E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBabacan: Partinin adını milletimiz koyacak---

Babacan: Partinin adını milletimiz koyacak

Babacan: Partinin adını milletimiz koyacak
26 Aralık 2019 - 15:06 borsagundem.com

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği suçlamalarla ilgili konuştu

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, T24'ten Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Yeni parti çalışmalarının beklediğinden uzun sürdüğünü ve kuruluşun 2020'ye sarkacağını ifade eden Babacan, "Ama bu haftalarla ifade edilecek bir sarkma değil. Partinin adını milletimiz koyacak" dedi.

Babacan partiyle ilgili bilgiler de verdi. "Ana akım parti olacağız. Kadro partisi olacağız. Türkiye'nin bir başka tek adam partisine ihtiyacı yok" görüşünü dile getiren Babacan, devamla "Yüzde birlik bir kesimin bile haklarını koruyacağız. Türkiye'nin ihtiyacı katılımcı ve çoğulcu demokrasi" ifadesini kullandı.

'Siyasi hesaplaşmanız varsa siyaset zemininde yapılmalı'

Babacan, Şehir Üniversitesi etrafında dönen tartışmayla ilgili olarak da "Eğer siyasi hesaplaşmanız varsa siyaset zemininde yapılmalı. Binlerce öğrenciyi neden mağdur ediyorsunuz?" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve kendisi için kullandığı "Hani bunlar dürüsttü ya? Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Sizin dürüstlüğünüz buysa bu ülke batmış.Ben bunları niye anlatıyorum? Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin diye. Ve bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalışıyorlar" ifadesine de değinen Babacan, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız beni çok iyi tanır. Kızgınlıkla söylenmiş belli… Aksi halde beni 6 ay önce birlikte çalışmaya neden davet etsin. Bana ileride daha ağır şeyler de söylenebilir, biz her şeyi göze aldık. Kararımız tam. Bizi kimse bu yoldan çeviremez. Her şeyin hesabını vermeye hazırız. İftiralar olabilir çamur atanlar olabilir. Çamur atanların da eli pislenir o çamurdan da kolay kolay kurtulamazlar."

'Memlekete baktıkça içim kan ağlıyor'

Babacan, siyasete neden döndüğü sorusuna da "Memlekete baktıkça içim kan ağlıyor. Bu ülkeye yazık, biz bunu hak etmiyoruz. Bu ülkede topyekun bir siyasi revizyon gerekiyor. '50+1 benim vatandaşım, sadece onları sahiplenirim'; böyle bir yönetim olamaz" yanıtını verdi.

'Demirtaş ve Kavala tutuksuz yargılanmalı'

Babacan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutukluluğunu da eleştirdi. Bu iki ismin tutuksuz yargılanması gerektiğini vurgulayan Babacan, "Demirtaş'ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset  içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır. Kavala herkesin tanıdığı bir isim, ne yaptığı belli. Ben şahsen tutuksuz yargılamadan yanayım" görüşünü dile getirdi.

'Gezi davasında mağdur olarak yer almam benim talep ettiğim bir durum değil'

2013 yılında düzenlenen Gezi Parkı eylemleriyle ilgili görüşleri sorulan Babacan, "Samimi eleştirilere bile tahammül edememek çok yazık. Gezi davasında mağdur olarak yer almam benim talep ettiğim bir durum değil. Şahsi olarak Gezi ile alakalı hiçbir mağduriyetim yok" dedi ve şunları kaydetti:

"Her gösteri her düşünce her sesini çıkaran düşman değil. İfade ve gösteri özgürlüğüne tehdit var.

İnsanlar her bir araya geldiğinde 'devleti yıkmak istiyor' denemez. Her farklı düşünene 'sen hainsin, sen beni devirmeye çalışıyorsun'; böyle bir şey yok. Baskı rejiminde grinin tonları var. Allah korusun bunun daha koyu tonları da var. Siyah noktası var, daha orada değiliz ama beyaza dönmek zorundayız. Trendler tehlikeli."

