E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupalı kurumlar, Binance'i inceleyecek---

Avrupalı kurumlar, Binance'i inceleyecek

Avrupalı kurumlar, Binance'i inceleyecek
22 Nisan 2021 - 08:34 borsagundem.com

Avrupalı denetçiler ve regülatörler, kripto para borsası Binance'in menkul kıymet kurullarına uyup uymadığını inceleyecek.

Avrupalı regülatörler, dünyanın  en büyük kripto para borsalarından Binance'nin hisse senedi tokenlerinde işlem yapılmasına imkan verirken AB'nin menkul kıymet kurallarına uyup uymadığını inceleyecekler.
İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), FT'ye yaptığı açıklamada hisse tokeni ürünü anlamak için Binance ile birlikte çalıştıklarını  belirtirken, ürünlerin ve hizmetmlerin FCA kurallarına uygun olup  olmadığını belirlenmesinde Binance ve üst yönetim ekibinin sorumlu  olduğunu da vurguladı.

Almanya'da Bafin ise hisse token platformu için potansiyel soruşturma konusunda bilgi vermedi.

Binance önceki hafta yaptığı açıklama ile hisse senedi tokenları ile komisyonsuz işlem yapılacağını duyurmuş ve şu an için Binance hisse senedi token'ları ile birlikte sadece Tesla hisselerinin komisyonsuz olarak alınıp satılabildiğini açıklamıştı.

14 Nisan'da Coinbase hisse senetlerinin Nasdaq'da işleme açılması  sonrası da Coinbase hissesi ile desteklenen "COIN" token’ını platformunda listeleyeceğini duyurmuştu. Token’laştırılmış Coinbase hissesi, COIN/BUSD işlem çiftiyle alınıp satılabiliyor.

Binance'nin hisse tokenlerinde ABD, Çin ve Türkiye'den işlem  yapılamıyor.

Binance, kendi web sitesinden yaptığı açıklamada daha fazla hisse  senedi token'ı ve özelliği listeleyerek piyasa talebine yanıt vermeye  devam edeceğini belirtirken, bunun için FTX ve Bittrex Global’in de iş birliği içinde olduğu Alman finans firması CM Equity AG ve İsviçre merkezli tokenizasyon şirketi Digital Assets AG ile anlaştığını da duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)