E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağ-Kur prim gün sayısı düşecek mi? Bakan Işıkhan'dan açıklama!---

Bağ-Kur prim gün sayısı düşecek mi? Bakan Işıkhan'dan açıklama!

Bağ-Kur prim gün sayısı düşecek mi? Bakan Işıkhan'dan açıklama!
17 Ocak 2024 - 12:20 borsagundem.com

Bakan Işıkhan, Bağkur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yapılan iyileştirmelerin çok anlamlı olacağını belirten Işıkhan, "Çok güzel bir yıla girdik." diye konuştu.

Bağ-Kur prim gün sayısı 7 bin 200'e düşürülecek

Bağkur'luların emekli olabilmeleri için doldurmaları gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin bir soruya Işıkhan, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki." yanıtını verdi.

"Enflasyon hedefimizi tutturduk"

Ev kadınlarına verilecek prim desteğiyle ilgili takvimin nasıl işleyeceği sorusu üzerine Işıkhan, "Gündemimizde var, orta vadede madde madde ele alacağız. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu koordinasyonunda yapılan iş kanunlarına yönelik toplantının verimli geçtiğini söyleyen Işıkhan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi'nde politika kurulları çok önemli bir yere sahip. Önemli politika stratejileri geliştiriliyor. 19 kanunla ilgili, işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu. Bunların azaltılmaları yönünde..." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda esnek çalışma ve uzaktan çalışma gibi yeni modellerin de ele alındığını söyleyen Işıkhan, ön görüşmelerin gerçekleştiğini, ancak henüz bir takvim oluşturulmadığını belirtti.

Erdoğan: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 ek zam yapılacak

 

EYT’li Bağ-Kur’lular için bir şans

 

3 maaş fırsatı: SSK'lı, Bağ-Kur'lu ve EYT'liler dikkat!

 

SSK ve Bağ-Kur aylıklarına tatil düzenlemesi

 

Bağ-Kur ve GSS prim borçluları hizmet alabilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena17 Ocak 2024 12:40

    emeklileri ağlattınız büyüzden seçimlerde hüsrana uğrayıp genel seçimleri öne alıncakkkkkkk hiç şansınızz yokkk

  • asena17 Ocak 2024 12:33

    düşürün düşürün seçimler var deyip göz boyama 15 senelikte aynı maaş 30 senelikte aynı maaş allahhhh ...... sizbu işi bilmiyonuzz hakkımı helal etmiyorummm seçimlerde hüsrannnnnnnnnnnnnnnnnnnn