'Üniversite mezunlarının yüzde 50'si işsiz, tablo çok çok kötü'

Babacan, Türkiye ekonomisiyle ilgili çok uyarı yaptıklarını ve "Ülke kayıp gidecek" dediklerini vurgulayarak "Dediğimiz oldu. Genç işsizliğin yüzde 26  olması tarihi bir oran... Üniversite mezunlarının yüzde 50'si işsiz, tablo çok çok kötü. İnşaatla sorunlar çözülmez. Pazar günü seçimi kazansak 30 günde ekonomiyi ve kurumları toparlarız. Yargıya deriz ki asla size telefonlar gelmeyecek" ifadesini kullandı.

'Kanal İstanbul bir kutuplaştırma projesi'

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili de konuşan Babacan, şunları kaydetti:

"Bir kutuplaştırma projesi. Gündemi değiştirmeye ihtiyaç var. Çünkü gündemde işsizlik var. Katılımcı demokrasi ile bu proje tartışılmalı. Montrö çok önemli, faydasını çok gördük. Bizim kanal projesine değil sanayi ve teknolojiye yatırıma ihtiyacımız var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nankörler Partisi iyidir 29 Aralık 2019 19:53

    Nankörler Partisi iyidir Reisin Sayesinde Adam Oldunuz

  • Hüseyin 29 Aralık 2019 14:16

    PKK Destekçileri dışarda olmalı dedin ya o zaman bittin ben Türkiye yi düşündüğünüze inanmıyorum siyaset yapıyorsunuz

  • İsmail acar28 Aralık 2019 13:17

    Partinin adı Büyük Türkiye partisi olsun bu adı rahmetli Demirel 1980 sonrası rahmetli Ali fethi esenere kurtulduğu partinin adıydı amplemi el idi ama Demir Er diye veto ettiler adı bu olsun

  • Yilmaz27 Aralık 2019 18:35

    Yazıklar olsun senin gibilere yıllarca bakanlık yaptın neden o zamanlar sesin çıkmadı

  • Recep27 Aralık 2019 18:25

    Yolunuz acik olsun ilk oyinuz benden

  • ahmet27 Aralık 2019 10:59

    Emekliler Partisi. kesin iktidar olursunuz inanin.ya da MAKSİMUM PARTİSİ.

  • erol g.27 Aralık 2019 07:20

    ADI "MEDENİYET PARTİSİ" OLSUN

  • pazarci27 Aralık 2019 00:52

    iki kurusluk deger edinmisti onuda sifirladi

  • Tarafsiz27 Aralık 2019 00:15

    Burda yazanlara bakmayın babacan çok güzel oy alır bak göreceksiniz 2002 beri akp kazanır diyordum hep kazandı işim gereği çok gezerim herkesin fikrini alırım ne saga çalışırım nede sola bir anket şirketi gibi düşünebilirsiniz ilk defa akp kaybedecek diyorum bakın göreceksiniz..

  • berk26 Aralık 2019 23:17

    Ak Parti'nin oylarını bölmek düşüncesiyle kuruyorlar bu partiyi.Babacan'dan lider olmaz.Olsa olsa Bilderberg temsilcisi olur.

  • Vatandaş26 Aralık 2019 22:20

    Allahım esirgesin seni Sn. Babacan. Ekonominin başında iken kriz yaşamadık. Paramız değerliydi. Oyum senin partine

  • mezarci 26 Aralık 2019 21:52

    evet Turk MIlleti nereye ne koyacagina iyi bilir sen ve gibileriniz hic meraka kalmayasiniz.....

  • HALKINIZ26 Aralık 2019 21:50

    Halkınız olarak partinizin ismini FETÖ'nün bit yavruları olmasını uygun görüyorum.

  • Okivireke Dokisirike26 Aralık 2019 21:47

    EVET MİLLET PARTİNİZE BİR KOYACAK Kİ BİR DAHA İSMİNİZ DAHİ DUYULMAYACAK GÖMECEKLER SİZLERİ TARİHİN TOZLU SAYFALARINA.

