E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAE, Borrel'in konuşmasını kınadı---

BAE, Borrel'in konuşmasını kınadı

BAE, Borrel'in konuşmasını kınadı
18 Ekim 2022 - 03:43 borsagundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri, Josep Borrell'in, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı açılışında yaptığı konuşmayı kınadı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Lüksemburg'da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı açılışında yaptığı konuşmayı kınadı.

BAE Dışişleri Bakanlığı, Borrel'i ırkçı olmakla nitelendirirken, açıklamalarını reddettiklerini ve dünya çapında ayırımcı ve ırkçılığın yükselmesine neden olduğu için de kınadıklarını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşleri Dairesi Müdürü Muhammed Seyf el-Şahhi ve Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Rim Ketit tarafından BAE'deki AB Heyeti Başkanı Maslahatgüzarı Emil Poulsen'i bakanlıkta toplantıya çağırdı. Toplantıda, Borrell'in sorumsuz ve ırkçı ifadelerine ilişkin ülkedeki AB Yüksek Temsilciler Dairesinden yazılı açıklama yapması istendi.

BAE Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca, Borrell'in ifadelerinin "özellikle herkesin diğer dinlere, kültürlere ve etnik gruplara saygı duymanın yanı sıra çoğulculuk, bir arada yaşama ve hoşgörü gibi değerlerin önemini kabul ettiği bir zamanda geliyor olmasının hayal kırıklığı yarattığı" vurgulandı.

Gelecek nesil AB diplomatlarını yetiştirmek için 13 Ekim'de Lüksemburg'ta oluşturulan Diplomasi Akademisinin açılışında konuşan Borrell, "Avrupa bir bahçedir. Biz bir bahçe kurduk. Her şey işliyor. İnsanlığın inşa edebileceği, siyasi özgürlük, ekonomik refah ve sosyal uyumun en iyi birleşimidir. Dünyanın geri kalanı ise tam olarak bir bahçe değil. Dünyanın geri kalanının çoğu bir ormandır ve orman bahçeyi istila edebilir." ifadelerini kullanmıştı. 

Borrell'e tepki seli

 

Borrell'den mali kriz uyarısı: 'Kusursuz fırtına' yaklaşıyor!

 

Borrell: Rusya Devlet Başkanı ile görüşmemiz gereken şeyler var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)