E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltan ve Alpay'ın tahliye talebi reddedildi---

Altan ve Alpay'ın tahliye talebi reddedildi

Altan ve Alpay'ın tahliye talebi reddedildi
11 Ocak 2018 - 16:50 borsagundem.com

Anayasa Mahkemesi'nin, tutuklu gazeteciler Alpay ve Altan'ın bireysel başvurusunda hak ihlali kararı vermişti ancak iki isim hakkında mahkemeler tarafından kararın tebliğ edilmediği gerekçesiyle tutukluluğun devamına hükmedildi

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Şahin Alpay hakkında hak ihlali kararı vermesinin ardından davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Alpay'ın tutukluluk durumunu yeniden ele aldı. FETÖ sanığı gazeteci Şahin Alpay'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Gazeteci yazar Mehmet Altan hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararını değerlendiren İstanbul 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, Altan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

"KARAR TEBLİĞ EDİLMEDİ"

13. Ağır Ceza kararında, AYM kararının henüz Resmi Gazete'de yayınlanmamasını ve gerekçeli kararın henüz kendilerine tebliğ edilmemiş olmasını gösterdi. 

ÜYE HAKİM MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Karara muhalefet şerhi koyan üye hakim gerekçesinde "Hak ihlali olduğu tespit edildiğinden mahkememizce ihlalin sonucunun ortadan kaldırılması gerekeceğinden ve bu husus ancak başvuru sahibi olan Mehmet Altan’ın tahliyesi yoluyla mümkün olduğundan sadece başvuru sahibinin tahliye edilmesi gerektiği görüşü ile çoğunluğun görüşüne katılmıyorum" dedi.

AVUKATLARIN ILICAK TALEBİ DE REDDEDİLDİ

Anayasa Mahkemesi’nin kararının emsal olduğunu belirten davanın diğer tutuklu sanıkları Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın avukatları da tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkeme heyeti, Altan ve Ilıcak hakkındaki tahliye taleplerini ise oy birliğiyle reddetti.

AYM, 'HAK İHLALİ' KARARI VERMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Alpay ve gazeteci-yazar Altan ile Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay'ın bireysel başvurularını görüşmüş, 6'ya karşı 11 üyenin oy çokluğuyla başvurucularla ilgili ihlal kararı vermişti.

Anayasa Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından Şahin Alpay ve yazar Mehmet Altanın avukatları, İstanbul 13. ve 26. Ağır Ceza Mahkemelerine tahliye talebini içeren dilekçelerini sunmuştu.

AYM, "ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için" kararın bir örneğini Altan ile Alpay'ın yargılandıkları mahkemelere göndermiş, İlgili mahkemelerin AYM'nin aldığı kararı değerlendirmeye aldıkları ve bu konuda bir karar vereceği öğrenilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ11 Ocak 2018 23:29

    HELE O ALTAN KARDEŞLER YEMİNLİ TÜRKİYE DÜŞMANLARI YABANCI YALAKALARI PARALI PARYALAR ÇÜRÜSÜNLER İÇERİDE YETMEZ AMA EVET HEEEEE ŞİMDİ YATIN YETMEZ AMA EVET BU DEMOKRASİ BİR GÜN SİZEDE LAZIM OLACAK DİYE HİÇ DÜŞÜNMEDİNİZMİ SUÇSUZ GÜNAHSIZ İNSANLARI İÇERİDE İNTİHAR ETTİRDİNİZ MELUNLAR O PİSLİK SAKLLARINIZI HATIR HATIR KAŞIYARAK GÜLEREK YAPTIĞINIZ YAYINLAR AKLIMA GELDİKÇE DAHA BETER OLUN DİYORUM

  • ALİ11 Ocak 2018 18:34

    BUNLAR ORDUYA KUPASÇILAR DEĞİLMİYDİ NİYE ÇIKARIYORSUNUZ ORDUMUZU MAHVETTİLER YAZIKLAR OLSUN BUNLARIN ÇÜRÜMESİ LAZIM İÇERİDE

  • ıtri11 Ocak 2018 17:50

    şimdi ne olacak? fazladan yatılan hapisler için binlerce dolar tazminat ödenecek halkın cebınden. aferin size, böyle devam edin