız.

  • Nedim29 Aralık 2019 06:14

    Böyle arkadaşlar için gerçekten üzülüyorum!  Allah şifa versin Rizeli!

  • RİZE li mulivbjk28 Aralık 2019 23:11

    yobaz nedim tekke ve zaviyeler kapanalı nerdeyse 100 yıl oldu.nedir bu takunya aşkın. haydi millet bahçelerine lay lala lala...

  • Kadri28 Aralık 2019 23:08

    Puhahajaha

  • Nedim28 Aralık 2019 22:29

    Rizeli  cenabet Millet bahçeleri zoruna mı gitti!  Millet toplandıkça birlik oldukça münafıkların kahrolduğunu görüyoruz!  Nasıl bir çatlak olduğun zaten ortada!   

  • RİZE li mulivbjk28 Aralık 2019 22:11

    oooooooo yobaz nedim de gelmiş haydi millet bahçelerine lay lala lala  oylayın laaaaaaaaan...

  • Nedim28 Aralık 2019 22:05

    Rizeli dangal teröristin Suriye de,  Irak ta canına okuyan bu hükümettir!  Karşı çıkan yalandaroğludur!  Türk Ordusunun Kuzey Suriye de katliam yaptığını söyleyen de Sezgin tanrıkulu dur.  Artık saçma sapan argumanlarla burada yazma! 

  • Nnnn28 Aralık 2019 22:03

    O zaman seni eksik etsin 😂

  • RİZE li mulivbjk28 Aralık 2019 21:25

    merinos Ahmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet. size oy verneyenler ya fetöcü yada pkk lı oluyor değilmi. soka.yım o kafaya..haydi millet bahçelerine lay lala lala..bu arada birkez daha tavsiyede bulunuyorum sana komple kelle nakil yaptır.....

  • Ah ülkem ah ne hallere düştük28 Aralık 2019 21:24

    Hülya bak görmek istediğini görüyorsun.2003 den önce ak parti yoktu bu ülke bölünmüştü de ak parti mi birleştirdi.asıl olan ne biliyormusun bu ülke insanı hiç bu kadar keskin çizgilerle birbirinden ayrılmamıştı.bahçeli o zamanda vardı bu ülkede bir tek çakılı çivisi varmı birbirlerine ip atıyorlardı.demek ki menfaatleri söz konusu olunca nasıl unutuyorlar birbirleri için söylediklerini.

  • AHMET ÖZBİR28 Aralık 2019 21:10

    HÜLYA kardeşim eline, yüreğine sağlık. Yıllardır BorsaGündem'de yorum yazıyorum. Hiç bu kadar PKK-FETÖ'cü bir araya gelip vatanseverlere böylesine saldırmadılar. Öyle hainler ki özellikke M.K.Atatürk'ü istismar ediyorlar. Aman dikkat!

  • RİZE li mulivbjk28 Aralık 2019 21:08

    istanbul seçimlerinde 3 veya 5 oy için teröristin ağababasını trt 1 ekranına çıkaran vatanseverlerden mi bahsediyorsunuz...haydi millet bahçelerine lay lala lala...

  • Ülkesini gerçekten seven atatürkçü. 28 Aralık 2019 20:54

    Devlet televizyonuna kırmızı bültenle aranan teroristi kim çıkardı cevap ver.. Cumhuriyet bayramında peşmergelerin ülkemiz topraklarından şov yaparak bayrak sallayarak kobaniye geçişine kimler izin verdi cevap ver.

  • nasıl döndün28 Aralık 2019 19:45

    senelerce neler dedin erdoğana ve aKP'ye, ne oldu da döndün? 

  • ::)))28 Aralık 2019 21:27

    Bakın! Bir şey olmadıysa bile, kesinlikle bir şeyler oldu diyorum.

  • RIZEli mulivbjk28 Aralık 2019 19:17

    Mecbur vericen başka alternatifin varmı

  • Bika28 Aralık 2019 18:58

    Milletvekilerinin hür iradesiyle oy kullanamadığı bir partinin başkanı olarak konuşmuş.