  • ali26 Aralık 2019 20:39

    yeni..yeni maşalar  kuklalar..alacagın oy..0.5 hizmet edeceğin yer  belli..şimdiden yerin hazır...yazık senin..geçmişine hiznet ettiğin camiaya  bir anda yabancılaştınız..bide  inançlıymış...başlarım öyle  inanca...daş yerinde ağırdır  der atalar..

  • Ali26 Aralık 2019 20:01

    YFP - yeni fötö partisi güzel yakışır. Pkk nın bile mecliste partisi varsa sizin neden olmasın.

  • isim26 Aralık 2019 19:54

    evet millet az kaldi hepinize isim koyacak.

  • pazarci26 Aralık 2019 19:21

    sana ve gibilerine verilecek oya yazik.Ulkenin onunde bir takoz dha ilave. umarim hazineden siyasi partilere yapilan yardim tamamen kesilir ,ne bu be ben vergi vereyim siyasiler keriz parasi niyetine yesinler.

  • Vatandaş 26 Aralık 2019 18:58

    Svp partisi. Sırtından Vuranlar Partisi

  • Vatandaş26 Aralık 2019 18:32

    Troller ağızları köpürmüş bir şekilde salyalar saçarak saldırdıklarına göre yeni parti iş yapar ağa.

  • AhmetK26 Aralık 2019 18:49

    Kendi başarısı olmayıp, gecmişte iğrendiği dindarlara gobek bağlamak hepsinden acı. Eko, aldı mı sizi işe..mesaiye kalmıssın, paranı almayı unutma.. eko kandırır, uyanık ol

  • Ejder Komodolu26 Aralık 2019 18:31

    Ben abdestimi bozmayayım şimdi.Başkaları koysun.

  • AHMET ÖZBİR26 Aralık 2019 18:00

    REİS'İ ARKADAN HANÇERLEYENLER ve CHP'YE GÜL SUNANLAR PARTİSİ! Sevin birbirinizi, kıyın güzelim vatana! Biz bir olacağız, BAŞKANIMIZLA KRİZLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ!..

  • AhmetK26 Aralık 2019 20:39

    İsminden utanması gereken emir, sizin içğn herseyın bir karsılıgı var dimi, özellikle maddi.. Bazıları için vatan, din yada kişi sevgısının maddi karsılıyı yok sukur ki. Senın gibilere de nasip olur inşallah...

  • Emir ömer 26 Aralık 2019 18:45

    Her haberin altında senin yorumun VAR BUNUN bir karşılığı vardır sanırım ahmet

  • yahşi26 Aralık 2019 17:39

    zübük partisinden zübükler çıkar. aynı tas aynı hamam. 

  • Yorum26 Aralık 2019 17:39

    Memlekete baktıkça için ağlıyorda sana ihtiyaç varken niye çekip gittin haksızlığa peti içinde dur demedin de buradan muhalefet mi olacaksın ayıp sana

  • HER ŞEY VATAN İÇİN26 Aralık 2019 17:30

    REKABET İYİDİR  :D 

  • OLEYY26 Aralık 2019 17:26

    SATIS PARTISI.. O ZAMAN SANA OY VERIRIM, BENDE IYI SATARIM,,,

  • iskender26 Aralık 2019 17:07

    çeaş a el konulduğunda sizin bakanlığınızdan bana gelen yazıda, hakkınızı uzanlardan arayın.. şimdi %1 ilk haktan hukuktan bahsedin, ALLAH biliyo haklıyı haksızı, size olan hakkımı ALLAH a bıraktım,

  • Arifhan26 Aralık 2019 16:49

    Bi sen eksiktin sana ihtiyaç yok boşuna kendini paralama bak Abdüllatif Senere oda sizin gibiydi yuvarlana yuvarlana gitti kaybedenlerin partisi chp de yerini buldu.Allah insanı böyle rezil eder icinden çıktığınız partide görevleriniz bitti cekilmek yerine hasım ve rakip olmaya calışıyorsunuz bu bir bayrak yarışı kimse ilanihaye o koltuklarda oturamaz ama siz hainler kurun ne kuracaksanız milletin tokatıda çok ağır olacak

