E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvusturya eski başbakanı Kurz'a hapis cezası---

Avusturya eski başbakanı Kurz'a hapis cezası

Avusturya eski başbakanı Kurz'a hapis cezası
24 Şubat 2024 - 00:55 borsagundem.com

Meclis komisyonunda 'Ibiza skandalı' olarak anılan yolsuzluk davasına ilişkin yanlış beyanda bulunan eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'a 8 ay "şartlı hapis" cezası verildi.

Avusturya'da Viyana Bölge Mahkemesi'nde yürütülen davada hakim Michael Radasztics, eski Başbakan Sebastian Kurz hakkında verilen hükmü kamuoyuyla paylaştı.

Radasztics, ülkede "Ibiza skandalı" olarak adlandırılan, eski Başbakan Yardımcısı aşırı sağcı Heinz Christian Strache'nin İspanya'nın Ibiza Adası'nda devlet ihalelerinin Rusya'ya verilmesi gibi bazı hususlarda pazarlık yaptığını içeren videonun basında yer alması sonrasında patlak veren skandalı araştırmak üzere kurulan meclis komisyonunda şahit olarak dinlenen eski Başbakan Kurz'un, buradaki konumunu hafife aldığını belirtti.

Kurz'un bu tutumu bilinçli olarak gerçekleştirdiğini ifade eden Radasztics, buradaki nesnel ve öznel ifadelerinde "yanlış beyanda" bulunduğunu söyledi.

Hakim, Kurz'un yanlış beyanda bulunduğu için suçlu bulunduğunu ve 8 ay "şartlı hapis" cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Avusturya hukukunda şartlı hapis cezası olarak adlandırılan mahkumiyet kararında, şahıslar hapsedilmiyor, ancak belirli süre olası bir suç işleyip işlemeyecekleri gözlemleniyor.

Mahkemenin aldığı karara itiraz eden Kurz, söz konusu araştırma komisyonuna iyi hazırlanmadığını, bazı hususların detaylarını hatırlamadığını, ancak bunları bilinçli şekilde yapmadığını, savcılığın durumu yanlış yorumladığını söyledi.

IBIZA SKANDALI

2019'da Avusturya'da, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache'nin İspanya'nın Ibiza Adası'nda bir Rus iş insanının yakını olarak tanıttığı bir kişiyle yaptığı görüşmelere ait bir video ortaya çıkmıştı. Videoda, Strache'nin Rusya'ya devlet ihalelerinin verilmesi ve bir gazetenin hisselerinin Rus iş insanlarına satılması karşılığında partisinin desteklenmesi gibi pazarlık unsurları içeren ifadeleri bulunuyordu. Bu olayın ardından Strache ve bazı partililer istifa etmek zorunda kaldı ve Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuştu. Eski Başbakan Kurz da bu komisyon tarafından dinlendi ve daha sonra yanlış beyanda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmştı.

BAE, tarihinin en büyük yatırımını o ülkeye yapıyor

 

Fransa Ermenistan'a hava savunma sistemleri verecek

 

Biden Rusya'ya 500'den fazla yeni yaptırım açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN24 Şubat 2024 11:34

    Bizde ise sırtını pkk ypg kandile dayıyoruz diyenlere ise  yargı tarafından hiç bir şey yapılmıyor