  • Ozan28 Aralık 2019 18:36

    İktidar fetö üzerinden herkesi bir şekilde dize getiriyor!iktidarı desteklemezseniz sizi Haçlı,Fetö,PKK,ABD,Rum,Yunan,Pontus,Bizanslı olarak fişler halbuki bu saydıklarımın bir çoğuyla at koşturan iktidar,Haçlılar ile oturup karar alır ABD ile iyi ilişkilerimiz var diyip sana hakaret eden adama sayın Başkan diyip dostum Tramp ve Putin diyip Apo’nun mektubunu bize okuyup ankaradaki arazileri parsel parsel fetöcülere ver sonra kalk bize artistlik yap,sana en güzel dersi önümüzdeki seçimlerde göstereceğiz,sizden bıktık bıktık anla be adam yapıştın koltuğa bırak yakamızı artık

  • reserpin.28 Aralık 2019 17:42

    Sayın bahçeli milletimize ve kendinize bir iyilik yapın. Lütfen siyaseti bırakın artık. Siz olduğunuz müddetçe hayatta mhp ye oy vermem. Sizi ve cumhurbaşkanını tv de gördüğüm de ilk yaptığım kanal değiştirmek. Bıktık sizden artık.

  • Gülfidan Solmaz28 Aralık 2019 18:20

    Allah razı olsun Sn. Bahçeli'den. Eğer DEVLET'ten yana olmasaydı, PKK/PYD/FETÖ ve kaos ittifakı vatanımızı dış güçlere teslim ederdi. O'nun bu iyiliğini hiç bir zaman unutmayağız.

  • yama28 Aralık 2019 17:22

    koltuk ne koltuklu be,,,,iktidar yamacisi

  • Delikanlı28 Aralık 2019 17:20

    Arap baharında kaddafiyi devirmek için türk devleti amerika fransa ingiltere bloğunun yanında yer aldı.oysa kaddafi kıbrıs harekatına bizzat kendi kullandığı savaş uçağıyla katılmıştı.türkiyeye yardımlarını hiç eksik etmemişti.türk insanı almanyaya gider gibi para kazanmaya libyaya gidiyordu.libya refah ülkesiydi.türk hükümeti arap baharında yanında olduğu batı bloğuna karşı şimdi libya ile mutabakat yapmaya çalışıyor.yine suriyede itikrarın bitmesinde kimlerin rolü var araştırın. kimin atına binersen onun türküsünü çağırmıyacaksın.

  • Aslı28 Aralık 2019 17:06

    Bir işe yarasan şaşardım. Varsa yoksa sen ve peşine takılan asalaklar.

  • yusuf28 Aralık 2019 16:49

    neye yok dedin ki

  • ALPTUĞ28 Aralık 2019 16:46

    Kıbrıs harekatında uçaklarını ve libyanın bütcesini TÜRKİYENIN önüne koyan libyanın LİDERİ kadafi  fransızlar tarafından tekmelenerek öldürülerken neredeydiniz  o zaman başka bir gezegendemi yaşıyordunuz libya o zaman ATATÜRKÜN emaneti değilmiydi gerçekci olun.Bahçeli başkalarının başarısıyla övüneceğine birazda sen üret ken olsan yeter artık destekciliğin kavak boyunu aştı.

  • Mantık.28 Aralık 2019 22:13

    Ne yapsın Türk Askerini Natonun önüne mi atsın?  O işler senin cüzi aklına göre yürümez!  

  • AHMET ÖZBİR28 Aralık 2019 16:38

    DEVLET'im yamuklara sen hiç geçit vermedin. Türk Devleti'nin bekâsı sözkonusu olduğunda GEREĞİNİ YAPTIN, KAOSÇUÇOCUKLARINI hep ağlattın.

  • Nedim28 Aralık 2019 22:15

    Nicksiz, isimsiz züppeler geçmişe değil bugünün şartlarına göre Devlet idare edilir!  Çok bilmişlik yapma!  Sen asıl hdp ve ipsizlerin nasıl bir arada olduğuna neden şaşırmıyorsun?

  • BİR SUS 28 Aralık 2019 17:02

    GEÇMİŞTE NELER SÖYLEDİĞİNİ YAZ GOOGLE GELSİN CEBİNE

  • Helal 28 Aralık 2019 16:50

    Helal