  • Ozan26 Aralık 2019 16:48

    Arkadaşlar bunlar akp klon partisi,çok dikkat edin bunlar akp’yi bölmeye değil aksine diğer partileri etki altına almaya yönelik kurulan partilerdir,akp bittiğiniz anladığı an bu tür üst akıl sunırlarını zorlayan karmaşık formüllü bir tasarım geliştirdiler,göreceksiniz .17 Aralık dosyası ve daha bir çok dosyayı açıp akp’ye cephe kuracak partiye oy verin,Suriye ve diğer ülkelerden gelenleri yollicağız diyen partiye oy verin,Suriye ile masaya oturacak partiye oy verin !siyasal islam partileri =savaş ve yoksulluk demektir bu zübüklerin sofrasında birşey eksilmez.ben hiç bir partili değilim .herpimiz için herkez için olan gelip yönetir yok bunların ne mal olduğunu iyi biliyoruz.

  • pazarci26 Aralık 2019 16:41

    senin Millet anlayisin feto.

  • kamil26 Aralık 2019 16:39

    Babacan zaten betonlaşmayı yavaşlatalım fabrika açıp iş olanaklarını arttıralım dediği için kötü adam konumuna düşmüştür. Bence dediklerinde kesinlikle haklı, betondan artık fayda değil zarar geliyor ülkeye... sanayileşmek lazım, osmanlı' nın batışı sanayi devrimini yapamadığı içindir...

  • Kamil 26 Aralık 2019 19:26

    Yusuf benim yazdıklarıma yanlış diyemedigin için olayı saptırmaya çalışıyorsun. Ben ne diyorum sen ne demişsin...Allah sizin gibilerin zekasından bu milleti korusun

  • Yusuf 26 Aralık 2019 18:18

    Selahattin Demirtaş hükümete değil Türk milletine ve devletine kafa tutmuş, her seferinde pkk yı savunurken, nasıl olur da Demirtaşı savunur, 150 milyar dolar ülkemize zarar veren gezi olaylarını meşru hak arama fikir beyan etmek olarak gösterirsin. Sonra ekonomi ve işsizlikten bahsediyorsunuz. Allahtan korkun milletten utanın. Üzerinde yürüdüğünüz toprakta rahat rahat geziyorsanız pkk nın şehit ettiği asker polisin kanları sayesindedir.

  • gerçek.26 Aralık 2019 16:31

    senin islam düşmanı müslüman düşmanı chpkkdn farkın ne onlara karşımı kuruyosun partiyi.

  • komik26 Aralık 2019 16:26

    Meda eleştirileri baya etkili olmuş meğer babacanın bir çok konuda fikri varmış kakarakiriri...

  • Emekci26 Aralık 2019 16:06

    Çok makûl konuşuyor. Eger suç islemişse mahkemede vermiş olmalıydı. Mahkemeye vermediyse ya suç yok ya da suç ortağı anlamına gelir

  • yahşi26 Aralık 2019 16:06

    asgari ücretli ile emekliye en yüksek zammı saadet partisi veriyor. oyum saadete. inşallah 3600 söz verenler gibi çıkmazlar.

  • figen26 Aralık 2019 15:52

    issizlige hemen. ozum bulunacaksa bu cok iyi. universite mezunu yarisi issiz. enflasyon yuksek tarimi hayvanciligi destekleyen projelerle gelirse emekli maaslarini artirirsa enflasyonu dusururse neden olmasin oy veririz. bwnce bu ulkeye yeni partiler lazim. oglum 4yildir mezun is bulamadi.

  • Volkan26 Aralık 2019 15:26

    Partinin ismi Babacan Parti olsun. Bu şekilde bir taş ile 3 kuş vurmuş olurlar. İdeolojiler öldüğü için lider partileri artık yaygınlaşacak bence.

  • Koyar26 Aralık 2019 15:20

    Koysun bakalım

  • Ömer 26 Aralık 2019 15:15

    Bravo şayet düşünce bu ise