E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorrell: Rusya Devlet Başkanı ile görüşmemiz gereken şeyler var---

Borrell: Rusya Devlet Başkanı ile görüşmemiz gereken şeyler var

Borrell: Rusya Devlet Başkanı ile görüşmemiz gereken şeyler var
14 Eylül 2022 - 07:44 borsagundem.com

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin nükleer güvenlik ve küresel gıda arzı gibi kilit konularda Rusya ile diplomatik temasını sürdürmesi gerektiğini söyledi.


Avrupa Parlamentosu toplantısında konuşan Borrell , "Diplomatlar herkesle konuşmak üzere eğitildi ve şüphesiz Rusya Devlet Başkanı ile görüşmemiz gereken bazı şeyler var" dedi.

Borrell, Rusya'nın Ukrayna güçlerini bombalamakla suçladığı Zaporozhye Nükleer Santrali çevresindeki güvenliği, iş birliğinin gerekli olduğu bir alan olarak gösterdi.

Moskova, Batılı ülkeleri anlaşma kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmemekle suçlasa da, geçen ay Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatlarının yeniden başlamasına izin verecek bir anlaşmanın Rus yetkililerle konuşmadan mümkün olmayacağını söyledi .

Ancak Borrell, Rusya karşıtı yaptırımlarda taviz vermeyi reddetti ve bloğun Ukrayna'ya askeri desteğini genişletmesi gerektiğinde ısrar etti.

AB'nin üst düzey diplomatı, “şimdi zayıflamanın zamanı değil” diyerek, AB liderlerinin Kiev ordusunu finanse etmek için “çabaları ikiye katlaması” gerektiğini vurguladı .

Aynı şekilde, “Ukrayna'yı ekonomik olarak canlı tutmak kesinlikle hayati önem taşıyor” dedi.

Borrell, Ruslara yönelik vize yasağına karşı çıktı

Borrell'e göre, bu hafta sonu İran ile nükleer anlaşma olabili

Borrell: Tahıl engelinin Türkiye sayesinde kaldırıldığı bilinmeli

Borrell: Rusya dünyada kıtlığa neden oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)