E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAybet: PKK'nın bozduğu demografik yapıyı düzelteceğiz---

Aybet: PKK'nın bozduğu demografik yapıyı düzelteceğiz

Aybet: PKK'nın bozduğu demografik yapıyı düzelteceğiz
11 Ekim 2019 - 03:59 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Aybet, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde demografik yapıyı bozduğu iddialarını yalanladı, "PKK'nın bozduğu demografik yapıyı eski haline getireceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtı ile DEAŞ ile mücadele konusunda büyük deneyim kazandığını belirterek, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan ve DEAŞ teröristlerinin tutulduğu en büyük kampın Barış Pınarı Harekâtı'nın kapsamı dışında olduğunu söyledi.

BBC Dünya Servisi'nin radyo programına katılarak soruları yanıtlayan Aybet, "Türkiye, DEAŞ'la mücadele koalisyonunun üyeleri arasında en fazla alanı DEAŞ'tan tek başına temizleyen ülke oldu. (Barış Pınarı) Operasyonu ilerledikçe, DEAŞ'ın elindeki alanların da kontrolünü ele geçirme ve buraları güvenli hale getirme kapasitemiz var. Ancak DEAŞ teröristlerinin tutulduğu en büyük kamp, operasyon alanımızın dışında kalıyor. Yakalanan DEAŞ teröristlerinin durumu uluslararası işbirliğiyle çözülmeli" dedi.

Aybet, Türkiye'nin operasyon kapsamının dışında olduğunu belirttiği "DEAŞ teröritlerinin tutulduğu en büyük kampın" hangisi olduğunu söylemedi.

Ancak, Suriye'nin kuzeydoğusunda Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) elinde bulunan alanda DEAŞ teröristlerinin tutulduğu en büyük kamp El Hol'da bulunuyor. Mardin'in Nusaybin ilçesinin güneyinde, Suriye'nin Haseke şehrinin doğusunda yer alan bu kampın Türkiye sınırına uzaklığı ise 100 kilometre.

SDG'nin verilerine göre, El Hol Kampı'nda 55 farklı ülkeden 73 bin kişi kalıyor. Bunların 62 binini Iraklı ve Suriyeliler oluştururken, bu iki ülke dışından gelenlerin sayısı da yaklaşık 11 bin. Bu 11 bin kişinin 7 binini de 12 yaş altı çocuklar teşkil ediyor. Ayrıca, DEAŞ savaşçısı olduğu iddia edilen 12 bin erkek de başta Haseke olmak üzere farklı yerlerdeki cezaevlerinde ya da özel tesislerde tutuluyor.

Aybet: PKK'nın bozduğu demografiyi eski haline getireceğiz

Aybet, Türkiye'nin operasyonun ardından Suriye'nin kuzeydoğusundaki demografik yapıyı değiştireceği iddialarının da doğru olmadığını belirtti.

ABD'nin DEAŞ ile mücadele kapsamında destek verdiği SDG'nin bu durumu "fırsata çevirdiğini" belirten Aybet, grubun nüfusunun çoğunluğu Kürt olmayan bölgeleri de ele geçirdiğini aktardı.

Aybet, "Suriye'nin kuzeyinde nüfusunun çoğunluğu Kürtlerin oluşturduğu yerler var. Ancak genel olarak, buralarda çoğunluğunu Arapların oluşturduğu yerler bulunuyor. Ayrıca Hıristiyan azınlık da buralarda yaşıyordu. BM ve Uluslararası Af Örgütü'nün raporlar, bu insanların YPG'nin kontrolü ele geçirmesinin ardından evlerinden olduğunu gösteriyor" dedi.

Aybet, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı ile yaratacağı güvenli bölgeye, daha önce buralarda yaşayan ve SDG'nin gelmesiyle yerinden olan kişilerin yerleştirileceğini ifade etti.

Aybet, "Aslında, biz SDG tarafından değiştirilen demografik yapıyı eski haline getireceğiz" dedi. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ11 Ekim 2019 07:47

    SAYIN AYBET BİZDE GÖNÜLLÜ OLARAK SAVAŞA GİTMEK İSTİYORUZ GÖNÜLLÜLER İÇİN DÜZENLME YAPARSANIZ SEVİNİRİZ.