E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvusturya, yaptırımlara rağmen Rus gazından vazgeçmiyor---

Avusturya, yaptırımlara rağmen Rus gazından vazgeçmiyor

Avusturya, yaptırımlara rağmen Rus gazından vazgeçmiyor
09 Temmuz 2023 - 17:28 borsagundem.com

Avusturya’lı petrol ve gaz şirketi OMV’nin CEO’su Alfred Stern, şirketin yaptırımlara rağmen Rus gazı almaya devam edeceğini açıkladı.

Avusturya’nın dev petrol ve gaz şirketi OMV’nin CEO’su Alfred Stern, şirketin yaptırımlara rağmen uzun vadeli sözleşme kapsamında Rus gazı almaya devam edeceğini söyledi.

Uluslararası haber ajansı Financial Times’a konuşan Stern, Gazprom’un Avusturya’ya gaz tedarik ettiği sürece, bu hacimleri Gazprom’dan almaya devam edeceklerini vurgularken, “Şirketimiz herhangi bir kaynaktan gaz satın alma kabiliyetine sahip olsa da bazı kaynakların ortadan kaldırılması piyasada daha yüksek fiyatlara yol açacaktır” diye konuştu.

Gazprom ile uzun vadeli doğalgaz tedarik sözleşmesinin 2040 yılına kadar sürdüğünü hatırlatan Stern, şirketin gaz tedarikçilerini çeşitlendirmek için çalıştığını da sözlerine eklerken, bu nedenle OMV’nin Romanya’daki Romgaz ile işbirliği yaptığını ifade etti.

Nisan ayının sonunda konuşan OMV başkanı, şirketin sözleşme kapsamında Gazprom’dan gaz tedarikinin yüzde 100’ünü aldığını ve AB yaptırımlarına tabi olmadığı için Rus gazı almaya devam edeceğini söylemişti.

Haziran 2018’de, Gazprom Export ile OMV Gas Marketing & Trading GmbH arasında Rus doğal gazının Avusturya’ya arzına yönelik mevcut sözleşmenin 2040 yılına kadar uzatılmasına yönelik bir anlaşma imzalanmıştı.

Gazprom ile Avusturyalı OMV arasında imzalanan bir önceki sözleşme, 2028 yılına kadar geçerliydi.

Almanya, Rus gazını telafi çabasında

 

Peskov'dan Rus gazı ve petrolüne tavan fiyata tepki

 

Finlandiya'dan Rus gazına karşı hamle

 

Beyaz Saray'dan AB'nin Rus gazına tavan fiyat uygulamasına destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)